Mitt første rådyrbilde!
Jada, jeg vet at det ikke er perfekt. Litt motlys/sidelys, og litt mye skog og kratt rundt.

Men jeg er jo litt stolt likevel. Spesielt fordi jeg klarte å snike meg innpå dyret istedet for å gjemme meg og vente på det. Og så sto det der så fint med den hvite stumpen mot meg... :-)

Tips om hvordan jeg kan forbedre bildet i PS mottas med takk!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-10-12 12:16:40
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-10-12 13:40:11
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 300 D
  • Sigma 50-500 mm
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger277
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_109485} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Stig B.

Følelsen du får ved å være i nærheten av et slikt dyr mens du venter på muligheten til å få et bilde er ubetalelig. Bra resultat av snikjakten. Javel, så er det mye rusk rundt, og lyset er ikke optimalt, men som opplevelse så er det nok stort. Likte dette, skulle gjerne hatt det selv.

Mvh Stig
Monica J.

Hei Stig,

Rådyrene er jo ganske sky, og det er nok lettere å snike seg innpå i skogen enn ute på et jorde. Men fordelen med å ta bilder på jordene er vel at man får mindre busk og kratt rundt. Jeg får bare fortsette jakten, så kanskje jeg en dag klarer å ta et bilde i nærheten av dette: bilde nr. 128558... :-)

Monica
Jørn B.

Ta en kikk på denne linken:
http://members.aol.com/bhaber/D70/processing/process.html
PS delen er like aktuell selv om du har Canon.

Jørn
Monica J.

Hei Jørn,

Dette var et utrolig bra tips! Takk! :-)

MJ
Svein B.

Godt gjort å snike seg inn på disse, så her må en bare bøye seg i støvet. Bildet er bra det, til tross for sine mangler. Det eneste jeg finner virkelig irriterende i bildet er greina som løper vannrett bak hodet på rådyret, den synes jeg skjemmer noe. Ellers skulle jeg likt at den sto med hodet litt mere vendt mot deg, ikke nødvendigvis blikkontakt, men en anelse mer ''fotogen'' positur. Miljø og lys synes jeg kler motivet godt. Ørestillingen viser at den er obs på deg, men siden speilet ikke er større enn her, så er den nok ikke direkte redd.

Mvh
Svein B
Odd Arild E.

Synest det er bra gjort å komme seg så nærme når man beveger seg i terrenget. Skyggeområdene på rådyret kan vel lyses opp ved å markere dem og f.eks bruke shadow/highligt i ps. Forøvrig er det mange på fotodot som kan dette ut og inn - de får oppfordres til å komme på banen.
Odd A
Monica J.

Hei Svein,

Jeg har gjort et forsøk på å fjerne den skjemmende greina i bakgrunnen. Litt vanskelig ettersom bakgrunnen er så ujevn, men uansett moro å jobbe i PS.

Dessverre fikk jeg ikke rådyret til å vri hodet helt. Jeg forsøkte å vente til rette øyeblikk, men ble litt bekymret for å miste motivet. Jeg fikk bare to knips før den satte avsted, for den reagerte på lyden av lukkeren, dessverre. På det første bildet vender den hodet vekk fra meg, og har tydeligvis ikke oppdaget meg. På dette har den hørt klikket fra kameraet. :-)

MJ
Christian P.

Syntes bildet er meget fint jeg. Å møte dyr i skogen er utrolig morsomt. Det er nesten en magisk følelse. Selv om ikke rådyret snur seg, er bildet fint. Skarpt på det stedet det skal være skarpt.
Janne L.

V3 ble riktig så bra, synest jeg. Jeg trodde slike bilder var noe man låg i telt i timesvis og dagesvis og ventet på. Flott gjort og pent bilde.
janne
Svein B.

Kloningen av greina har nok satt sine spor, men så er det ikke lett å få det helt til med en slik skog som bakgrunn, -men det er jo et svært klassisk rådyrmiljø, så det er sagt. Og hvis en ser litt romslig på klonejobben, så hever bildet seg mange hakk i mine øyne uten greina bak. Fint bilde å trene kloning på!! Meget bra, stå på!

Mvh
Svein B
Ole Birger S.

Hei. Ett kjempebilde etter min smak. Ekte miljø. Jeg liker V1 best. Skal det klones/bearbeides, så må det gjøres bedre. Her er det tydelige spor igjen etter horisontalkvisten i øvre høyre hjørne.
mvh Ole Birger
Ole Birger S.

Hei. Ett kjempebilde etter min smak. Ekte miljø. Jeg liker V1 best. Skal det klones/bearbeides, så må det gjøres bedre. Her er det tydelige spor igjen etter horisontalkvisten i øvre høyre hjørne.
mvh Ole Birger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu