Folksomt
Ikke så mange blomster å velge blandt på høsten
Utstyr
  • Olympus C-8080 Wide Zoom
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger244
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_108744} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Cecilie S.

æsj så ekkelt, ikke like søte som sommerfugler nei:)
Avsluttet .

Jeg syns dette var morsomt! Illustrerer det grunnleggende faktum at noen blomster er mer populære enn andre... Og ikke bare folksomt, det er plass til diverse aktiviteter her også, tydeligvis;-) Er det manipulert eller har du sprayet blomsten med honning? Fint at hele blomsten er såpass godt fokusert.

Gult er også kult!

Mvh Silja
Christer S.

Neida, ikke noe manipulasjon. Var flere gule blomster i området som ikke var like populære. Aner ikke hva dette kommer av. Kanskje de bare er sosiale? :)

Hilsen Christer
Birna R.

Et vanlig syn på høsten. Løvetann produserer mye pollen, særlig høstblomstrende individer, det er lite å velge på i matfatet, og dessuten annonserer blomsterhodet med stor lysreklame i UV (som ikke vi ser, men det gjør insektene). Det snedige med UV-annonseringen er jo at blomsten ''slår'' av

Fargene drar over i grønt, særlig tydelig på kronbladene hvor gulfargen (som skal være med innslag av rødlig oransje) er gulgrønn istf.
Birna R.

oops en setning ble ikke fullført. Skal være:

Det snedige med UV-annonseringen er jo at blomsten ''slår'' av det kraftigste delen, nemlig UV fluorescens, straks pollineringen er skjedd. Dermed slipper planten å bruke unødvendige ressurser på å lokke til seg flere insekter og kan anvende energi på å lage frø.

(jeg fikk en tlf. mens jeg skrev forrige inn legg og trykte Enter i vanvare)
Christer S.

Stilig. Er lett å glemme at vi kun ser et lite utsnitt av lyset som finnes. Har tittet litt på bildene dine, Bjørn, og det var interessant å se de forskellige tegningene på blomstene som UV fotograferingen din får fram. Nå kan jeg begynne å forestille meg hvordan de seksbente ser verden. :-)

Mvh,
Christer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu