Mellemværftet Kristiansund
Mellemværftet er et skipsverft fra seilskutetida i Kristiansund kommune i Møre og Romsdal; verftet er et industrielt kulturminne som eies og drives av Nordmøre Museum. Verftet har siden 1984 blitt drevet som et skipsverft for veteranskip.

Verftsområdet har tre slipper og en stor verkstedbygning, oppført i bindingsverk utmurt med teglstein, med smie og mekanisk verksted, foruten arbeidsplass under tak for tømmermennene og bolighus for verftets eiere med sine familier. Verftsområdet har dessuten sagbu, materialbod, kai med vippekran og en nyere verkstedbrygge.

Mellemværftet ble etablert ca. 1860 som et verft for bygging og reparasjoner av Kristiansunds store flåte av små seilskuter, hovedsakelig jakter og galeaser. Disse skipene ble brukt til oppkjøpsfartøyer under de store torskefiskeriene i Nord-Norge. I Kristiansund ble fisken anvendt som råstoff for klippfiskproduksjon. I denne trafikken var ikke hurtighet et avgjørende konkurransefortrinn, slik at seil ble brukt til framdrift helt til 1950-åra.

I Vågen i Kristiansund lå på denne tiden tre skipsverft på rad og rekke, Øvre Krana, Nedre Krana og mellom dem Mellemværftet. (Fra Wikipedia)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-08-13 20:02:20
    Versjon #2
Utstyr
  • NIKON D5300
  • Nikon 16.0-85.0 mm f/3.5-5.6
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger53
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1092705} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Keshav N.
Flott bildet av et ærverdig gammelt skipsverft. Intersant å se for en tidligere verftsarbeider. Fine farger og god komp.
mvh Keshav
Børre M.
Røft maritimt verkstedmiljø. Lett å se for sitt indre skuter bli dratt opp og sluppet ned. Virker levende til tross for fullstendig mangel på aktivitet. Dette synes jeg var fint.
Arvid O.
Fargerikt og flott gjengitt fra Mellemverftet Agnar.
God dybde i bildet noe som viser at du sannsynligvis har jobbet litt med å finne et godt sted å plassere kameraet.
Arvid.
Bjørnar P.
Fin dokumentasjon. Fin dybde og mange interessante detaljer.
Skarpheten taper seg noe bakover i bildet, så det hadde nok vært bedre med noe større nedblending. Ville ikke medført nevneverdig mer bildestøy, så det er lite å tape.
Per L.
Fint motiv med den gamle slippen i kontrast til plastbåtene! Veleksponert bilde med passende midtstilling av hovedelementet og tiltalende farger! Mvh Per
Avsluttet .
Enig med Per og Bjørnar i deres kommentarer over. Totalt sett et meget bra bilde etter min smak. vennlig hilsen Kjell Øyvind
SveinM M.
Bra oversiktsbilde!
Interessant område, og en fin følgetekst du har laget! Muligheter for en mengde motiver, her! :)
Agnar H.
Takk til Keshev, Børre, Arvid, Bjørnar, Per, Kjell Øyvind og SveinM for hyggelige kommentarer. Legger ved en versjon 2 som viser det opprinnelige bildet. Altså temmelig krevende utgangspunkt. Måtte derfor justerer eksponering og dra highlights helt i bunn. Valgte f/13 for å oppnå brukbar dybdeskarphet, men kunne sikkert tatt det ennå lenger. Lukkertid er i nedre grense, men med ISO 200 var det en del slingringsmonn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu