Istid III
Bildet inngår i albumet Briksdalsbreen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-10-10 21:52:47
    Versjon #2
Utstyr
  • HP Photosmart 912
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger228
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_109223} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Spennende bilde! Pene farver med isen mot stenen bak. Isformasjonen gir meg assosiasjoner om et kvinnelig kjønnsorgan.
Bjørnar P.

Stilig bilde som etter min mening tjener på ytterligere forenkling. Jeg ville masket bort den øverste delen, slik at bare den blå isen blir synlig.
Rune S.

Enda et flott bilde fra Briksdalen! Det er lenge siden jeg har vært der nå, 8-9 år faktisk, men jeg gjør regning med at trenden er den samme i Nordfjord som her i Sogn... Pga klimaet de siste årene trekker isbreen seg mer og mer tilbake. Da jeg var inne ved Bergsetbreen (i Jostedalen) i sommer, var brefronten blitt temmelig stusselig i forhold til for bare noen år siden. Det er jo litt trasig.

Her synes jeg du får fram fargene og linjene i isen på en flott måte! Jeg må smile litt av Veronikas assosiasjoner, men det er sant at linjene i en bre kan være usedvanlig flotte å se til :-), både på den ene og den andre måten.

Ang. Bjørnars kommentar så synes jeg at fargene kommer så bra frem nettopp på grunn av bakgrunnen, men det kunne vært interessant å se et utsnitt uten fjellet bak.

Håper du legger ut flere brebilder! Selv skal jeg gå gjennom en svær bunke med brebilder med det første, så det kommer nok noen brebilder fra meg også etterhvert.

mvh Rune S.
Inger-Lise S.

Ja,spennende er ordet. Lekkert, med fine fargetoner og fin strultur og komposisjon. Jeg liker isbilder generelt, - disse spesielt:)

mvh Inger-Lise
Katja R.

Flotte farger og spennende formasjoner. Enig med Bjørnar P. at fjellet bak kunne vært tatt bort. Kjempefint lys.
May-Lise L.

Takk for hyggelige kommentarer :)

Rune, det er desverre så med denne breen også, at fronlinjen har trukket seg sterkt tilbake.....150 m på 3 år! Det skyldes lite snø i fjellet, sier ekspertene.

Jeg syns også det er mange spennende formasjoner i isen. Veronika, ta en titt på dette: bilde nr. 32611 :)

Inger-Lise, takk for kommentarer til de to andre bildene i serien, også :)
Harald H.

Satt i dag og leste i ei bok om virkelig gamle fotografer. Knudsen (1852-1915) var en av dem. Han (KK) hadde flere slike spektakulære bilder, men det var alltid en person i bildet, som dermed anga målestokk. På en måte savner jeg vel det her også, men er usikker fordi det jo avhenger hva fotografen egentlig ønsker å si med bildet.
H :-)
May-Lise L.

Her er det form og farge som gjelder, Harald :) Takk skal du ha!
Nils B.

Form og farge, kulde og varme. Liker godt versjon #2. Den fanger meg og sender meg tilbake til tiden da jeg benyttet lommelykten langs iskanten. Bildene dine har opptil flere gode beskjæringsmuligheter forsøk noen da vell.
mvh Nils
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu