Februarsol over Isegran
Rutebåtene, Rigmor og Rigfar venter på tur opp på slippen. Kjenner godt igjen Rigmor som pleide å gå i sommer-rutetrafikk fra Sandvika ut til øyene på Vestfjorden, gjennom Vendelsund / Nesøya, Ostøya, Middagsbukta og ut til Brønnøya hvor jeg bodde den gang.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2019-02-14 07:47:19
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2019-02-14 13:39:49
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2019-02-14 13:40:15
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E2
  • Fujinon XF 23mm f/2 R WR
  • Brennvidde23.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/1100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1101343} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .
Her er to fine bilder som gir en effektiv miljøskildring. Jeg må spesielt bemerke den imponerende tekniske kvaliteten i bildene, skarphet detaljer, farge og lys. Meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Harald N.
To fine landskapsbilder der dei staslege båtane spelar hovudrolla. Godt nokon tek vare på slike båtar.
Godt nokon (Walter) dokumenterar det.
Mvh Harald
Olav Bjarte K.
Org: Vanskelig motsols bilde med pent resultat. Takrørene spiller forlokkende i lyset. Jeg vet at du ikke er så veldig glad i kvadratet, men jeg ser et annet bilde hvor "drivhusbåten" i høyre bildedel er utelatt. Når den først er der så spiller den òg på lag med lyset, men bare annenfiolin. Her er du absolutt på hjemmebane, takker for titten!
vh, - bj.
Jonny A.
Disse to har jeg møtt mang en gang når jeg bodde i Asker og tøffet rundt i i skjærgården der. i alle fall Rigmor, litt usikker på hvor Rigfar gikk, men husker og ha sett den og. Flott og se at dem blir tatt vare på. Fine bilder begge to.
Walter S.
Takk til Kjell Øyvind, Harald, Olav Bjarte og Jonny, for kommentar til dette motiv.

@ Olav Bjarte: Joda, så også dette med drivhusbåten, men mye is der ute vanskeliggjorde et annet ståsted. Formatet må lide hvis jeg kutter vekk plastikken, og en 4:6-beskjæring (V3) må nødvendigvis ta toppen av mastene. Enda verre blir det med en 3:5-beskjæring (V4).

@ Jonny: "Rigfar" gikk fra Oslo ut til øyene utenfor byen, akkurat hvor, husker jeg ikke nøyaktig. Lenge siden jeg har bodd der ute (1974 - 1979). Nå går begge to i turist-trafikk / charter.

http://www.akershus.com/en/asker-baerum/asker-and-barum-f...-everyone-

Mvh,
Walter

Roar K.
Velger meg utvilsom V2 her.

Roar
Olav Bjarte K.
Da blir det v3 for meg, dèt uten å ville vrake de andre.
vh, - bj.
Knut N.
Må jeg velge da? Tæk ælle je ;o)
Trygve B.
Du fikk med deg et fint lys, v4 falt helt i min smak. Alle bildene var det liv og spenning i. En fin beskrivelse av et havnemiljø. ( takk for kommentar til mitt bilde, helsa kan være så som så men jeg håper at det hele skal stabilisere seg).
Hans Rich. A.
Blir stadig imponert over hvor godt du takler sterkt sollys med godt dynamisk omfang.
Her velger jeg meg V2.
Mvh Hans Richard
Robert L. S.
Litt mindre vinterlig her, ja. Disse to båtene hører jo også til sommeren. Husker at Rigmor på 50-tallet gikk fra Rådhuskaia og ut til øyene i Vestfjorden. Her versjon # 2 absolutt favoritt. Flotte farger og en ypperlig skarphet her.
Mvh.
Robert
Jonny A.
Takk for info Walter, da har jeg nok møtt rigfar også innimellom. :) Bodde i Asker fra 1996 til 2002 og brukte sjøen mye.
Walter S.
Takk også til Roar Kneppen, Knut, Trygve, Hans og Robert for ytterlige kommentar!

@ Hans: Akkurat der må jeg nok gi mest ære til utstyret mitt, fordi jeg jo fotografere direkte i JPEG, hvor jeg eksponerer for høylysene (ikke la det brenne ut) og bare drar opp skyggene i post.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu