Into the Great White Open
Inspirasjon hentet fra Tom Petty og hans låt med nesten samme tittel..
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2019-02-01 13:09:55
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2019-02-02 12:02:05
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2019-02-02 12:03:08
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2019-02-02 19:43:28
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2019-02-02 20:06:57
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2019-02-02 20:13:39
    Versjon #7
Utstyr
  • Ja
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger174
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1100805} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Geir F.
Likte godt originalen med en spennende mystikk. Herlig lys og flotte farger. På vei hvor? Imidlertid ikke helt fortrolig med komposisjonen. Kunne nok tenkt meg et kutt på høyre side og mer "luft" på venstre side slik at skiløperene ble passert mer asymmetrisk. Ikke helt fortrolig med versjon 2, men det er jo smak og behag. Et flott motiv!
Geir
Jostein S.
Hei
Usedvanlig GODT motiv
Et ikonisk motiv på mange måter med de to vandrerne hvor lyktene viser vei
Rom for fine tolkninger
Et bilde med stort potensiale etter min mening
Originalen utvilsomt
Roar B.
Geir: Flott at du kommer med forslag. Har vært litt fram og tilbake ( i hodet mitt) hvor jeg skal legge 'lista'. med disse to skiløperne. Ja, har mer å gå på venstre side, skal prøve en ny variant om litt.

Jostein : To personer nærmest i ingenmannsland. Uvisst hvor ferden vil ende. Prøvde å lage en slags symbiose mellom mennesket og naturen, elementer glidende i hverandre, to something new ??
Takk, takk, begge to !
Avsluttet .
Motivet, bearbeidingen samt inndelingen av de forskjellige elementene i bildet synes jeg var bra. Den skrånende åsen langt der fremme, løypa og lyset mellom skiløperene skapte noe interessant. Fikk tolkninger til der villmarka suser av Mikkjel Fønhus. Kunne vært interessant og sett det i svart hvitt versjon, tror det hadde forsterket inntrykket, kanskje.
Jon S.
De tråkker opp løype. Virvelsnøen vitner om kald vind. Det lakker mot kveld og tiden begynner å bli knapp. Føler meg så inderlig tilstede i bildet, der og da. Perfekt. Praktfullt. Ja, takk begge deler, (versonene). Mvh. Jon
Roar B.
Christer: Ja, her er vi absolutt i Fønhus land. Både i 'ord og i toner'. Skal prøve en sh variant også, litt spent selv hvordan den vil fungere.
Jon: Det var kaldt den ettermiddagen, under 20 og motvind. Mener jeg tok et bilde til før fingrene frøs fast. Skal se om jeg finner det også.
Takk for at dere begge ble med en tur ut på isen !
Avsluttet .
Svart Hvitt versjonen ga noe mer enn det fargene klarte å gi meg ihvertfall. Stemningen og mystikken i bildet økte betraktelig og det ble lettere å danne seg en historie av det hele. Dette ble bra.
Jon S.
Sv/hv versjonen plasserte meg liksom lenger tilbake i tid, og da går jo tankene mye til Nansen. Amundsen og Helge Ingstad. Etter å ha sett leeeeenge på alle, er jeg enig med Christer. Utsnittet i versjon 3 syntes jeg ikke funka så bra. Forøvrig så er visningstørrelsen på bildene dine veldig passe. Får ikke dette til når jeg selv legger inn. Hvilken størrelse har du på bildene dine?, Har du noen tips?. Mvh Jon
Roar B.
Alltid interessant å jakte nye løsninger, så stor takk til de som ser muligheter og kommer med forslag !
Jon: På originalbildet over har jeg skalert ned til 440 x 750. Bildet av fuglen i busken ligger på 2 x 750.
Bruker ofte størrelser i det området.
Jon S.
Takk for tips.
Fredrik N.
Svæært bra, Roar!
Kunne vært brukt til et cover på et album.
Eller heng det opp på veggen.
marit f.
Jeg er glad vinter og dens farger. Men her syns jeg s/h fungerte veldig bra, og da blir det noe helt annet enn bare et vinterbilde. Utsnitt? Tror det hadde blitt veldig spennende om personene hadde vært langt ut på venstresida, på veg ut av bildet. Vet ikke om det fungerer å beskjære eksisterende bilde slik, kanskje må bildet tas om igjen, og det er aldri enkelt, som varierende værforhold.
Mvh Marit
Roar B.
Fredrik : ikke noe coverplanr, foreløpig :) men hvet at det henger noen eksemplarer innramma på diverse vegger..
Marit: Har også fått fot på denne sh-varianten. Litt annen innfallsvinkel gir ofte en annen historie.
Legger ut en ny variant kanskje mer i tråd med forslaget ditt. Har dessverre ikke mer å gå på høyre side.
Takk for fine kommentarer !
Roar B.
Fredrik : ikke noe coverplanr, foreløpig :) men hvet at det henger noen eksemplarer innramma på diverse vegger..
Marit: Har også fått fot på denne sh-varianten. Litt annen innfallsvinkel gir ofte en annen historie.
Legger ut en ny variant kanskje mer i tråd med forslaget ditt. Har dessverre ikke mer å gå på høyre side.
Takk for fine kommentarer !
Roar B.
Obs, det gikk skeis, Marit. Prøver igjen..
Geir F.
Versjon 7 ble knallbra. Gir assosiasjoner til 1300-tallets største epidemi med Yersinia pestis (bedre kjent som Svartedauden). Her passer det faktisk med at personene er på vei ut av bildet (les; livet).
Geir
Roar B.
Måtte inn å kikke i boka til Th. Kittilsens, disse fantastiske tegningene om 'Pesta' og jaggu var det mange likheter gitt. Dette mørke, dystre, litt skitne uttrykket som fikk bidraget mitt til totalt å forandre karakter, fra selve livet - til dets endelikt.
Takk for et originalt og spennende innspill, Geir !
jon b.
Mystisk og tidløst motiv av de to skiløperene. Masse spenning i bildet grunnet silhuetten av menneskene mot det lysere fargesterke landskapet som forsterkes det skarpe lyset mellom dem. Fint komponert og kledelig bluret. Meget bra.
Jon
Roar B.
Beklageligvis ikke fått med meg din kommrntar, Jon.
Men mange takk for hvordan du har bevega deg inn landskapet !
Roar
Børre M.
Det er ikke tid til fortløpende å følge med på alt som legges ut på bildekritikken. Nå har jeg sittet og bladd meg bakover og blitt "hengende" ved dette motivet. Det er allerede sagt så mye om innholdet at jeg neppe har så mye nytt å bidra med. Sh-versjonene gjør størst inntrykk på meg. Jeg opplever sterkest spenning i V7 mens mystikken er bedre ivaretatt i V4, mye på grunn av den mørke himmelen som synker ned på venstre side. V7 er generelt et lysere motiv men har så mye uforløst i seg at det for meg nærmest blir slitsomt å se på. Det kan jo være en verdi i seg selv. Mitt valg blir V4 med sin mystikk. Veldig flott serie! Kult med ref. til Tom Petty, selv om innholdet i denne låta ikke umiddelbart korresponderer med mine tanker om motivet. Mvh Børre
Roar B.
Mange takk, Børre, for dyptpløyende betraktninger rundt de forskjellige versjonene. I utgangspunktet var det kun originalen jeg tenkte som det eneste og beste. Men etter å ha lest gjennom de ulike kommentarene har nok jeg også endra litt ståsted, en inspirerende og lærerik reise.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu