Spurveugle
I grålysningen kan jeg for tiden ofte høre noen fløyteserier som stiger i skalaen, og som ender med en nesten sprudlende kvitring. Da vet jeg at spurveugla er i området i høst også!
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D1h
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetISO 640
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger302
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_110378} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Jonas L.

Fint bilde med god blikkontakt. Pen diagonal og komp.
Har selv ikke hørt denne nå i høst.

mvh JL
Venche J.

Flott bilde. Si meg har du fugle-hypnotiske evner? Alle fuglebildene dine er SÅ flotte. Denne var jo bare skjønn - men voldsomme klør. :)

Wenche.
Thomas B.

Flott bilde. Den blå bakgrunnen hjelper inn på å gjøre bildet mer dramatisk. Akkurat nok detaljer i skogen i bakgrunnen for å se at det er i skogen, og ikke rett mot himmelen. Komposisjonen fungerte fint her, men jeg syns blitsrefleksen(?) i greina i forgrunnen ble litt for mye.

Mvh
Thomas
Stig B.

Der satt den!!

God øyekontakt og bra detaljering. Fin diagonal, men enig med TB ang. blitsrefleksjon i greina. Også enig mht bakgrunn.

Mye bedre enn mitt bilde av arten :-), men det var artig å høre både den og dine svar.

Mvh Stig
Monica J.

Hei Svein,

Fuglebildene dine imponerer meg alltid. :-)
Men jeg lurer på en liten ting. Hva slags blitz bruker du på 500mm brennvidde? Min blitz rekker ikke til lenger enn 105mm, så jeg kan ikke bruke den på lang avstand, eller hva...?

MJ
Lasse H.

Jeg er misunnelig - vet ingenting om ugler eller hvordan jeg finner dem. Flott bilde!

Lasse
Roger V.

Flott blikkkontakt, komposisjon og den diagonale greinen var helt ok.
Litt hard blitz kansje, men alt i alt var det bra. Mener nu jeg.

Mvh RV
Kjartan T.

Knipset selv denne i helga og blir nesten like overrasket hver gang den dukker opp. Spurveugla er jo så liten i forhold til høstlyden som egentlig kan være nokså kraftig.

Noen ganger blir jeg nesten skremt av hvor nær den kan komme når jeg plystrer i mørket. Har hatt følelsen av å ha den i hodet flere ganger...

Flott bilde, jeg mangler selv et ok ''nattbilde'' av denne fuglen. Ellers er jeg enig i at blitzrefleksen i greina trekker litt ned og gjør det hele litt kunstig.
Øyvind A.

Vakkert, fint på alle måter. En nydelig skapning.
Litt uheldig med blitslyset på kvisten.
Ø.
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer.

Som flere påpeker, så ser jeg selv også at blitzlyset blir noe fremtredende, og spesielt på greina som ugla sitter på. Ikke til å unngå hvis ugla skal bli belyst også, det viktigste for min del var å unngå å få en grein nærmere meg enn ugla, den ville i så fall blitt enda mere belyst hvis ugla skulle få tilstrekkelig blitz. Jeg skal se om jeg kan forsøke å tone ned blitzen noe på greina, blir resultatet noenlunde så kommer det en versjon til.

MJ: Jeg bruker en SB80DX. Rekkevidden på en blitz påvirkes av mange forhold, men først og fremst er det ledetallet som sier spesifikt noe om dette. Så kan en påvirke rekkevidden ytterligere igjen med å endre ISO-verdi, undereksponere blitz eller eksponering på kamera osv. Jeg er ikke allverdens erfaren med blitzfotografering, men noen forsøk under varierende forhold for å gjøre seg kjent med blitzinnstillingene og mulighetene det gir kan nok være å anbefale. Jeg har nå i allefall tynt ut blitzlys nok til å gi tilstrekkelig lys på fugler i skumringen på ca 20-25 meters avstand med min blitz. Andre kan forhåpentligvis gi bedre svar enn meg på dette. Se etter så ikke blitzen er undereksponert mye fra kamera eller blitz, da vil jo effekten av blitzen bli svak uansett.

Mvh
Svein B
Avsluttet .

Lyset er ikke ideelt, men spurveuglas karisma og unike personlighet er svært fint fanget. Det er det viktigste her.

Jarl Fr. E.

Jeg syns dette bildet ble bra! Det er ikke lett og unngå blitzbruk når en fotograferer ugler. Det at bakgrunnen syns og ikke har blitt helt svart gjør at bildet fungerer bra.

mvh
Jarl
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu