Venjetindan
Hyggelig å komme hjem litt før kl 17 i dag og se noen varme solstråler mot toppen av Vengetindene, eller Venjetindan som mange sier. Vintermørket slipper gradvis taket. Dagens lengde har økt med tre timer siden vintersolverv. Visst skal våren komme :-)

Kanskje ikke et perfekt bilde rent teknisk, ble tatt med ustø frihånd og kraftig zoom uten bildestabilisering. Men likte lyset.
Utstyr
  • NIKON D300
  • Nikon 80.0-200.0 mm f/2.8
  • Brennvidde200.0mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger65
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1101012} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Per L.
Ikke vanskelig å like lyset som sveiper over fjelltoppene og lager farger og strukturer! Himmelen blir et vakkert bakteppe for det hele! Et bilde som er godt å se på! Mvh Per
Trond T.
Veldig vakkert landskap som fremheves ytterlige av lysforholdene.
Hans Petter G.
Nydelig lys og fargetoner.
Oddvar S.
Oj,dette var flott med den lysende randen langs hele Vengetindryggen og øverste toppen av Kalskråtind. Riktig valg av rett tidspunkt ved solnedgangen.
Agnar H.
Takk til Per, Trond, Hans Petter og Oddvar for lysende kommentarer. Vengetindene (1852 moh) er 6-7 mil i avstand fra Molde og ligger sørøst for Åndalsnes. Det er 222 fjelltopper i Moldepanoramaet, altså fjelltopper en kan se fra Molde-siden.
Roar K.
Herlig lys og farger.
Slett ikke sikker, men er litt inne på tanken at du kunne gått ned med himmelen til 1/3 av bildet som grunnregelen sier for å senke blikket enda litt?

Roar
Anders S. H.
Fint og varmt lys på mektige tindar.
Ja, dagen lengtar og lyset på ettermiddagen kan vere flott. Nydeleg bilete
Hans Rich. A.
Vakkert i lys og farger som streifer den flotte tinderekken.
Mvh Hans Richard
Agnar H.
Takk også til Roar, Anders og Hans Rich for kommentarer som streifet den flotte tinderekken
Beskjæring er alltid mulig Roar. Du foreslår på toppen. En mulighet det, jeg vurderte å ta bort noe nederst. Men det ble som det ble.
jon b.
Fantastisk lys og farger i den mektige fjellheimen. Helt nydelig.
Jon
Agnar H.
Takk til Jon for hyggelig kommentar
Børge Ø.
Hei Agnar. Flott lys på toppene som jeg ser hver dag fra Åndalsnes. Høyeste toppen på Kalskråtind er ikke den som ser høyest ut på bildet, men den like til venstre, som har fått ny høyde, 1801 moh. Det skiller i underkant av en meter på høyden mellom tindene.
Mvh. Børge
Agnar H.
Takk til Børge for kommentar og info. Er det Store Vengetind (1852 moh) som er helt til venstre, eller den ved siden av? Kan se ut som de to har temmelig lik høyde.
Børge Ø.
Hei igjen, ja det er Store Vengetind helt til venstre, så kommer Lille Vengetind og Søre Vengetind. Etter et langt liv i fjellet har besøkt de fleste toppene i panoramaet. Har også vært på tur(er) med din tidligere kollega Iver Gjelstenli.
Mvh. Børge
Børge Ø.
Hei, glemte å nevne at Lille Vengetind er 1825 moh., altså 27 meter lavere.
Børge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu