Utstyr
  • FUJIFILM X-E3
  • XF35mmF2 R WR
  • Brennvidde35.0mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger134
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1105855} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
SveinM M.
Spesielt, noe nesten skremmende, dette... :)
Harald N.
Tenkjer på gamle Sovjet når eg ser dette.
Harald
Arild T.
Regner med at dette er begynnelsen på en ny "fotofortelling" fra din side. Isolert sett er dette et bilde som fremkaller assosiasoner. Mine går i denne sammenheng til en hvilken som helst barneverninstitusjon i land vi ikke ønsker og sammenlignes med. De mange vaskene i på rad i tillegg til de sprukne flisene og murveggen bak kan indikere at vi har med en offentlig institusjon å gjøre. Et godt bilde, og jeg ser frem til fortsettelsen!

Hilsen Arild
Åge M.
Bildebehandling som understøtter motivet 100 %, kaldt, sterilt og nakent. Veldig bra :)
jon b.
Veldig bra. fin patina i bildet. Bra location. Litt Creepy though.
Jon
Fredrik N.
Flott!
Roar B.
Ugjestmildt og kaldt med etterbehandling som forsterker den dystre stemningen. Selv den blomstrete kjolen gir liten grunn for optimisme. Huff, dette ble trist, men samtidig engasjerende.
Vidar Magnus J.
En kaldt, fattigslig og utrivelig stemning, bildet minner meg om barnehjem i øst-europa på 1980-tallet. God etterbehandling og komposisjon med farger som fremhever bildets utrykk.
Keshav N.
For en som har vokst opp på et småbruk på vestlandet, 3 mnd på skoleskipet Statsraad Lemkuhl i 1964 og 5 år til sjøs ser ikke dette så ille ut. Hvis jeg tenker hva en har opplevt i de årene er jo dette nesten idyllisk.
mvh Keshav
Avsluttet .
Her er en murvegg i bakgrunnen, delvis kledd med fliser, slitt og stygg, tre primitive servanter, åpenbart bare med en kran hver, og da utvilsomt for kaldt vann. Man fornemmer et klart preg av en gammel institusjon av en karakter som neppe blir savnet av noen. Og mellom servantene og veggen, nær midt i bildefeltet, en liten pike kledd i en kjole som synes ganske tilforlatelig. Hun ser til siden med et noe misfornøyd uttrykk, og det kan man godt forstå i denne settingen, venter hun på noe eller noen? Uansett virker hun på en måte malplassert i dette rommet. Hele scenen virker litt absurd, det skapes en stemning av noe uvirkelig, litt uhyggelig og ikke minst tankevekkende. Her er anvendt betydelig kreativitet i et bilde utenom allfarvei, spennende, engasjerende. Meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Pål M. S.
Takker for kommentarer og tanker rundt bilde.
Bildet er tatt i kjelleren på et gammelt barnehjem, drevet av misjonen blant de omstreifende, på Birkelid utenfor Kristiansand. Går mange vonde historier fra denne plassen, om hvordan barna og deres familier ble behandlet.

Bygget brukes nå blant annet som klubblokale for Fokus Fotoklubb, som jeg forøvrig har gleden av og være medlem i. I tillegg til eget studio, har vi også tilgang til hele bygget, også kjelleren, der dette er tatt. Er også så heldig og ha et barnebarn som Tone på 7, som velvillig, og dyktig, stiller opp når bestefar får noen fotografiske ideer.
Roar K.
Harald er inne på noe med Sovjet, men det finnes jo både barnehjem og andre institusjoner i vår del av verden litt tilbake i tid som dette kan sende tankene mot.

Roar
Pål M. S.
Takker for kommentar og tanker rundt motivet, Kneppen.
Lars-Anders M.
Bra stemning i dette bilde.
Pål M. S.
Takker, Lars-A
Anne Ø.
Sterkt serie du har her med de 3 bildene av denne jenta i en kald, vond verden.
Pål M. S.
Takker for kommentar, Anne.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu