Plankebærer'n
Står på Stortorget i Fredrikstad. For noen skal gatefotografi så absolutt være i sort-hvit - er du en av dem - se V2
Har nå lagt til V3 som er mindre blå (Knut N. + Tor Einar) og V4 som viser det opprinnelige utsnitt som ble med da jeg tok bildet.
Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-10-20 10:49:38
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2018-10-21 12:16:27
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2018-10-21 12:17:35
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2018-10-23 18:53:05
    Versjon #5
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E2
  • Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde40.7mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1096520} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
Det er mye godt å si om dette bildet. Jeg ser det som et fint gatefoto, men enda mer som en fin skildring av et trivelig bymiljø hvor både bygninger, beplantning, skulptur og det sosiale liv inngår. Farvene er helt utmerket, og her er fine detaljer og god skarphet.

Farve eller sort-hvitt? Jeg tenker at valget må bero på hva bildet skal kommunisere. I dette tilfelle er det neppe tvilsomt at farvene har mye å tilføre helheten, de er viktige elementer i bymiljøet. I andre situasjoner, hvor farvene ikke bidrar til bildets kommunikative verdi kan sort-hvitt være bedre alternativ.

vennlig hilsen Kjell Øyvind
Per L.
Fint, veleksponert bilde med god kontrast mellom den grå og loslitte plankebæreren og flammende høstfarger i blomsterkassen! Jeg lurte en stund på om han hadde vært innom Dressmann og kjøpt seg ny dress! Jeg snakker da selvsagt om originalen! S/h er for spesielt interesserte. Jeg mener det er en grunn til at de fleste mennesker er utstyrt med fargesyn! Mvh Per
Harald N.
Her er det fargar som gjeld. Det blir klaga på at alle hus er kvite eller grå, men her er det fine harmoniske fargar godt avstemnt til kvarandre.
mvh Harald
Keshav N.
Flott gatebilde med en traust sliter. Jeg går for V1
mvh Keshav
Ragnar S.
I din komposisjon, absolutt i farger.
Skildring av gatemiljø før det store innrykket, enkelt og illustrerende.

Mvh Ragnar S
Tor Einar K.
Her fungerer fargene veldig godt sammen, kun det blå oppe på veggen i høyre kant som forstyrrer litt.

V2 blir flat og slapp i forhold da det er lite kontrast i lyset og stor dybdeskarphet i dette motivet. Da trengs fargene for å skape opplevelse av dybde.
Hans Rich. A.
Farger for meg også, mer spenst i bildet synes jeg, som forøvrig gir et godt innblikk i bylivet i en mer rolig setting denne gangen.
Mvh Hans Richard
Knut N.
Nei, jeg er så absolutt ikke en av dem Walter ;o) helt enig med Per her..det jeg stusser litt på, er blåfargen på gata..men det har du helt sikkert en god forklaring på.
Tor Einar K.
Når det nevnes legger jeg merke til at det er noe blått flere steder i bildet. Jeg regner med at sola skinner på noe bak eller på siden av fotografen som gir gjennskinn. La nå også merke til de store ansiktene i butikkvinduet, artig.
Arild T.
Et enestående godt gatefoto med mangre interessante elementer å studere, ikke minst de artige
speilingene i vinduene! Nydelig svart/hvit-balanse, god skarphet og ikke minst dine karakteristiske, gode farger! Velger meg så klart fargeversjonen.

Hilsen Arild
Erik L.
Tja... Fargeversjonen er best etter min mening, for fargene er ryddige og sterke. Ofte vil jeg fjerne farger i den hensikt å rydde opp litt, men her funker det.
Utsnittet og elementene er fint plassert. Skarpt og detaljrikt akkurat slik du pleier å presentere dine bilder.
mvh. Erik
Walter S.
Takk for mange gode innslag her. Bildet er i fra 2015 og noe av det første jeg fotograferte med min "nye" brukte X-E2 fra Fujifilm - og jeg ble nok "carried away" litt med fargene som Fuji kommer med. Fuji sitt fargespekter har overdreven oransje- og blå-farger, så det ligger nok der.

Den blåtonen la ikke jeg heller merke til, før jeg leste Knut sitt innlegg, og jeg har ingen forklaring på det. Det var stor kontrast på solskinn og skygge og mens jeg "temmet" solskinnet har jeg nok glemt skyggepartiene.

Takker Kjell Øyvind, Per, Harald, Keshav, Ragnar, Tor Einar, Hans, Knut, Arild og Erik!

@ Tor Einar: Det "blå" oppe på veggen i høyre kant er en reklamevimpel som akkurat det blåste feil vei, og som jeg ikke torde å klone vekk, p.g.a. vinduskarmen.

Mvh,
Walter
Roar K.
Den gubben er som klokk.
Han går og går, men kommer aldri noe sted.
Ingen grunn til velge en versjon her.
Kunne hovedpersonen vært ørlite mer opplyst?

Roar
Walter S.
Takker også Roar Kneppen for kommentar. Det blir vanskelig å "lyse opp" selve statuen, da den for det første, står i skyggen - og for det andre, er støpt i svart metall ...

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu