Romjulen
Ses best mot mørk bakgrunn - Klikk på bildet!
Rimfrost på brosteinsgatene, rått, kalt og disig. Null ekstra farger eller kontrast fra solen som var total fraværende den dagen ... da blir det slik!
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2019-01-03 11:30:06
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde55.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1099576} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Roar K.
Ingenting å si på fargene her.
De to som er uteog spaserer har hele strøket for seg sjøl - bortsett fra fotografen da som vel ikke er interessert i sportsendingene?
Skulle jeg være litt freidig å piske så ville jeg tatt et par mm av høyresiden selv om det ville fordre kompenssjonskutt nede for å unngå linje direkte ut i nedre høyre hjørnet.

Roar
Per L.
De vandrer med freidig mot - uten pigger på glatten! Fin skildring av værsituasjonen og de ensomme vandrerne. Skarphet og farger er de såvisst ikke noe i veien med! Mvh Per
Keshav N.
Her kan en nesten kjenne kulden.. Fint gatebilde. Her i Bombay har jeg sett damer med knehøye støvletter og skinnjakke i over 30 .graders varme.
mvh Keshav
Børre M.
Slike "fargeløse" dager gir ofte en letthet i motivet, så også her. Det nærmest uendelige og lavintense høylyset tar brodden av fargene demper inntrykket. Det blir veldig fint i denne komposisjonen med romjul som tittel. Så er jeg enig med Roar, som nesten alltid finner noe som kan fjernes, det innhugget i fasaden helt i høyre ytterkant vil gjøre avslutningen renere. Jeg har sagt det før og kommer til å si det igjen: denne gamle befestede byen fremstår som en filmkulisse, med den lille nyansen det er at dette tvert i mot er ekte, og du formidler det veldig godt.
Avsluttet .
Flott bilde. Bra komposisjon, fine farger og bra eksponert :-)
Harald N.
Savnar ikkje sola i dette fine gatefotoet. Godt eksponert med fin balanse og gode fargar.
Mvh Harald
Trygve B.
Et bilde med stemning. Du har klart å formidle en en fin ro. Komposisjonen er helt utmerket. Det samme med fargene. Du er god på slike hverdagsbilder.
Hans Rich. A.
Friske nok farger i gråværet. Damene fint plassert og hvor du har eksponert akkurat i gangsteget på hun ene! Flott formidlet.
Mvh Hans Richard
Avsluttet .
Her er da virkelig farver nok, mer kan man ikke forlange under omstendighetene. Det er i alle fall fint vær for innendørs aktiviteter. Dessuten synes jeg den beskjedne tåken gir grunnlag for fine og silkemyke farver som vi ser her. Skarpt og detaljert er det også. Godt nytt år, Walter. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Oddvar S.
Her skal en jammen ikke klage på fargene som synes helt lekre. Godt fanget gatemotiv.
jon b.
Koselig og velkomponert bild.
Jon
susanne j.
Fin julestemning her ser flot ud Mvh Susanne
Robert L. S.
Fine farger, selv i gråvær. Det enslige juletreet opp mot veggen viser at jula er på hell. For øvrig vises kulda tydelig på bildet.
Mvh.
Robert
Walter S.
Takk for så mange, vennligsinnede kommentar til Romjuls-bildet!

Takker Roar Kneppen, Per, Keshav, Børre, Anette, Harald, Trygve, Hans, Kjell Øyvind, Oddvar, Jon, Susanne og Robert!

Angående høyre siden og dette innhugget i fasaden (døråpning), så ville jeg først og fremst unngå at dette smijerns-symbolet til Begravelsesbyrået (stilisert blomsterkurv) ikke skulle tangere høyre billedkant. Her var det mange linjer å ta hensyn til som kom i konflikt med denten siden eller kryssene både oppe og nede.

Falt til slutt ned på Versjon #2 som riktig nok har en linje som munner rett ut i øver, høyre kryss, med den linjen godtar jeg. Roar K. vil nok rynke på nesen, men det får jeg tåle ...
;o)

Mvh,
Walter
Viggo Strand K.
Dette var supert, Walter. Kjempefine toner og komp og med selveste byens grunnlegger godt synlig på sin sokkel.

Jeg formelig kjenner den sure elvelufta som nesten alltid er merkbar i Gamlebyen om vinteren.

Viggo
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu