Utstyr
  • RICOH IMAGING COMPANY, LTD. PENTAX K-1
  • HD PENTAX-D FA 24-70mm F2.8ED SDM WR
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger40
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1080742} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
Meget flott himmel, Kristinn. Nydelig lys/ nordlys. Synd at landskapet ble så pass uskarpt. Ikke lett å eksponere slike situasjoner. Tror bildet hadde blitt bedre med et godt kutt nede; -opp til den lille, spisse odden. Du må i så fall klone bort resten av krakkene og brøytepinnen. Kanskje en selektiv oppskarping av fjellet på motsatt side av sjøen også hadde hjulpet, men som sagt en nydelig og godt eksponert himmel.
Geir
Kristinn G.
Takk. enig i mye av det du sier. Dette er første gang jeg tester ut så lang eksponering. Mye a jobbe med her. Kommer nok til å fortsette med dette og andre bilder tatt på samme sted og tid. lenge ....
Kristinn G.
Bildet er tatt med i stjernemodus. Da følger kameraet jordrotasjonen og dermed blir det som ikke beveger seg (følger rotasjonen) ikke skarpt.
Britt H.
Jeg har ikke klart å knekke nordlys-koden, men blir imponert over de som klarer å fremstille nordlyset på en fin måte. Syns du har klart dette flott. Er enig med Geir om kutt nede.
Kjartan N.
Enig med Geir, himmelen ble veldig bra. Det er ganske gøy å bruke Pentax sin astrotracer til lange eksponeringer for å ungå haler på stjernene, men ulempen er som på det bildet hvis man skal ha med landskap i tillegg. Da må du tok ta 2 eksponeringer og sette de sammen i PS eller noe. En eksponering med GPS-tracking av himmelen og 1 uten GPS for landskapet. Hvis du ta tar pixelshift av landskapet i tillegg blir det helt rått! :)
Pentax K-1 er i sitt element her. Kulde, landskap, lange eksponeringer og astro/pixelshift. :)

Mvh,
Kjartan
Kristinn G.
Ja Kjartan. Tok noen bilder fra verandaen på Hytten. Da hadde jeg bra lys og tok flere bilder med og uten stjerne modusen. Prøvde ikke pixelskift. Når jeg var ute for å ta bilde av nordlysene, hadde jeg ikke med lommelykt, ei heller mobil. lysdiodene på K1 virket ikke slik jeg hadde forventet slik at justering av kamera i mørket var ikke aktuelt. Men nå er jeg i gang. Forbereder meg i bruk av K1 på turen til Island i mars.


http://foto.no/artikler/kurs-og-utdanning/kurs-workshop/4...-mars-2018
Hans Petter S.
Ja det må man si, har ikke hørt om teknikken du bruker her (stjernemodus), men det gir jo gode resultater på himmelen da! 50 sek lukkertid og så klare stjerner, det viser at teknikken fungerer veldig godt! Dersom det er nordlyset som skal være hovedmotivet, ville jeg økt ISO noe og kuttet ned på lukkertiden, men slik du gjør det får du jo frem fine detaljer på himmelen! Himmelen ble fin!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu