Årene var 2002-2003-2004 (Olympus Camedia)
Går en nøyaktig 15 år tilbake i tid, var den første av de modellene dere ser her en stooor nyhet på Photokina den gang!
Dette er altså noen skikkelige bra kompakter fra den digitale barndom! Og fra 2002 og utover har det bare vakket på seg med et utall av modeller, store som små!

Olympus Camedia var produktnavnet, og her ser en fra venstre C-5050 fra 2002, så C-7070 fra 2005 og til høyre C-8080 fra 2004!
Tallet først i modellnr. forteller sånn ca. akkurat hvor mange megapixler de har!
Ser en nøyere på bildet så kan en vel også se "brennvidde og lysstyrke"!

Morsomme kameraer å bruke var/er de, og den første er f.eks. rene "tanksen" mht. byggekvalitet osv....

De er forøvrig foreviget av en Olympus E-1 (5 MP), egentlig den første "ekte" DSLR bygget helt fra grunnen av for digital fotografering! (kom på markedet i 2003)!
Fotograf
Utstyr
  • OLYMPUS E-1
  • OLYMPUS ZUIKO ED 14-42mm 1:3.5-5.6
  • Brennvidde26.0mm
  • Blenderf/4.8
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger50
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1076904} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Bjørnar P.
5050-modellen har jeg brukt flittig, og den befinner seg nå i et skap. Det jeg likte spesielt ved den var at den kunne fotografere i RAW, den brukte vanlige AA-batterier og den hadde lysstyrke 1,8.
Siden jeg da kom rett fra filmbasert 24x36mm, tok det litt tid før jeg skjønte at jeg ikke burde velge blenderåpning slik jeg var vandt til fra filmens dager. Da jeg først forsto det, tok jeg de fleste bildene på største blenderåpning. Dybdeskarpheten ble jo stor nok uansett.
Et irritasjonsmoment ved kameraet var at det tok flere sekunder fra du tok et bilde i RAW til du kunne ta et nytt, og at kameraet protesterte høylytt de gangene jeg slå på strømmen uten å ta av objektivdekselet først. Kameraet tok dog utmerkede bilder etter den tids standard, og det var jo det viktigste.
SveinM M.
Takker, Bjørnar! :) Ja, de leverte/leverer "gode" bilder, men hadde/har sine "lyter"...
Walter S.
Kjenner Camedia-serien, da jeg i begynnelsen av 2001 kjøpte Olympus C-3000 Zoom med sine 3 MB

Største problemet var selvfølgelig lagringsmediet, som var SmartMedia minnekort, som var utrulig dyr i innkjøp (hadde bare råd til 1 ekstra-kort) og dessuten ganske snart ble umulig å få tak i fordi det i de påfølgende modeller ble erstattet av vanlig DS-kort (tror jeg?).


Mvh,
Walter
SveinM M.
Takker, Walter! :) Har noen av disse eldste Camedia, tas vare på kun av nostalgiske hensyn..; (så lenge jeg har plass)...
Birger F.
Herlig motiv. Husker disse men har dessverre ikke disse lenger. Enig, byggekvaliteten tror jeg vel det bare er Leica som har i dag. Objektivene var ikke de beste, men pytt - pytt.
SveinM M.
Takker, Birger! :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu