Jerpe- og en liten historie
Så vanskelig kan det være!
Da jeg startet å fotografere fugler, så regnet jeg med at jerpa skulle være en av de ''enklere'' og sikre artene jeg skulle kunne få et ok bilde av. Dette fordi jeg har brukt mye tid på den tidligere og lært meg kunsten å lokke den til meg med en lokkefløyte. Etter 6 år med mer eller mindre satsing på jerpa, og med resultater som ikke harmonerte helt med mine første antakelser, så fikk jeg dette bildet i dag!
Det har blitt mange bilder av andre arter, mer sky og ''vanskelige'' enn jerpa i løpet av disse årene, men jerpeportrettene har uteblitt. Så gleden av å kunne presentere dette krattet med en jerpe inni, er faktisk større enn bildet skulle tilsi! ;). Slik er hverdagen for mange av ''fugledotterne'' jeg kjenner til, og bildet/historiens budskap må derfor bli: Fortvil ikke om det er vanskelig, det er slik det skal være.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Annet- 0,3 EV
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger359
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_110662} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Alexander W.

bra... skarpt å fint bilde med fine farger...... skikkelig bra asså.

Mvh Alexander Wabakken
Odd Tore S.

Hei!
Jeg synes ikke det er noe galt med jerpa inne i et kratt, det er vel der den liker seg, i alle fall med fotografer i nærheten.
Slik jeg ser på skjermen, med behagelig betraktningsavstand, synes jeg bildet ditt ble klart og skarpt, bra farger. Godt at du endelig fikk ''skutt'' den!
Odd Tore
Einar Y.

Hei Svein
Grattis med flott bilde!
Jeg vet selv hvor vanskelig Jerpa kan være å jakte på både med kamera og børse,etter ca.25 års jakterfaring fikk jeg endelig en i bakken sist høst...
Selvfølgelig litt synd med den fordømte kvisten rett foran stjerna,men er det kratt så er det kratt! Ellers bra bilde med friske farger og dus bakgrunn med god fokus på senteret!
E.
Venche J.

Med de strabasene du har hatt gjennom seks år, så skjønner jeg godt at du er kry. :)

Jerpe har jeg bare hørt om så langt. Den var veldig flott og skarp. At den er i sitt naturlige miljø generer ikke meg, tvert imot.

Wenche.
Thomas B.

Gratulerer. Jeg kjenner meg godt igjen i beskrivelsen:-) Det er ikke nødvendigvis de mest eksotiske fuglene som føles best å endelig få festet til brikka.

Krattet passet fint inn det, men det lille bladet rett over hodet var litt i veien. Fuglen var skarp og fin den.

Mvh
Thomas
Stig B.

Flott skarphet og detaljering, nydelige farger på en fugl jeg vet du har brukt mye energi på. Kvistene viser dens naturlige habitat og generer derfor ikke. Skal jeg absolutt pirke så er jeg enig med TB mht bladet rett over hodet.

Gratulerer med godt resultat etter lang innsats, da smaker det så mye bedre.

Mvh Stig
Ole Birger S.

Dette var et kjempebilde som jeg likte godt. Jerpen kan være nesten umulig å komme på ''skuddhold'', spesielt dersom det blåser. Derimot kan den være ganske tam dersom sola skinner, og det er helt vindstille.
mvh ole birger
Jonas L.

Bare å gratulere her! Inspirrerende. Jeg hadde selv vært godt fornøyd med å få til dette.
Hva slags lokkefløyte bruker du?

mvh JL
Aslak T.

Flott bilde, de få jerpene jeg har sett har kun vist meg halefjæra, mens hagla resignert blir senket.
Fine farger og fin skarphet. Synd med den ene greina som går på tvers. Keep up the good work!
A :-)
PS! Er også interessert i den lokkefløyta.
Kjartan T.

Ja, dette var et virkelig bra jerpebilde. Gratulerer!

Jerpefløyta får dere kjøpt på en jaktbutikk eller på nettet, men du må ha hørt lyden før du lærer deg hvodan du skal blåse. Å være ute i skogen å lytte og lære er det beste, men det finnes jo også cd-plater som kan gi interesserte et innblikk i fuglelyder. Jeg bruker for min del også en bærbar cd-spiller som tilleggsutsyr under fotojakta av og til.
Jarl Fr. E.

Flott bilde av en fugl jeg bare har sett et par ganger for mange år siden. Jeg er ikke så veldig glad i kvadratisk kropping, men syns det fungerer ganske bra her.

mvh
Jarl
Rune H.

Gratulerer!
Søkte på jerpe i søkemotoren på foto.no og dine to bilder av jerpa var de eneste jeg fant.
Spennende fugl - flott bilde!!!
Rune :)
Erik A.

Et knall bilde av særs sympatisk, men akk så skygg og anonym fugl. Bildet har et ytterst ekte og autentisk feltpreg, og det er nettopp det naturfoto går ut på - å ''klippe'' små øyeblikk ut av tiden, for senere å kunne nyte dem når og hvor man lyster... Se på fargene i fugl og habitat, skal si de matcher! Er det noe rart jerpa er god til å gjemme seg? Godt bilde av en av mine egne to gromfugler i livet, som er nettopp jerpa, samt rødstrupa. Begge gir meg ro i sjela, disse små sky skapninger som setter liv i skogstilla med sitt lavmælte kravløse nærvær, og gir som Hans Børli sa det:
''Stillhet - skapt av smålåten lyd...''

PS. Kjenner du Hans Skuterud på Vinstra forresten? Var et par fugleturer på Dovre med ham på 80-tallet. Du må hilse i såfall! Og hils Jon Opheim også med det samme...
Det er så lenge sia sist, men de driver vel på, kan jeg tenke!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu