Fredelig sameksistens - med et fargespørsmål attåt
Hvorfor blir bildet så mye blassere her på fotodotten enn vist på skjerm hjemme? Bildet er scannet i RGB og assigned profile RGB, og er ikke lagret for WEB for å unngå evt. fargeromfeller som ligger der. Likefullt ser det mye blassere ut så snart det er lastet opp.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger596
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_109879} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Odd Arild E.
Har samme problemet selv, men kan ikke si hvorfor.
Fint bilde som gjør seg godt i duse farger og fokus.Nederste knopper tar kanskje litt for mye oppmerksomhet fra den gule blomsten, men ser jo at de må være der i en eller annen form.
Meget severdig bilde.
Odd A
Odd Tore S.
Hei!
Kanskje dotten lager en eller annen middelverdi over hva som legges inn, for da jeg la inn bilde nr. 137104 , ble det mye mørkere enn da jeg sjekket det på fohånd på ''innleggingsskjermen''. Det virker på meg som om prosessen er stokastisk ut fra dette.
Vel, det var en usedvanlig innfløkt måte å skrive ''har ikke peiling, men jeg opplevde det motsatte'' på.
Bildet ditt?
Jeg ville ikke karakterisere bakgrunnen som mettet grønn, men heller ikke som påfallende blass. Ville ikke kommentert den.
Bildet ellers har jo en viss Ann-stil, litt slik som jeg ser verden rett etter at jeg har stått opp, bare skarpt i utvalgte nærområder. Denne varianten var ikke ueffen, her har jeg flere punkter i fokus.
Dyrk på!
Odd Tore
Inger Lene H.
Det er noe malerisk og deilig behagelig over de siste bildene du har lagt ut! Liker dette svært godt! ;)

-il
Venche J.
Blasst var det, det har du rett i. Alikevel syntes jeg det var flott, og har ingen motforestillinger angående knoppene i bunnen.

Grunnen til (tror jeg) at det blir blasst er at du ikke setter noen fargeprofil til bildet. Jeg lastet ned bildet ditt, la til litt saturation, konverterte det til sRGB, og bildet ble virkelig knall i fargene.

Jeg plagdes med blasse bilder før jeg startet med konvertering. Har nå laget egne mapper for lagring av alt som skal på web. :)

Wenche.
Avsluttet .
Uansett hvilken farge bildet har før det lastes opp her, så synes jeg det jeg ser er nydelig. Spesielt den gule blomsten med fokus/ikke-fokus. Det får den til å se så veldig levende ut.
Stine J.
Jeg syns bildet ditt ble nydelig! Det blasse er med å gjøre bildet mer behagelig å se på i dette tilfelle. Ellers har jeg ingen gode råd til spørsmålet ditt dessverre.
mvh Stine
Anya K.
Dette var et flott bilde.. synes fargene skal være slik. Det blir veldig behagelig å se på
Steinulf L.
Hvorfor det blir slik vet jeg ikke. Pleier å ta bildet opp i nettleseren når jeg er i tvil.
Synes du har for lite fokusforankring, men det kan jo være pga blassheten.
Birna R.
planten er en tepperot (potentilla erecta) og blomstene skal ha en klar, mettet gulfarge med et anstrøk av rødt (dette er en av mine testplanter for UV og jeg har *mange* bilder av arten). her er fargen på kronbladene på vei over mot gulgrønt og metningen er lav. bakgrunnen ser også matt og blass ut, ville tippe grønnfargen der skulle være adskillig friskere.

ang. farger på web er det viktig å vite at nettleserre *ikke* bruker fargeprofiler, så det viste resultatet er temmelig avhengig av tilfeldigheter. et noenlunde korrekt inntrykk hvordan bildet tar seg ut på et windows- eller mac-system får du ved å ha preview -> uncompensated RGB (i PS). er bildet i sRGB hender det at fargeskiftningen ved dette preview er beskjeden, bruker du adobe rgb så er det ofte betydelige skiftninger i mettet rødt og grønt (og dermed også i gult). du kan korrigere mot ''uncompensated rgb'' slik at bildet ser ut som det gjorde *før* preview, da blir det brukbart også i en nettleser. husk også at mac-folket vil se bildet lysere enn windows-brukere.

den angitte fremgangsmåten avhjelper ikke folks gjennomgående mørke og dårlig fargejusterte skjermer, så et ekstratips er å lage bildet noe lysere enn du selv syes er passe (bedømt selvsagt på en skikkelig kalibret skjerm). da ender sluttresultatet opp hos ''almenheten'' omtrent slik du vil ønske at de skal se bildet.

ganske OK bilde av tepperot dette, men pass på lyse stilker i bakgrunnen (nederst mot høyre).
Eli B.
Flott bilde! Her kan man virkelig lære noe av alle kommentarene også, hadde egentlig en mistanke om at det lønte seg å lage bildet litt lysere. Så du er ikke alene om dette. Liker fokusen på de to skarpe støvbærerne. Fargene liker jeg også. Et godt arbeid du har gjort her.
mvh Eli
Ole Walter S.
Flott bilde Ann, skarpt og fint, herlig grønnfarge du har som bakrunn.

Mvh/Ole Walter
Tor Erik S.
Et veldig fint bilde av Tepperoten her!
Ikke mer å tilføye angående de tekniske utfordringer vi har med digital fotografering og web...
Bilde synes jeg var strøkent.
Mvh. TE
Ann F.
Takk for kommentarer, og til deg Bjørn R. for utførlig forklaring.

Å beskrive farger er rimelig håpløst, men det bildet som var ferdig redigert hadde en dypere og klarere grønnfarge med anstrøk av blågrønt, ikke gulgrønt som her. Blomsten også, mørkere, dypere og mer rødlig.

Min fremgangsmåte for å sikre ønsket fargeprofil der det ikke er embedded RGB fra kamera, er Assign profile i PS - er det riktig?

Godt også å få bekreftet det jeg trodde - at dette er tepperot. Den ble behørig avfotografert i sommer, jeg konsulterte det jeg hadde av florabøker på hytta og kom frem til det samme.
Knoppen i forgrunnen er for øvrig fra en skogstorkenebbplante. Derav også navnet på bildet. Spissene på de bladene skinner i dyp karmosinrød. På skjermen hjemme . . .

Mvh Ann
Per R. G.
flott bilde
Jonas L.
Pent gjort dette.

mvh JL
Per Harald O.
Her funker det meget godt!
Johan K.
Heisann
Sitter å ser gjennom bildene dine. Mye fint å se på. Falt godt i smak dette og. Kan desverre ikke hjelpe deg med problemet ditt. Men jeg kan si at dette var et svært behagelig bilde med myke og fine farger. Ser i grunn noe malerisk ut.

Likte dette kjempegodt

Johan
Annika E.
Mycket vacker blombild.
Det är fint hur blomman böjer sig.
Snygg komposition.
Mvh Annika
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu