Ny-norsk jorbrukslandskap
På tide med litt avveksling fra norsk ur-natur med stup og tåke.
Nattefrost og stengt bane gjorde det ufarlig å ta en fotorunde en tidlig morgen på Haga golfbane.
Dette var et nokså omdiskutert prosjekt den gangen jeg satt i Bærum Idrettsråd, nedbygging av jordbruksareale og krattbevokst våtmark, vekk med ridesenter og vanskeligere adgang til Marka. I tillegg ble området rundt bekken mer snauet for trær enn avtalt.
--------
Her er et lite utsnitt av resultatet. Jeg må innrømme at landskapsarkitekten har gjort en framifrå jobb, og at anlegget er godt for øyet.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blender-
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger432
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_109264} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Odd Tore.

Syns høstfargene kom godt fram i dette bildet ,

fin dybde og bra komponert bilde ,

likte dette .

Mvh Inger Anne
Ann F.

Nei, har du vært på andre siden av Griniveien på morrakvisten?
Enig i det du skriver om golfbaneprosjektet, jeg synes av og til at hvert eneste flatt jordbruksområde snart blir en golfbane. Men pen er den blitt, til tross for mer snauhogging enn planlagt fra starten. Dyr, også . . .

Lyset gjør at du har fanget et utall ulike grønntoner, og bildet er fint komponert med linjer innover.
Personlig ville jeg beskåret det meste av himmelen, ned til toppen av trærne t.h. for huset.
Mvh Ann
P.S. Gjett hvor dette er fra:
bilde nr. 81851
Mike T.

Hei Odd Tore,
meget skarpt og samtidig mykt. Er imponert over det teknisk-fotografiske her og bryr meg derfor mindre om beskjæring. Himmelen er den svakeste delen her, men dette var ikke din feil.
Veldig bra eksponering og en flott komposisjon.
Hilsen Mike
Venche J.

Bildet og banen er en fryd for øyet, bare så synd at det er så få som får bruke dem. Hører det er venstelister så lange som...

Nydelige morgenfarger. Likte den rimete bakken godt.

Wenche.
Janne L.

Dette såg nesten ut som et parklandskap. Flott dybde i bilde. Rimen på bakken gjorde seg godt. Her har du klart å presentere golfbanen godt.
Janne
Avsluttet .

Hei

Morsom tittel. Golfbanen har et nydelig landskap. med høstens farger blir det enda bedre. Herlig bilde !!

svenn
Inger-Lise S.

Et vakkert motiv dette. Fint landskap i god komposisjon. Pent med rimfrosten og høstfargene. Lekre farger. Fin forgrunn du har valgt.
Et rolig og behagelig bilde, godt å se på.

Mvh Inger-Lise
Kay R.

Fint utført.. Flotte farger og god dybde.
En naturperle du gjenngir på en fin måte...

MVH Kay:-)
Eli B.

Vakkert, selv om det er kunstig opparbeidet. Om noen år blir dette kanskje et verdifullt kulturlandskap? Hvem vet Et vakkert bilde er det, jeg lar meg imponere, og kan se på dette bildet lenge.
mvh Eli
Odd Tore S.

Takk for positive kommentarer!
For meg er golfbaner ikke-norske landskap, men jeg må medgi at dette resultatet ble veldig bra og at jeg nok kommer til å ta flere turer dit når det er ikke er farlig!
Baneformannen tok forresten kontakt mens jeg var der og ville gjerne ha bilder, så det skal bli spennende å høre hva golferne måtte mene om min måte å se golfbanen på.
Anne:
Jeg ser poenget ditt med himmel. Nærmest prinsipielt legger jeg ikke ut v1 av et bilde i et slik panaoramaformat som det ville resultert i, ser alltid merkelig ut på thumbnailen. Dette hadde ikke vært noe problem med min gamle 20 mm, for da kunne jeg fått med hele vannets bredde selv om jeg gikk nærmere og kuttet med på himmelen, og fått enda mer dybde i bildet. Men digitalt har den blitt 32 mm og lite brukbar til hensikten.
Jeg hadde bestilt rim, tåkedis og gylden sol, men fikk lett bris og lett morgenskydekke i stedet. Du hadde fått disen på ditt bilde, likte det!
Odd Tore
Anniken S.

Vel, menneskets hærverk kan til tider også være pent.
De har de vissligen gjort et godt sykke arbeide for at dette skal ta seg pent ut. Et spennende prosjekt du begir deg ut på. Morsomt at du får tolke banen på din måte. Likte dette bilde her, en kald og frisk morgen.
Steinulf L.

Fint golfbanebilde. De er ofte en utfordring for å kunne få med både oversikt og detaljer. Her fungerer det bra.
Kurt S.

Dette ble vakkert. Variert og fin belysning med gode kontraster mellom høylys og skygge. Flott eksponering og veldig bra jobba.
mvh Kurt
Tone B.

Her har du fått et bilde som er meget behagelig for øyet, og en kan godt la øynene få hvile her en stund. Flott komposisjon og dybde. Fint spill mellom lys og skygge, og en god ro over det hele. Perfekt utført dette!

mvh Tone
Bjørn H.

Heisan Odd-Tore ,,,,

Takk for kooooselig kommentar på mitt bilde ...

Dette er ensomt, stille og uberørt ... fine detaljer, bra gjenngivele, og et flott jordet/ok !!! golf bane da ... hehe ...

Liker kameravinkelen og standpunktet ...
Var forresten selv en tur på Losby golfbane i Østmarka i helgen og knipset litt ettermiddags lys ... flott å ta bilder der, må bare passe seg for ikke å få en ball i nøtta ....

God kveld ..

Bjørn ;¤
Kjetil S.

Hei Odd Tore.

Liker dette utsnittet og gjengivelsen av morgenstunden. Som motstander mot fotografering i direkte sollys må jeg kommentere ditt tidsvalg og tror nok du hadde fått mer tegning i landskapet og på himmelen om du hadde vært der før solen sto opp.
Men tror nok banemesteren er fornøyd med dette. Golfspillerne står vel hele tiden vendt mot hullene og vil vel kjenne banen best fra de vinklene, selv om det sikkert kan være ganske mange ulike vinkler det også.

Ha en fin dag.

K:-)

Odd Tore S.

Hei, og takk for flere gode kommentarer!
Hyggelig å høre at dere liker denne fremstillingen av golfbanen, det gjorde daglig leder for banen også, og ville gjerne ha mer. Spennende, til nå har jeg bare jogget på golfbaner i ufarlige stunder.
Kjetil:
Planen her var å følge med fra før soloppgang, så jeg var det kl 0630. Uheldigvis overskyet, helt flatt lys og hvitrimet mark, gir ikke gode linjer i et ''landskap'' som dette. Satset derfor på kontrasten mellom hvitrimet og grønn mark i stedet. Bildet er tatt ca kl 0800 i fortsatt sløret sol, skyer i sør, helt blått i nord.
Planen var egentlig solstreif gjennom lav tåkedis, men det får bli en annen gang.
Odd Tore
Avsluttet .

Selv om golfbaner ikke tilhører de steder jeg beveger meg oftest på synes jeg dette var ganske gjenkjennelig som golfbane. Liker panoramaet som gir et bra størrelsesinntrykk og rimet på gresset som skaper en fin høststemning. Selve motivet synes jeg kanskje blir litt tamt, litt lite som skjer - en golfspilelr eller to hadde kanskje gjort seg:-)

Men teknisk er det jo supert. Veldig bra skarphetsdybde du har fått til!
Odd Tore S.

Tommy:
Banen var stengt pga frost! Derfor ingen golfere, de var heller ikke ønsket, det var bare golf-landskapets kvaliteter jeg var ute etter. Har derfor også klonet vekk et stk flagg i hull.
Forøvrig tør jeg ikke fotografere på en golfbane i bruk, da trengs oppmerksomheten til å unngå å få baller i hodet eller andre vonde steder.
Odd Tore
Lars-Anders M.

Herlig bild av høstens ankomst. Ok.
Avsluttet .

Hehe...skjønner det ja:-)
Hans Petter G.

Linjeføring og farger er veldig bra her. Himmelen er litt blass, men ser ikke mye muligheter for beskjæring uten at det går ut over proporsjonene.
Rune L.

Høst til venstre og sommer til høyre. Høy horisont. Fint med lav sol. Litt for lys himmel.

Mvh
Rune
Odd Eirik S.

Hei Odd Tore.

Er svært enig i at landskapsarkitekten har gjort en flott jobb.
Da er det godt at vi har en meget dyktig fotograf til å formidle det. ¨

Fint perspektiv som gir god dybde i bildet. Behagelig og rolig.
Skal være enig i at dette var godt for øyet.

mvh
OddES
Rune T.

Hei!
Dette er jo rett over haugen fra meg! Passerer området på vei til jobb hver dag og har sett det du viser her flere ganger. Synes egentlig at det er godt gjennomført. Slike bilder er ikke akkurat overraskende eller spennende men gir en god følelse uansett.
Mvh
Rune
Odd Tore S.

Takk for flere kommentarer til golflandskapet!
Runes kommentar om ikke akkurat overraskende eller spennende er en god karakteristikk, det stemmer godt med det jeg ønsket å vise:
Harmonisk og dyktig laget kunstlandskap, behagelig for øyet og forhåpentligvis velegnet til formålet!
Men jeg tror det bor mer i dette landskapet som jeg ville kunne få frem med mer vidvinkel.
Odd Tore
Villy N.

Motiv og dybde komponeringenen har du i blodet.
En kikk på alle bildene er nok.
Desverre vil det ta for lang tid å kommentere alle bildene du har.
Egentlig er alle verd en kommentar, men da vil hele natta gå med...
Men jeg kommer til å følge med, vær sikker.

Liker å kommentere gode utsnitt.

mvh Villy Norås
Per Erik T.

Surfer litt rundt på bildene dine pga et svar jeg fikk fra deg på spørsmål ang kjøp av objektiv på forumet.
Dette så jo mer ut som et maleri enn et bilde. Kjempeflott!
Det som skuffer meg er at du bruker samme kamera som meg - så da er det tydeligvis ikke kamera mitt som er for dårlig til å ta bilder - men meg..hehe
Men øvelse gjør mester....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu