Abstrakt 949 = 529A7078

Ikke så mange kommentarer på mitt forrige bilde hvilket forsterker tanken på å gjøre som mange andre - slenge ut 2-3 bilder pr. dag uten å skrive en bokstav - bare telle antall besøk.
Nøyde meg å kommentere hos det to som brukte tid hos meg.
Men en fotoside er jo egentlig et medium der fotografer skal gi hverandre tips og råd hvilket en del ikke har forstått.
Noen sider har en regel der det forlanges minst 3 kommentarer pr,. bilde man legger ut for ikke å bli blikkert.

http://WWW.pbase.com/kneppen
Se gjerne mot mørk bakgrunn ved å klikke på bildet.
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde60.0mm
  • Blenderf/5
  • Lukker0.8s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger221
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1101441} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Keshav N.
Her er det den grønne figuren i midten som gjør bildet. Fint og fargerikt i velkjent Kneppen stil. Mitt førsteinntrykk av bildet i går var at de blå bladene ville gi få kommentarer. Derfor venta jeg med å kommentere for å se om jeg tok feil. I mine øyne var det de blå bladene som gjorde bilde, et bilde som etter min mening ikke står tilbake for noen av dine andre bilder. Du lager dine bilder slik du vil ha dem Roar, fortsett med det.
mvh Keshav
Avsluttet .
Jeg har stor sans for dine abstrakte bilder, Roar, også dette, absolutt. Her er linjer og strukturer som gir en vill illusjon av dynamikk samtidig som her er en slags fast kjerne. Fargene opplever jeg som meget tiltalende i et slikt bilde. Dekorativt er det, også, og inspirerende. Meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
jon b.
Det er jo slik at man har forskjellige preferanser på hvilke bilder man liker og hvilke man finner totalt uinterresante, Og da er det jo også naturlig å kommentere de bildene som faktisk gir en noe. uavhengig om man får en kommentar tilbake eller ikke.
Når dette er sagt synes jeg flere av bildene dine er gode, selv om hverken dette eller de blå" bladene gav meg noe som helst.
Bildet her( siden det er her jeg kommenterer) er for meg vanskelig å si noe om da det har beveget seg for langt bort fra et foto,. Vanlig parametere som tekniske kvaliteter, narrativt innhold eller lys og komposisjon er vanskelig for meg å lese i slikt bilde.
Mvh
Jon
Roar K.
Komposisjon burde være fullt mulig å lese også ut av et slikt abstrakt bilde likeledes som hvorvidt det holder seg innafor ramma som det heter på malerspråket.
Men Jon Baastads kommentar bekrefter jo på langt på vei det jeg jeg har vært inne på gang på gang i og med at jeg lager bilder og ikke nødvendigvis perfekt foto slik vi kjenner det fra den gang det meste ble gjort direkte fra kamera.
Men idag er jo ikke foto det det en gang var da bare spesielt interesserte hadde eget mørkerom og gjorde alt selv. Idag er det et uttall av muligheter mange kan hente ut fra ikke bare redigeringsprogrammer, men også fra kamerainnstillinger så vanskelig å si hva som er foto og ikke foto - en diskusjon som har pågått nå siden photosjop kom på markedet med mange muligheter som går utenpå vanlig klassisk foto.
For meg med i skrivende stund 59,5 år bak kamera er det mer gøy å se hva man kan få ut av det man har av eksponeringer enten de nå ble vellykket eller ikke.
Jeg lager bilder og må måles på det, no e som kanskje ikke er så enkelt for de fleste da mine bilder er vel så mye maleri som foto.
Derfor er det kanskje like greitå bare vise bilder og kutte ut komentarer - både de jeg skriver og de jeg får og bare presentere bilder.
vil folk kommentere så gjerne for meg, men kanskje kan jeg heller bruke enda mer tid på bildene og lage ting folk ikke liker?

Roar
Roar B.
Syns Jon tar for seg vesentlige momenter som tydelig signaliserer mye av utfordringene med bildekritikken nowadays. Faren for at vi til slutt ender opp med kun å kommentere bilder vi liker, skreddersydde og ufarlige, men stadig lengre unna forumets egentlige målsetting.
Avsluttet .
Skal en bildekritikk fungere og kommentarene være ærlige så må man kunne gi en kommentar uten og forvente eller kanskje forlange og få noe tilbake. Skjønner ikke hvorfor dette skal være så vanskelig og få til. Et takk holder vel lenge. Et godt bilde får kommentarer uansett om man har gitt noen selv eller ikke, sånn er det bare. Daglige bilder med daglige kommentarer vil som regel aldri fungere som en skikkelig bildekritikk da kommentarene etterhvert blir mere copy and paste enn ærlige og oppriktige kommentarer. Får man ikke kommentarer, så er vel ikke bildet godt nok da. Er ikke verre enn det.
Hans Rich. A.
Her er det skikkelig smell i fargebruken. Nærmest neonaktig. Men du er jo ikke redd for å gå utenom boksen, og takk for det.
Mvh Hans Richard
Roar B.
Og hva med disse "advarslene" som igjen dukker opp under et bilde der vi i klare ordelag blir fortalt hva som blir konsekvensene dersom innholdet i teksten ikke blir fulgt. Er dette måten vi skal ivareta bildekrittikkens tradisjon og renommé, i fremtiden? Jeg bare undrer...
Jon S.
Har lagt merke til at du har en grei gjeng rundt deg. Ser ut som noen i den faste gruppen din ikke har kommentert ditt forrige bilde. Dette utløser tydligvis en reaksjon hos deg. Hadde det ikke vært bedre å være førnøyd med de du fikk? Personlig liker jeg ikke effektmakeriet ditt i bildet over og enkelte andre du har. Heller ikke den rammen som du alltid har med. Kort sagt, ditt varemerke din personlige stil. Jeg greier rett og slett ikke å forholde meg til det og greier ikke mobilisere konstruktiv kritikk uten at det blir veldig negativt ladet. Det blir som om en som bare liker rock/heavy metal skulle anmelde en Ole Ivars skive. Finnes det en mulighet for at du selv konsekvent ikke kommenterer visse fotografer med en personlig stil du ikke liker? Spørsmålet mitt til deg er derfor.: Syntes du at jeg bør kommentere bildene dine i fremtiden?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu