- Kveldslys -
Liker konstruktive tilbakemeldinger., ris og ros. Her kommer en bestilt evaluering:
1. Hytta kommer for langt ut mot billedkanten?
2. Motivet er lite interessant bortsett fra fin natur?
3. Himmelen er for høy, liten dybde?
4. En beskjæring i høyre kant hadde gjort seg?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-08-15 13:11:13
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • XF16mmF1.4 R WR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetFrihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger72
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1092823} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Britt H.
Syns du har fått frem et levende bilde med fine og naturlige farger. Himmelen må være sånn, hytta er kanskje ikke så interessant i motivet.
Avsluttet .
det første som umiddelbart slår meg, er den fine komposisjonen og den rent estetiske kvaliteten, vakkert lys og nydelige farger. Kort til punktene ovenfor: 1. Hytta er vel ikke hovedmotivet, som også Britt nevner over. 2.Motiver fremtrer for undertegnede som meget interessant, en personlig bemerkning: Når jeg ser bildet som dette, tenker jeg at det måtte vært fint, en og annen gang, å ha tilgang til et slikt motiv. 3 og 4.: Det finnes vel ingen fasit på spørsmål om utsnitt og eventuell beskjæring. Jeg synes dette fungerer utmerket selv om man sikkert også kunne lagd meget bra bilder med et litt annet utsnitt. For betrakteren som ikke kjenner stedet, er dette i alle fall umulig å ha sterke meninger om. Med andre ord synes jeg bildet er utmerket, også godt å betrakte, jeg vil nesten si litt "vemodig vakkert" vennlig hilsen Kjell Øyvind
Per L.
Veleksponert bilde av et flott motiv! Gode diagonaler som fører blikket innover mot vannet og en spennende himmel og gir god dybde. Hytta kunne med fordel ha vært noe lengre fra billdekanten. Ellers merker jeg meg fin struktur i elvevannet og tiltalende farger! Mvh Per
Ingvald Bright N.
En smart plassering tror jeg ikke noe på. Etter en runde med meg selv, synes det svært bra slik. Meget bra. Ingvald
Keshav N.
Jeg er enig med Kjell Øyvind her. Vakkert.
mvh Keshav
SveinM M.
Ikke så mye å utsette på kompen, bortsett fra et aldri så lite kutt nede, kanskje... Fint motiv og fint lys! :)
Ragnar S.
Først en generell betraktning. Det lette skylaget og solen som trenger igjennom skaper et fint gyllent skjær over bildet der særlig vannet i forgrunn med sine konturer kommer godt fram.

Så til spørsmålene dine:
1.Hytta helt ute i venstre/øvre kant tiltrekker seg oppmerksomhet. Spørsmålet om den på en måte forstyrrer helheten i bildet. Er litt i tvil, men tror at jeg ville ha kuttet, eventuelt klonet den bort. Nå som den er der ville jeg ha rettet opp hellende linjer på bygningen.
2.Denne type natur/landskapsbilder bør jo ha noe ekstra ved seg for å skille seg ut. Det spesielle gylne skjæret fra sollyset gjennom det lette skylaget skaper en ekstra stemning i bildet, og konturer i vannet i nedre kant kommer spesielt godt fra. Således synes jeg bildet er interessant å betrakte.
3. Synes himmel er passe høy (Vil ikke ha den lavere)
4. Har dekket til på høyresiden, og dersom det foretas en beskjæring her, kan jeg tenke meg fram mot steinen i vannet. Det funker imidlertid godt som det er nå. PS: Noen vil kanskje også tenke på beskjæring i bunn, ca 2-3 cm.


Ingen har vel fasiten her, men dette er i alle fall mine tanker.

Mvh Ragnar S

Arvid O.
På min skjerm er dette bildet rett og slett ikke skarpt , og det bør vel et slikt landskapsbilde være ?
1. Hytta synes jeg ligger for langt ute.
2.Motivet er fint.
3.Synes ikke himmelen er for høy , og det er god dybde i bildet.
4.Ser ikke behov for beskjæring på høyrekanten,ei heller andre steder.
Arvid.
Arild T.
Takk til dere alle her for interessante tilbakemeldinger og tips! Det er slik jeg har lyst å arbeide med foto her inne. Det er ikke så farlig å gi tilbskemeldinger så lenge de er konstruktive. Jeg setter veldig pris på dette!
1. Hytta er ikke hovedmotivet . Skal den være der, kommer den for langt ut i billedkanten. Er veldig enig i dette.
2. Motivet er nok interessant i seg selv. Ja, enig.
3. Høyden på himmelen er ok som den er. Enig.
4. En beskjæring i høyre kant og nede kan vurderes. Enig.
Kjell Øyvind: Takker for dine alltid fyldige og gode kommentarer!
Ragnar: Takk for ditt engasjement med grundig å kommentere hvert enkelt punkt!
Arvid: Takk for grundig gjennomgang av punktene.
Er ikke enig om at bildet er uskarpt, men det ligger en dis over det, unntatt i elva. Dis kommer ofte på bilder i solnedgang. Burde nok brukt et filter for å bedre dette. Takk for innspill!

Hilsen Arild
Arild T.
Hei, igjen.
Har nå lagt ut en minste sams multiplum av de endringsforslagene som er kommet inn. Fint om dere tar dere tid til å respondere på versjon 2.
Avsluttet .
Det meste er visst sagt her. Enig med at hytta må vekk og at himmelen er ok som den er. Elva kunne nok skapt mere drama i bildet med kraftigere vannføring og kontraster, men det er ikke noe vi styrer når vi står der. Det ligger ei hvit stripe i åsen på andre siden, vei eller ledning, det var noe forstyrrende. Bilder som dette er vel noe av det mest vanlige og krever egentlig ganske mye av fotografen for å få betrakteren til og stoppe opp, synes du gjør en god jobb med det. Man kan se at du legger jobb i bildene og da er vel mye gjort.
Keshav N.
Jeg syns at V2 ble veldig fin. Dis kan fjernes, jeg bruker PS elements og Dis fjerner eller haze removal som det heter hos meg. Jeg er veldig fornøyd med den.
mvh Keshav
Arvid O.
Hei Arild,ikke for å være vanskelig , men på min skjerm framstår bildet noe uskarpt , det er forresten en 24-tommers 4K-skjerm.
Arvid.
Arild T.
Hei, Arvid og takk for tilbakemelding.
Jeg kan ikke svare det ene eller andre til deg. Jeg har en nykalibrirt Eizo Coloredge-skjerm. Ser noe dis på originalen, men har fjernet dis i versjon 2. Hadde vært fint om andre her hadde uttalt seg om dette, noe de ikke har gjort til nå. Det jeg imidlertid har hørt er at 4 K ikke egner seg så godt på så små skjermer som 27", en bør ha minst 32", aller best 40". Om det kan være en forklaring, vet jeg ikke. Men takk for ditt innspill; alltid kjekt med tilbakemeldinger!

Hilsen Arild
Sissel Kleivdal H.
Mange vakre og lærerike beskrivelser til et nydelig landskapsbilde.
Jeg 'henger meg på'. Velger meg #2:)

Sissel
Avsluttet .
V2 var nok en del klarere på min skjerm, originalen var faktisk litt uskarp nesten litt blurry for å bruke det uttrykket. Har 21,5 tommers iMac fra 2013
Ingrid Milly L.
Fine farger og lys som gir landskapet naturlig og flott stemning. Fin dybde i bildet.
mvh. Ingrid Milly
Roar K.
Beskjæringene i V2 funker bra.
Dybden i bildet er det jo ikke noe problem med.

Roar
Arild T.
Tusen takk for kommentarer, råd og innspill!

Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu