Denne låvesvala tok seg ein tur innomhus medan eg sat på terrassen og åt frukost. Etter eit par kollisjonar med eit vindauga, kom den ut att og sette seg noko forvirra på eit bord med glasflate rett attmed meg. Eg treiv kameraet med vidvinkel... og tok dette bildet i farten. Ein ser speglinga av fuglen i glasbordet; dei lyse, små flekkane er pollen som ligg på bordet. Beskjæring av bildet er ikkje optimal. Kloning av plastrøyr bak fuglen skulle vore gjort, men orkar ikkje i sommarvarmen....
Opplever dette som rein flaks ut frå omstende då dettte biletet vart til. Ja, eg er nøgd med resultatet, sjølv om eg burde hadde noko anna enn ei vidvinkellinse for handa.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • XF16mmF1.4 R WR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger67
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1089303} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Noen ganger så blir man litt målløs, hvordan er det egentlig mulig. Jeg kunne sannsynligvis sittet med det bordet i 49 år og ikke sett ei kråke. Men uansett så var dette veldig pent med en flott refleksjon av fuglen i bordplata. Dette er jo ikke akkurat et planlagt bilde så da må man regne med litt bildesvakheter som pollen og rør på veggen.
Ingrid Milly L.
Nydelig bilde av svalen med speilbilde i bordplata! God skarphet!
Mvh. Ingrid Milly
Helge A.
Ganske artig bilde med fin speiling i glassflaten.
Ulf Erik A.
Godt fanget og et uvanlig foto som tiltrekker seg oppmerksomhet.
Avsluttet .
Et unikt bilde igrunn, ikke lett å gjenta det! Og vakkert er det!
Per L.
Noen ganger har man flaks! Dette ble jo et supert bilde av den sikkert noe omtåka svala! Skarphet og farger sitter og speilingen blir et stort pluss! Mvh Per
Robert L. S.
Denne var du heldig med. Fine farger og god skarphet. Støvet på bordplata legger nesten ikke merke til. Som nevnt, ikke mulig å planlegge slikt.
Mvh.
Robert S.
Keshav N.
Supert bilde med fin speiling og nydelige farger.
mvh Keshav
Roar K.
Funker helt OK med plastrør også dette.
Vinduer er som feller for småfugler. Vi fant ifjor en dau bokfink på balkongen rett under glassdøra så den hadde nok gått (flydd) rett i ruta på et tidspunkt da vi ikke var tilstede.

Roar
Vidar Magnus J.
Fin positur på fuglen til tross for møtet med vindusruta, det ser ut som den klarte seg bra.God speiling i bordplata, pollen hører med til årstiden så jeg synes ikke den er til noe sjenanse.
Walter S.
Godt at den kom seg igjen! Den er nok fortumlet der den sitter og ikke skjønner noe som helst.
Fint at du hadde kamera i nærheten, Arild.
Uforglemmelig opplevelse.

Mvh,
Walter
Arild T.
Takker Christer, Ingrid Milly, Helge, Ulf Erik, Evelyn, Per, Robert, Keshav, Roar, Vidar Magnusog Walter for kommentarer!

Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu