Hm....(2)
Skipet er 333 meter langt og med ca. 3500 passasjerer...
Forurensningspotensiale, så det holder...
Fotograf
Utstyr
  • OLYMPUS PEN E-PL1
  • Sigma 30mm f/2.8 EX DN for mFT
  • Brennvidde30.0mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger79
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1091838} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Per L.
Det ser grotesk ut - maurtue som gir meg klaustrofobifølelser bare ved tanken. Da hadde det vært hyggeligere på benken med den unge damen! Fint, tankevekkende bilde og et vektig innlegg i miljødebatten! Mvh Per
SveinM M.
Takker, Per! :)
Ja, blir mer og mer betenkt over hva disse mastodontene gjør med miljøet....
Kjell H.
Sett bort ifra miljøet, så har du komponert innholdet fint med innramming og elementer som gir inntrykk av dimensjonene. Det forundrer at så mange fristes til å reise med disse gigantene. Et liv i trengsel, køer og påtvungede aktiviteter. Total bevisstløs tilværelse!
Walter S.
- Ja, det er "bevist" fra flere hold (Barcelona, Venezia) at slike mastodonter forurenser og sliter mer på infrastrukturen, enn passasjerene legger igjen av inntekter til byene. Cruisebåtene legger til om morningen eller i løpet av natten - passasjerene strømmer i land for å kjøpe is, små suvenirer, tar bilder, og så er det tilbake til båten fordi der er det "All Inclusive" all maten er gratis - og om kvelden forlater båten havnen for at turistene skal våkne opp i en ny og spennende by.

- I begge disse to byene (+ en til som jeg i farta ikke husker) har innbyggerne dannet Lobby-virksomhet og organisasjoner som skal jobbe MOT slike anløp.

Men, nå er vi langt utenfor det vi skal diskutere her - nemlig foto - Men, når det er sagt, så er det også fotografens oppgave å sette søkelys på vanskelige temaer - og det har du gjort, på en utmerket måte, SveinM!

- Kontrasten mellom modellen foran (den menneskelige faktor) og Cruise-båten bak (den teknologiske og upersonlige pengemaskinen) er stor og man får slike konflikter visualisert her.

- Ellers er jo også bildet godt eksponert, komponert og presentert her, til og med, med naturen som rammer inn (ser noen roser i "Rosenes by")!

Mvh,
Walter
Nikolai T.
Smarting som lurer i buskene:D
SveinM M.
Takker, Kjell, Walter og Nikolai! :)
Nikolai;
nå nei, du, en behøver ikke "lure i buskene", når slike motiver kan sees fra et fortau rett ved et fint bed med beplanting og med dertil hørende tre + en fint befolket utsiktsbenk..... ;)
Roar K.
Fint utsnitt og komp. der det flytende hotellet kanskje er hovedmotiv etter å ha lest underteksten.
Dama også fint plassert i flata så kan også godt fungere som hovedmotiv.
En liten grønn en som roucher fjelet ute i venstrekanten ville nok pirkepinnen ha klona bort.

Roar
Arild T.
Godt komponert bilde med kjempen som bakteppe og den avslappende damen i forgrunnen. Har hatt «besøk» av dette skipet flere ganger, passerer ca 100 m fra min terrasse på vei inn og ut av Sognefjorden.

Hilsen Arild
Knut N.
Flott bilde Svein ;o)
SveinM M.
Takker, Roar, Arild og Knut! :)
Avsluttet .
Fin sammensetning av ulike, sterkt kontrasterende elementer som Walter bemerker over: menneske, grønne busker og dette forferdelige skipet. Jeg tenker i hovedsak som Kjell gir uttrykk for i kommentar over. Men bra bilde er det. vennlig hilsen Kjell Øyvind
SveinM M.
Takker, Kjell Øyvind! :)
Tom F.
Dama på benken trekker bort oppmerksomheten fra hovedmotivet her-he-he
Dette var i særklasse Svein M. Bra perspektiv som viser fram det feriehotellet på en måte som setter resten av omgivelsene i skyggen(nesten da).
SveinM M.
Takker, Tom! :)
Hans Rich. A.
Flott bilde, godt eksponert og komponert. Stor kontrast med dette voldsomme skipet.
Mvh Hans Richard
SveinM M.
Takker, Hans Rich. ! :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu