Best mot mørk bakgrunn ved å klikke på bildet.
Imponert over skarpheten på dette pannekake-objektivet.
Utstyr
  • Fujifilm X-T2
  • Fujinon 27 mm, f2.8
  • Brennvidde27mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger75
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1102474} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Walter S.
Ja, dette XF27mm f/2.8 -objektiv overrasker stadig vekk. Gode egenskaper. Litt bråkete AF-lyd men så lenge man ikke filmer video, spiller det ikke noen rolle. Brennvidden er noe merkelig (tilsvarer 40mm på FF), så midt i mellom lett vidvinkel (35mm) og "normalen (50mm).

Kombinasjonen blir nok så lett med den på et fujikamera.

Du har brukt dette objektivet godt her, hvor det viser at det duger, med så mange detaljer og et spennende lys, inn i mellom skyggesteder, så den grønne mosen står godt ut her.

Akkurat grinda og landskapet bak den, er meget spennende å se på. Også strølyset ved foten av den strie busken foran har noen små "perler" i seg.

En "eventyr-skog" etter min mening!

Mvh,
Walter
Arild T.
Takk for rask kommentar og brukererfaring på dette objektivet, Walter! Nå må jeg spørre deg: Lurer på å kjøpe 18-135 mm-objektivet. Ser at du bruker det ofte i dine bilder. Din erfaring? Det får svært god omtale av eksperter.

Hilsen Arild
Jostein S.
Hei
Fint skogsbilde med vakkert lys
Det gir en fin stemning
Bildet er en fortelling i seg selv med grinda og gjerdet
Da er det bare å åpne grinda og vandre inn i dette flotte landskapet
Walter S.
@ Arild: XF18-135mm ja - den liker jeg meget godt. Føler at jeg har det jeg trenger når den er på min X-T2, en sjelden gang på X-Pro2, men ikke på X-T20 - til den blir den for topp-tung.

Er det fare for regn, sludd, snøfall eller dårlig vær ellers, så griper jeg som oftest til XF18-135mm.

- Med den på, føler jeg meg sikker og det kjennes godt i hendene. Med zoomen satt til 18mm (som er den brennvidden jeg bærer kamera i), så ser den harmonisk ut, men jeg må innrømme at, med lengste zoom'en ute (135mm) ser den noe "corny" ut fordi solblenderen foran sitte da langt fra kamerahuset og den slanke tubus (den som kommer ut av objektivhuset) virker litt malplassert. Men det er jo ikke noe du ser selv når du har kamera på øyet.

Neida, kan absolutt anbefale den. Har lest en del om den med tester og dårlig omtale (uskarp, vignettering, purple fringing, etc.) og må bare si at jeg har ikke vært plaget av noe av det, kanskje litt vignettering, men det er enkelt å rette på det og det er meget sjeldent at jeg bruker hele bildet, helt ut i kanten uansett, blir som oftest noe cropping, i hvert fall oppe og nede (elsker 3:5-formatet).

Autofukus er kjapp og sikker (bruker som oftest Zone-focus) og har ikke opplevd noen glipp der. Eneste jeg legger merke til er at zoom-ringen går noe tregt (tror det er tilsiktet for å unngå "zoom-creep"), men til gjengjeld er blenderringen fastere enn på andre objektiver, med riktige klikk for hver 3.del blender.

Lykke til med kjøp!

Mvh,
Walter
Kjell H.
Spennende motiv i all din enkelhet. Trigger fantasien. Bra!
Knut N.
Walter har sagt det meste, skarpt og flott bilde!
Roar K.
Flott utsnitt og komp i fint lys, skarphet, farger og detaljer.
Får meg til å tenke på Haldis Moren Vesaas' dikt "Ord over grind."

Roar
Avsluttet .
Jeg blir imponert når så fine stemninger og fortellinger som dette bildet viser, kan skapes ut av en så vanlig skogscene. Min reaksjon for øvrig samsvarer meget godt med kommentaren til Jostein over. Jeg vil også berømme den tekniske kvaliteten på bildet. meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Bjørnar P.
Fint lys og harmonisk oppbygning kombinert med god bildekvalitet. Fin dybde.
Svein-Erik H.
Et bilde som fikk meg til å stoppe opp. Spesielt terreng og den gamle grinda. Gleder meg til SNØEN kommer seg vekk!
Keshav N.
Flott naturbilde med ei god gammeldags grind.. Enig med Jostein om bildet.
mvh Keshav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu