Bokfinkhann i vinterland
Bildet er tatt i formiddag, men først i kveld oppdaget jeg at det var en bokfink.
Den tekniske kvaliteten på bildet burde vært bedre, men jeg rakk ikke å stille inn noen form for eksponeringskompensasjon.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2019-03-15 08:13:14
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2019-03-15 08:13:19
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2019-03-15 08:17:16
    Versjon #4
Utstyr
  • Olympus OM-D EM-1 MK 2
  • Olympus M.Zuiko Digital ED 300mm F/4 Pro
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt med kamera på stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger52
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1102476} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Walter S.
Noe an det beste fuglebilde jeg har sett her på lenge - og, vanligvis kommentere jeg ikke fuglebilder i det hele tatt - men, denne måtte jeg bare si noe om.

Flott levert!

Mvh,
Walter
Geir F.
Bokfinkhannen er en flott fugl med nydelige farger. Fargene her er fine og troverdige, men ellers er den tekniske kvaliteten på bildet er på ingen måte optimal. Blender, lukker og ISO virker ikke ulogiske med mindre motivet ble betydelig undereksponert. Slik jeg ser det er bildet alt for mye croppet og oppskarpet hvilket medfører støy og utviskede detaljer i fjærdrakten. Har du lysnet motivet (har det vært undereksponert mot den lyse bakgrunnen)? I så fall vil dette også bidra redusert teknisk kvalitet. Tror du vil få et betydelig bedre resultat med mindre cropping og oppskarping. Samtidig kan da også unngå midtstilling av motivet. Dette er ment som en ærlig og konstruktiv tilbakemelding (noe som er en mangelvare på "Bildekritikken" som nå ofte fungerer som et "sosialt medium"). Tydelig at førstnevnte kommentator har et helt annet inntrykk av dette bildet.
Geir
Roar K.
Ikke så ofte å se bokfink på snø.
Blir svært vanskelig å finne noe å sette negativfingeren på her.

Roar
Albert A.
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Walter. Som jeg skrev om bildet, så er det langt fra bra når det gjelder teknisk kvalitet. Men bildet har, - slik jeg ser det, fått et visst "malerisk" preg, som jeg likte, og som medførte at det fikk en plass i "Bildekritikkken".
Albert A.
Mange takk for konstruktiv kritikk, Geir. Jeg har selv beskrevet at utgangspunktet for dette bildet gjorde det vanskelig / umulig å oppnå et fototeknisk godt resultat. Jeg så faktisk ikke hva motivet var før jeg begynte å "behandle" det i Photoshop. Ingen elementer i bildet er bearbeidet for seg selv, - hele bildet har fått "gjennomgå". Originalbildet vil bli lagt ut som en ny versjon. Motivet i bildet er ikke midtstilt, men følger heller ikke den forenklede og haltende utgaven av "Det gylne snitt", som (altfor) mange mer eller mindre seriøse hobbyfotografer "sverger" til. (Det "klassiske" gylne snitt er en matematisk modell som er langt mer komplisert enn den enkle tredelingen som blir benyttet av fotointeresserte). Som nevnt i kommentaren til Walter, så jeg at bildet kanskje fortjente en plass her, - til tross for manglende fototekniske kvaliteter. Men uansett, - jeg setter stor pris på din ærlige og konstruktive kritikk, og både håper og tror at det kan resultere i bedre bilder fra min side etter hvert.
Albert A.
Hjertelig takk for hyggelig tilbakemelding, Roar. Når jeg tenker år tilbake, innser jeg hvor mye jeg har lært av dine kommentarer (og ikke minst, - dine "grensesprengende" bilder.
Oddmund K.
Hei, ble fristet til å legge inn en kommentar, er enig i mye av det Geir skriver. (Han er en av de veldig få her inne som gir kritikk på bildene han kommenterer, og som tåler å få ærlig kritikk på sine)
Men når jeg ser originalen så er jeg imponert over at du har fått det så bra. Du hadde kanskje kunne vurdere å croppe mindre og ta med mer av snømiljøet..og kanskje redusere blåstikket i snøen (i originalen er den hvit)
Mvh Oddmund
Albert A.
Tusen takk for konstruktiv tilbakemelding, Oddmund. Ja, - Geir er så å si alltid "spot on" i sine kommentarer, og han har kunnskaper som jeg og mange andre vil kunne dra nytte av. Det var i mine tanker å redusere blåstikket i snøen på bildet, men det "kokte bort", dessverre. Når det gjelder crop'ing og oppskarping, så har jeg, - som både Geir og du påpeker, fremdeles en del å lære.
Svein-Erik H.
Kjempebra!
Albert A.
Stor takk til Svein-Erik for hyggelig kommentar !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu