• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2019-06-04 10:19:28
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2019-06-11 09:59:35
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D300
  • 16.0-85.0 mm f/3.5-5.6
  • Brennvidde22.0mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger241
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1105804} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Arild T.
Kunne vore omslaget på ei bok til ein kriminalroman, dette! Synest det er eit godt foto; ingen grunn til å velje mellom dei ulike versjonane.

Helsing Arild
Frode H.
Godt bilde. Kul pp, litt mystisk, Jeg likte originalen best :-)
Mvh Frode
Roar B.
Dette er bra, Harald. Fortelling som forsterkes av stemninga, for meg gir det interessante "løsninger" ..
Per L.
Fortettet stemning! Har brudgommen fått kalde føtter stukket av? Uansett et flott S/H bilde med tøff etterbehandling! Mvh Per
SveinM M.
Spesielt og interessant! Tankene spinner... :)
Pål M. S.
Usedvanlig bra "bryllupsfoto". Faller helt og fult for uttrykket, komp, lys og etterbehandlingen. Liker begge versjoner, men kanskje en smule mer mystisk i s/hv.
Well done, Harald.
jon b.
Bra Harald. Likte dette særdeles godt. Begge v.
Jon
Roar F.
Liker dette, og synes begge versjoner er like fine. Her anes en fortelling. Godt gjort!
Roar F.
Liker dette, og synes begge versjoner er like fine. Her anes en fortelling. Godt gjort!
Fredrik N.
Veldig bra!
Mystisk og spennende!
Holder en knapp på originalen.
Mvh Fredrik
Arne Knut R.
Jeg er tydeligvis ute av takt med de andre kommentatorene her - jeg får et problem med en dissonans her: Bildets generelle motiv og teknikk virker ment å skulle være et tidløst bilde som like gjerne kunne ha vært tatt/tegnet for et par hundre år siden - samtidig som at personen har på seg noe som virker så moderne/modernistisk at man mistenker at det er laget av polyester...

Beklager hvis dette skuffer noen, men det er altså min ærlige reaksjon på bildet. Arbeidet med bildet er ellers bra, men den dissonansen gjør at det ikke fungerer for meg som (et enkeltstående) bilde.
jon b.
Arne Knut Røv: Utrolig at du klarer å se hvordan stoff det er i kjolen til tross for korn og avstand. Gratulerer med det.
Bildet funker som bare det enten intensjonen er vintage (20 tallet kanskje) eller moderne "runaway bride"
Jon
Arne Knut R.
Jon, det man ser (også du), er selvfølgelig et så moderne snitt at det halve er for meget...

Det er det som ER problemet: Bildets uttrykk og motiv ellers er som for et gammelt bilde - men altså med noe midt inne i det som er åpenbart moderne. Den sammenstillingen fungerer bare ikke...
Harald N.
Takk til alle for kommentarar, dei er inspirerande. Arne Knut Røv: interessant problemstilling, håpar på diskusjon rundt temaet. Kva slag stoff brudekjolen er laga av veit eg ikkje og ikkje kan eg forstå at du kan sjå det. At det er moderne snitt er sikkert rett.
Arne Knut R.
Harald, er folk av i dag ute av stand til å lese ?

Jeg skrev: "som virker så moderne at man mistenker..." - det er ingenting i det utsagnet som sier at jeg så hva slags stoff det var; bare at jeg så at det var en moderne kjole. Og det jeg så det på, var selvfølgelig at snittet er fra nyere tid.
Roar K.
Her synes jeg det rene svarthvite gjør seg best med denne røffe uttrykket.
Men ikke umulig at det er der herrene Smaken og Baken blander seg inn?

Roar
Arne Knut R.
For ordens skyld, og for å oppsummere:

Bildet er godt arbeid - bortsett fra den ene dissonansen jeg har nevnt. Jeg har riktignok bare vurdert dette som om det var ment å være et tidløst, like gjerne gammelt, bilde, og det er der problemet med kvinnens klær dukker opp. Noen nevnte en alternativ betraktningsmåte med noe de kalte "run-away bride" - i såfall, hvorfor en forøvrig gammel stil i alt ?

Hva det tekniske angår, vil jeg forøvrig nevne som en strøtanke hvorvidt det ville fungere enda bedre med (f.eks) sepia tone ... (Da ser jeg bort fra dissonansen med klærne - komposisjonen er nemlig bra, så bildet er fotografisk godt; det eneste jeg efter et nærmere eftersyn undres på, er om skikkelsen hadde fungert bedre hvis hun var på samme sted i "firkanten" men lenger fra kameraet; altså at hun hadde gått/løpt noen meter lenger innover i motivet...)
Roar B.
Dette er interessant, og etterlengta. Passer/ passer ikke, uenig eller ikke, uansett, en real diskusjon om bildeinnhold har det blitt. Så takk, Arne Knut, ytterst kjærkomment!
Harald N.
Takk for nye kommentarar. Set pris på ulike syn på bilda mine, det er slikt ein lærer av.
Harald
Avsluttet .
Et spennende bilde. Jeg får tanker i retning av noe man kanskje kan kalle "das Unheimliche" for å si det slik. En gammel kirke, kirkegård, graver, en kvinne, bildelementer som man i en viss forstand er fortrolig med, som ikke er helt uvanlig, men som samtidig fremkommer i en særskilt setting som gir scenen en spesiell effekt og peker mot noe man ikke uten videre er fortrolig med og som derfor gir en litt vanskeligfølelse. Et meget kreativt og tankevekkende bilde av høy kvalitet. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Erik L.
Annerledes og svært vellykket fra deg. Her "lukter" det moderne Harald Kihle, og det er ikke noe dårlig skussmål. Moro å se et slikt bilde fra deg.
mvh. Erik
Jon S.
V2 fungerer best for meg. Ser jo poenget til Arne Knut, og noen ganger kan nettopp det at alt ikke stemmer overens også ha en mening i et bilde dersom det antydes i en eller annen form eller utrykk. Den følelsen får jeg ikke her, men brudekjolen var heller ikke det første jeg tenkte på. Jeg ser det snodige i at hun befinner seg alene. Kanskje pga et privat ærend, mens alle gjestene sitter inne og venter. Eller jeg kan bare nyte den fine komposisjonen og den deilige sv/hv med det spesielle preget. Fint med tydelige og forskjellige meninger rundt et bilde. :-)
Keshav N.
Enig med Arild her.
mvh Keshav
Robert L. S.
Flott tatt dette. Her velger jeg originalen som favoritt pga den svake fargetonen. Dette virker temmelig spøkelsesaktig.
Mvh.
Robert
Harald N.
Takk til alle som har engasjert seg i dette bilde, det set eg pris på. Dette er nesten som i "gamle dagar" då kommentarane sat laust.
Harald
Rune M.
Et flott bilde med ei litt skummel og mystisk stemning!
Harald N.
Takker for hyggelig kommentar Rune.
Gunnar L.
Flott bilde med fortettet stemning......Likte best originalen. Ellers er det meste sagt.
Med vennlig hilsen
Harald N.
Takker Gunnar.
Lars-Anders M.
Matt 8,22 Men Jesus svarte: «Følg du meg, og la de døde begrave sine døde.» Meget spennende bilde. Liker stemningen
Birger F.
Ikke de store kommentarene. Men dette bildet liker jeg for stemningen og tolkningsrommet. Og bra mørkeromsarbeid.
Tor Einar K.
Nydelig bilde.
Kjolen forstyrrer meg ikke, men derimot fargene i blomsterenga nede i høyre hjørne. Valget faller derfor på v2(muligens med en varmere toning).
Harald N.
Takk for nye kommentarar. Har lagt inn eit bilde med varmare toning.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu