Ende september - 1000 moh
Høljregn, kulingkast og rikelig kaldt, men blåklokka blomstrer fortsatt villig mens andre planter tar høstfargene på.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-10-03 23:05:22
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ, regnklær og masse tålmodighet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger281
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_108121} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Ann F.

Fin diagonallinje og skarphet, veldig fin kontrast i det blå mot det røde nede t.h.
Bakgrunnen oppe t.v. er litt urolig, og et lite blått punkt i venstre kant drar blikket til seg, bildet kunne vært beskåret innnfor det, eller du kunne klonet det bort hvis du vil beholde hele stilken.
Mvh Ann
Inger Anne Maritsdotter V.

Tripp , trapp , tresko ;-))

herlig blåfarge og delikate detaljer , extra fint med dråpene .

mvh Inger Anne
Odd Tore S.

Takk for raske kommentarer!
Bakgrunnen er urolig, høstnende blåbærlyng, kunne laget den mørkere, men valgte å la det være.
Ann:
Liker du ikke blåbær?
Takk for tipsene, skal se om jeg klarer å fixe litt på det med å dempe ned noe.
Odd Tore
Tone B.

Hei Odd Tore,

Skarpe og fine blåklokker plassert i en fin linje i billedflaten. Regndråpene gjør seg, og en herlig blåtone på klokkene. Litt urolig bakgrunn, men liker fargekontrastene mot de røde bladene. Alt i alt et fint bilde!

mvh Tone
Inger-Lise S.

Et godt bilde med meget bra teknisk kvalitet. Fin komposisjon og lekre farger.
Nydelig bakgrunn.

Mvh Inger-Lise
Kay R.

Ble jo praktfult dette... Nydelige klokker med flotte dråper.. Skapt som pokker og rolig bakgrunn.. Sitter godt dette...

MVH Kay:-)
Stig B.

Enig med AF; Fin diagonal med bra skarphet og de ''nødvendige'' dråpene. De røde bladene balanserer bildet, synes jeg. V2 ble bedre. Bra komposisjon.

Mvh Stig
Janne L.

Jeg henger meg bare på de andre kommentarene om fin diagonal linje, dråper og annet skryt. Bakgrunnen plager ikke meg. Synest den var grei. Bildet ble flott.
Janne
Bjørn H.

Hei Odd Tore ....

Takk for kjempe hyggelig kommentar ...

Åpningen på utstillingen var velykket den ... Faktisk mange dottere der, bøtter med kaffe og boller.. og faktisk noen solgte bilder også .. hehe .. ikke verst -

Men du, dette var jo aldeles nydelig ...

Flott linjeføring, behagelig komponert, og teknisk sett meeeget bra..

Joda, V2 er nok hakket bedre ...

Delikat bilde ..

Bjørn ;¤
Tone B.

Hei igjen Odd Tore,

Mørkere venstre hjørne gjorde susen. Likte dette!

mvh Tone
Ann F.

V2 ble MER en hakket bedre.
Her ble bakgrunnen dus uten å forsvinne helt.
Mvh Ann
Jo takk, jeg liker blåbær. Men gjerne i hånda eller i fokus, ikke i kanten av et blåklokkebilde
:-)
Siren L.

Hei!
Skarpt og flott, fine farger og dybde. Flott med dråper.
Gråskala ble også fint. Vet ikke helt om jeg er helt komfortabel med vinkelen blomsen kommer inn fra, men det er nå bare smak og behag.
Kanskje jeg liker det litt bedre 90ccw:)
Mvh
Siren
Eli B.

Dette var utrolig vakkert, spesielt vanndråpene på blåklokka, og de høstlige fargene i bakgrunn. En litt forsinket blomstrende båklokke. Et vakkert bilde som viser kontrasten sommer høst synes jeg. Forøvrig synes jeg v1 er best.
mvh Eli
Øyvind A.

Blåklokkene og de høstrøde bladene utgjør et fint samspill. Det grønne er mest til besvær. Derfor liker jeg v2 best, der er øvre venstre hjørne akkurat passe. Men jeg skulle ønske at du også dempet det grønne området bak de to klokkene lengst til høyre.
Ø.
Mike T.

Hei Odd Tore,
blomstene er perfekte og komposisjonen er bra. Dette er tilstrekkelig kommentert av de andre. For meg er bakgrunnen meget tilfredsstillende her, nettopp fordi denne ''lever'' med mange farger og nyanser uten at dette går ut over motivet. Er likevel enig i at vers#2 er best, fordi dette med bakgrunnen er en hårfin balanse.
Hilsen Mike
Avsluttet .

Dette likte jeg veldig godt. Spenstig linjeføring og repetisjon i blåklokkene, og teknisk bra gjennomført. Skarphet, kontrast og fargemetning sitetr som det skal her. Vanndråpene gjør at jeg får skikkelig høststemning av dette.
Odd Eirik S.

Et flott blåklokkebilde. Behagelig å betrake både med hensyn til linjeføring og farger. Flott høstlig fargespill i bakgrunnen. Tror ikke jeg hadde funnet noe å pirke på i v1, men siden det nå er to versjoner så velger jeg meg v2.
Ikke så mye konstruktivt å komme med denne gangen. Teknisk er det jo også helt suverent.
Et behagelig og flott annerledes høstbilde.

mvh
OddES
Rune T.

Deilig å se en blåklokke igjen, savner dem allerede intenst. Samstemmer med mange av de andre her, men kunne faktisk tenkt meg bakgrunnen enda mer diffus, sannsynlgivis fordi jeg foretrekker det svært ofte selv i mine egne bilder.

Mvh
Rune
Odd Tore S.

Takk for mange kommentarer!
Det var spennende å legge ut dette bildet, fordi det er så mange dyktige blomsterfotografer, og det er en opplagt trend i retning av makro og kunstnerisk utfoldelse. For meg var høstmiljøet viktigst, blåklokkene som ikke vil gi seg selv om høsten for lengst har kommet 1000 moh.

Siren: Blåklokkene er fotografert slik som de vokste, disse har forholdsvis lang stengel som tidlig legger seg mot siden.
Rune: Jeg kunne også tenkt meg enda mer diffus bakgrunn, og har diverse opptak med det også, men siden klokkene ikke ligger i samme plan som stilken, blir deler av forgrunnen også uskarp ved bruk av større blender.

Odd Tore
Anniken S.

Hei Odd Tore
Det må jeg si. Å finne slike blomster på denne tiden av året på 1000 moh er jo ganske sjeldent. Liker komposisjonen din og jeg må si du har gjort et godt valg mtp valg av blender i forhold til skarphetsplan. Dette fungerer godt.
Må si v2 ble ekstra fin med litt ryddigere bakgrunn. Liker også den gjentagende følelsen man får av disse tre blåklokkene.
Kjetil S.

Hei Odd.

Syns du har fått til en luftig og oppkvikkende komposisjon her.
Som du sier så går større glugge utover dybdeskarpheten. Litt forstyrrende at ikke alle tre klokkene er i fokus. Dybdekontroll er vanskelig og jeg bommer ofte her*s*. Men tror nok også at en bør jobbe mer i forkant av selve eksponeringen. Det er mye detaljer å tenke på under slike komposisjoner, men veldig spennende.
Tror bakgrunne ville blitt soft nok om fokusplanet hadde ligget over alle klokkene.
Jeg likte dette jeg.

Ha en fin kveld.

K:-)
Jonny E.

Hei hei

Her e eg enig med Kjetil angående dybdeskarphet...
særlig når komposisjonen med alle klokene på nesten samme
plan tilsier at det villa vært riktig med alle klokkene skarpe.

V2+

Ha en god dag

. JonnyE
Odd Tore S.

Kjetil og Jonny:
Jeg har opptak hvor alle klokkene er skarpe også, men da er bakgrunnen også skarp. Den blir da alt for dominerende og urolig. Blur tool er jo en mulighet, men ...
Kameraet står så langt som mulig helt vinkelrett på planet gjennom stengelen, blåklokkene er i plan både foran og bak stengelen. Det er kort avstand mellom klokker og bakgrunn, sjekk hvor store blåbærene er i v1.
Takk skal dere ha, jeg tar med meg tipsene til neste tur eller til neste år.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu