Trane
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-10-03 22:17:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D1h
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger249
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_108094} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Stig B.

Fin plassering av tranen i bildeflaten, bra skarphet men litt lang avstand for de store detaljene. Fin miljø-plassering. Stolt og årvåken positur på fuglen.

Likte godt at denne ser ut til å være plassert på fjellet og ikke i en nyskåret åker :-)

Mvh Stig
monica p.

Hallo Svein
Flott komposisjon og en helt hærlig diffus bakgrunn hvor man bare kan ane detaljene, tror tranen kommer veldig godt frem på grunn av det.
Bra.
Mvh MOnica:o)
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer.

SB: Dette er en skikkelig fjelltrane ja Stig, men kanskje var den med i gjengen dere så i Ringebu i høst også. Som du sier er avstanden her for stor til å få de store detaljene, og jeg liker godt å ha litt avstand til disse i fjellet, på samme måte som de liker at jeg holder god avstand også. Da har vi det best både tranene og jeg.

MP: Jeg ville først og fremst formidle noe av miljøet jeg kjenner igjen fra tranemyra, og forhåpentligvis er ikke bakgrunnen mer diffus enn at den bidrar litt med å beskrive miljøet den også.

Mvh
Svein B
Jan N.

Nydelig bilde av trane i miljø. Skarpt og med tilstrekkelig detaljering. Trana er fint plassert i bildeflata, og står fint fram mot bakgrunnen. Bakgrunnen er akkurat passe uskarp, en kan ane miljøet i det fjerne.

JanJ
Torstein S.

Bra bilde, spesielt miljøet og tranens posisjon i bildet.
Tror jeg ville beskåret det litt, men fortsatt med tranen til høyre.
Savner bedre skarphet på tranens hode/øye. Kanskje dette skyldes reduksjonen til 900x539, men jeg synes det kan se ut som om fokus i gresset ligger litt bak tranen.
Mulig at litt mindre blender hadde gitt bedre resultat, vel å merke om du brukte stativ. Selv dyre objektiver kan ha problemer med skarpheten nær full blenderåpning.
Svein B.

TS: tror nok fokus ligger ganske så nær optimalt på bildet, men dette er allerede et utsnitt, og mer beskjæring enn dette tror jeg nok ikke bildet har godt av. Jeg kan gjøre et forsøk og legge inn til sammenlikning, det duger jo ikke uprøvd. Ellers var poenget med å bruke stor blender å tilpasse bakgrunnen optimalt i forhold til hovedmotivet, dessuten sto stativet relativt ustøtt i blautmyra, så god lukkertid var et must. Jeg har endel bilder der mindre blender er brukt, men dette er nok det som ble nærmest slik jeg håpte.

Mvh
Svein B
Helge A.

Hei, har litt sansen for bildet. Fin fugl og behagelig bakgrunn.

Helge
Tarjei Ekenes K.

godt komponert

flott med halve bakgrunnen som er difus

jeg vil tro du har litt mer å hente av farger og kontrast her

:-D ! son tarjeiav !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu