Nå har også eg blitt Fudjifilmianer.
Presang til meg sjølv. Dette er resultat etter kort tur i nærområdet i hardt lys med kamers på auto.
Tek i mot gode råd
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-09-23 15:34:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2018-09-23 15:35:32
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2018-09-23 15:36:03
    Versjon #4
Utstyr
  • FUJIFILM X-E3
  • XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/340s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBildeserie
  • Lastet opp
  • Visninger70
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1094999} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Roar K.
Fortsatt ikke de helt store høstfargene hos deg ser jeg.
Skal ikke si noe om de tre første, men i V4 har jeg et forslag om beskjæring nede slik at de to diagonalee linjene oppå steinen kuttes av nedre ramme så vidt inne i den delen der det ser ut som en bit har blitt slått av. Jeg synes det i tillegg til å øke spenningen også roer ned bildet i venstre del også - siden du nå spør om innspill.

Roar
Fredrik N.
Vanskelig å gi råd her.
Men synes serien er flott og interessant.
Hverdagslige utsnitt.
Typisk norsk!
Og Fuji'en fungerer glimrende, ser jeg.

Mvh Fredrik
Knut N.
Gratulerer og velkommen i "fujiklubben", du vil nok merke at det er litt annerledes i starten..men håper du blir fornøyd. Fin start hvertfall :o)
Arild T.
Flott serie med fine haustfargar! Til lukke med det nye kameraet. Går nok ei stund før du vert skikkeleg kjend med det, men lag deg nokre snarvegar i menyen, så slepp du gå inn i menyen heile tida.

Helsing Arild
Walter S.
Gratulerer så mye med nytt kamera-system, Harald!

Dette var stas. Hadde en liten mistanke, fordi for 3 (eller er det 2?) år siden du hadde bursdag ble det D750. Nå har du kommet på godfot med Nikon for lenge siden, og du trenger alltid et nytt kamera, spesielt et som X-E3 som er så hendig og lett å ha med seg. Mye enklere å bære på tur enn D750.

Ingen råd fra meg, dette klarer du nok på egenhånd, men hvis du har konkrete spørsmål, så skal vi alltids kunne hjelpe deg.

Både bildekvalitet og fargene er jo helt topp her. Personlig så bruker jeg alle mine kameraer på blenderprioritet, uansett, så bare tilpasser jeg ISO ettersom ...

Mvh,
Walter

P.S.: Likt meget godt Versjon 4 med det krystallklare vannet!
Robert L. S.
For meg ser det ut til at Fujifilm gjør jobben sin bra her. Særlig nr. 4 med det klare vannet, som Walter nevner. Virker lovende dette.
Mvh.
Robert
Harald N.
Takk for fine tilbakemeldingar. Roar: Her har det ikkje vore frostnatt ennå, så lit fargar.
Walter; Du er sterkt skyldig i at eg prøver meg på Fudji. Eg likar godt dei klare og fine bileta dine med gode fargar. Kan hende eg må be om råd etterkvart.
Mvh Harald
Walter S.
He-He!
Ja, bare skyld på meg du, Harald. Men, det lille jeg kan om Fuji skal du få del i, hvis du trenger hjelp - ikke noe problem. Men, husk på, at jeg fotograferer kun i JPEG (har gjort det i snart 10 år), så det minste som har med RAW-konvertering å gjøre, er bare spansk for meg.

Ellers bruker jeg som sagt kun blenderprioritet (Lukkerhjulet på "A") og justerer ISO i forhold til lyset og hva jeg vil ha skarpt, eller ikke.

Men, du skal ha lykke til med din oppdagelsesreise i Fujifilm sin nye verden - dette går nok veien!
:o)

Mvh,
Walter
Harald N.
Ja, Walter eg brukar bestandig A på Nikonen.
Eg får ikke opp RAW frå det nye kameraret. Eg får konsentrere meg om JPEG i første omgang.
Walter S.
@ Harald:
Angående " ...Eg får ikke opp RAW frå det nye kameraret ..."

- som du selv skriver, så er det nok fordi RAW-filene fra X-E3 er nok så nye, slik at du må oppdatere din versjon av Lightroom (hvis du bruker det) tilsvarende med den nye profilen - såpass vet også jeg som aldri bruker RAW selv.

Som en nødløsning kan du i mellomtide installere "Silky Pix" - programmet som fulgte med på CD'en fra Fujifilm, og konvertere RAW-filene (til noe du kan bruke videre) med den. Men, jeg kjenner ikke til, og har aldri brukt dette selv.


Mvh,
Walter
susanne j.
Morsomt med de to vandkander som nyder udsigten :-) fine billeder Mvh Susanne
Hans Rich. A.
Fin fargerrik serie, hvor jeg falt for V4.
Mvh Hans Richard
Avsluttet .
Gratulerer med nytt kamera, Harald. I denne serien har du gjort utrolig mye fint ut av relativt enkle, og derved krevende, scener. Farger, lys og skarphet er på plass. Spesielt synes jeg versjon 1 og 4 imponerer og inspirerer. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu