- Haust -
Bør sees mot mørk bakgrunn. Klikk på bildet!
Ønsker konstruktive tilbakemeldinger, både ris og ros! Jeg er ikke ømfindtlig for kommentarer som snakker ned bildet, bare kommentarene er saklige og konstruktive. Du trenger ikke være redd for å komme med kritikk av noen art. Jeg vil derimot takke deg og syte for at du får kritikk på bilder du legger ut. For meg er "Hyggelige kommentarer" konstruktiv kritikk, både positive og negative.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-11-04 14:51:20
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2018-11-04 14:57:29
    Versjon #3
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • XF27mmF2.8
  • Brennvidde27.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/90s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger73
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1097232} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Asbjørn H.
Hei Arild.

Dette likte jeg godt. Prøver å bli flinkere til å gi bildekritikk her inne (ting tar tid). Synes det her er fin lagdeling som for meg gir god dybde; sikter til skyene over og midt på fjellrekken samt inndelingen av fjell, hav og mark. Her tror jeg også du har vært heldig med lysspillet i skyene ift de lyse og mørke feltene som vises på marken i forgrunnen hvilket også bidrar til dybdefølelse. Skulle jeg pirke litt på komposisjonen lurer jeg på om det hadde vært fint å fått med litt mer av himmelen i overkant - ser ut som det er noen mørkere felt der som på en måte kunne gitt et enda bedre utsnitt. Det sagt: flott høststeming i sort/hvitt!

Mvh
Asbjørn
Avsluttet .
Synes du har komponert bildet bra og har vel egentlig ingen ting og påpeke sådan. Men det er en ting jeg lurte litt på når jeg åpnet bilde og det er om lyset i forgrunnen er ekte eller om du har gjort selektiv opplysning av noen områder. Synes det var litt ujamnt noen steder uten at det betyr noe for bildet generellt men det lignet ikke helt på naturlig lys. Tror litt av problemet ligger i at det er for mørke områder i mellom de lyse slik at overgangene mellom lyst og mørkt blir litt skarpe. Tror du skjønner hva jeg mener. Ellers likte jeg bildet og motivet er topp.
Avsluttet .
Glemte å skrive det men jeg kan gi deg et tips når det gjelder selektiv opplysning av områder i Photoshop uavhengig av dette bildet. Bruk kurver, en for mørkt og en for lyst. Løft kurven til ønsket resultat, inverter masken og bruk deretter opacity for og selektivt lysne eller mørkne områder i bildet hvis nødvendig. Dette fungerer veldig bra med jamne overganger.
Arild T.
Takk for ærlige og gode kommentarer, Asbjørn og Christer!
Asbjørn: Vil legge ut en ny versjon med mer himmel i morgon. Så kan man vurdere det som er best.
Christer: Som du påpeker, har jeg tatt meg den frihet å lyse opp skygene selektivt i forgrunnen. Berømmer ditt overvåkne blikk! Takk for tips angående selektiv opplysning av områder i Photoshop!

Hilsen Arild
Avsluttet .
Her er et vakkert landskap gjengitt på en etter min forstand utmerket måte. Komposisjonen sitter perfekt, og behandlingen av lys og skygge bidrar til å gi bildet en stemningsskapende effekt. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar K.
Her tror jeg faktisk du valgte riktig ved å bruke svarthvit i panoramaformat.
Jeg sscrollet opp slik at fjellkjeden til venstre skjæres av øvre ramme. En V2 kanskje da det antagelig ikke blir bedre - bare anderledes når fjellkjede diagonalen kommer inn fra høyre kortside ut forsvinner ut på øvre langside. Kanskje øker det spenningen bittelitt, men ikke sikker.

Roar
Arild T.
Takk til Kjell Øyvind og Roar for inspirende og fyldige kommentarer!

Roar: Vil legge ut en versjon etter ditt forslag.

Hilsen Arild
Jostein S.
Hei
Det jeg liker med dette motivet er det vekslende og varierende lyset.
Det gir liv i bildet synes jeg
Kanskje litt mer himmel
Bjørnar P.
Stusset litt på skyggene i forgrunnen. De er dekorative, men jeg forstod ikke helt hvordan de hadde oppstått. Ser du har forklart at de er skapt i ettertid. Lys og skygge i bakgrunnen virker derimot som ekte vare, og er etter min mening den fineste delen av bildet. Forgrunnen kunne med fordel vært beskåret noe, og hele forgrunnen kunne vært lysnet opp i stedet for flekkevis oppletting.
Roar K.
Jo, liker V2 og V3 her.
Nevner at jeg ville tatt et par mm til oppe i V2 for å få et enda renere kutt i det mørke om du ikke tar det for utidig mas?

Roar
Vidar Magnus J.
Her synes jeg V3 kommer best ut ang dybde. Gode kontraster, stemningsfullt med skyene langs fjellene.
Asbjørn H.
Hei igjen Arild.

Fine versjoner alle tre. Jeg likte V2 godt - synes den nå større mørke delen av himmelen gir et litt mer 'moody' uttrykk til bildet (som hører høsten til for meg) og også en fin komplementerende linje til både åskammen i forgrunnen og fjellene i bakgrunnen. V3 har den fordelen for meg at blikket faller mer til ro i forgrunnen. Neigu ikke lett å velge, men alltid interessant å se hva forskjellige cropper kan tilføre et bilde.

Mvh Asbjørn
Arild T.
Takk til dere siste her, Jostein, Bjørnar, Roar, Vidar Magnus og Asbjørn for kommentarer!
Jostein: Her var "litt mer himmel" lagt ut i versjon 2 da du vurderte bildet:)
Bjørnar: Takk for tips; det har sikkert noe for seg, men legger ikke ut en ny versjon nå. Bildet var i utgangspunktet et undereksponert bilde pga den lyse himmelen, så jeg valgte å leke litt med det.
Roar: "Mas" som du skriver, eksisterer ikke hos meg når det gjelder bildekritikk. Setter pris på mas, men du fikk vel "din" versjon i v3?
Asbjørn: Takk for at du kom tilbake til bildet og såg "din" versjon. Ikke så mange her inne som kommer tilbake og kommenterer "sin" versjon. Takk skal du ha!

Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu