Jon
En bildeserie i fem deler
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2019-01-07 21:14:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2019-01-07 21:16:08
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2019-01-08 18:30:31
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2019-01-08 18:31:29
    Versjon #5
Utstyr
  • -
  • -
  • Blenderf/8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger70
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1099779} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Harald N.
Jon er nok ein grepa kar, det kan eg sjå ut av serien.
Harald
Roar B.
Ja, Harald. Han var heilt klart ein grepa kar :)
Glad eg fekk både oppleve og fotografere ham.
jon b.
Enig med Harald, ser ut til å være en gammel hedersmann. Likte v3 best. Fin komp. og de gamle låveveggene passer fint sammen med utrykket av mannen.
Jon
marit f.
Flotte bilder. Du har fått fram det særegne ved mannen, noe gjenkjennelig for vi som har levd både i gamle og nye dager. Jeg liker også v3 best, kulissene bak passer mannen godt syns jeg.
Mvh Marit
Keshav N.
Må bare slutte meg til de andre her, flott serie Roar.
mvh Keshav
Roar B.
Mange takk, Jon, Marit og Keshav!
Fint å se hvordan dere 'leser' innholdet i disse bildene.
Robert L. S.
Flott serie, dette. Liker både 1 og 3 på hver sitt hvis. I versjon 1 i svart hvitt synes jeg personens uttrykk kommer veldig godt fram og er sentralt i bildet. I versjon 3 i farger har du satt personen inn i det historiske miljøet. Flott.
Mvh.
Robert
Roar B.
Takker og bukker for din tolkning, Robert !
Avsluttet .
Her ser vi samme person portrettert i tre ulike settinger. Han har samme antrekk og - så langt jeg kan se - tilnærmet samme positur i alle bildene. Det er et interessant og kreativt grep som gjør dette til noe mer enn tre enkeltportretter. Jeg tenker at mannen sannsynligvis er portrettert i sitt hjemlige miljø, og jeg tenker at miljøet vi er knyttet til, også sier noe om hvem vi er. Ut fra denne tankegang blir dette en ærlig og direkte portrettserie sier en del om personen. Derfor opplever jeg dette som en veldig fin serie.
Jeg vil også bemerke at de tre bildene også er meget gode vurdert ut fra spesifikt fotografiske kriterier med hensyn på komposisjon, detaljer, skarphet, lys og farve, selv om dette på en måte oppleves som sekundært i denne sammenhengen siden selve opplevelsen av dette som fotokunst først og fremst er knyttet til innholdet og den overordnede kommunikative verdien.

Nok en gang leder du mine tanker og følelser ut på interessante områder, Roar, meget bra.

vennlig hilsen Kjell Øyvind
Bjørn Ø.
Veldig fin bildeserie! jeg legger særlig merke til miljøaspektet i bildene som gjør at vi blir bedre kjent med modellen. Ellers er komp, farger, lys meget bra!
Roar B.
Kjell Øyvind: Føler meg privilegert nok en gang å kunne motta en slik grundig tilbakemelding. Registrere hvordan betrakter virkelig går inn i motivet og deler sine opplevelser må vel være den største inspirasjon en fotograf kan få.
Fint at du nevner posituren. Der var han urokkelig og viste vel egentlig sitt sanne jeg, litt tilbakeholden, samtidig også nysgjerrig på hva denne karen på andre siden av kamera holdt på med. Seinere ble jeg med inn i stua, i ungkarens barndomshjem og praten gikk lettere. Jon fortalte om livet sitt, om skogen som arbeidsplass der han startet voksenlivet som femtenåring. Og jeg lyttet til en arbeidskar av den gamle sorten. Snill og omtenksom, filosofisk opptatt av så mangt mellom himmel og jord.
Praten varte i flere timer og møtet ble et uslettelig minne om Jon, om nøysomhet og livsvisdom.
(Legger med et par ekstra bilder, tatt inne i huset samme dagen..)

Bjørn : Fint å se at du tenker i samme baner. Dette med miljøaspektet, dokumentasjonen var det jeg ville få fram.
Sissel Kleivdal H.
Et engasjerende portrettbilde med karakter. Miljøet i de tre uttrykkene bygger opp om personen å gjør tankene rikere. Velger meg versjon 3.

Sissel
Hans Rich. A.
En staut kar, som vi sier her oppe i nord, med særpreg kommer godt fram i hans naturlige miljø. En flott serie hvor hvert enkelt bilde har sin egen gode fortelling.
Mvh Hans Richard
Roar B.
Fint å se at dokumentarfotografi fortsatt har sin aktualitet og interesse her på dotten.
Takk så mye, Sissel og Hans Rich. !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu