"Med skjerpet blikk"
Glente eksponert i hardt lys hvor kontrastene mellom lys og skygge er ekstra aksentuert. Her er ikke poenget å lysne skyggepartiene.
Utstyr
  • Nikon D800
  • Nikon AFS Nikkor 80-400mm f/4,5-5,6G ED VR
  • Brennvidde400.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger67
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1106705} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Utrulig bra bilde.
Fredrik N.
Dette bildet fortjener flere kommentarer!
Flott bilde!
Glenten veldig fint plassert i bildeflata.
Fredrik
Geir F.
Takk for kommentarer. Det er nok ikke kvaliteten på bildene som teller mest her på foto.no. Ei heller konstruktiv kritikk. Her gjelder prinsippet; "se å bli sett". Jeg er nok ikke av den oppfatningen at et mer eller mindre middelmådig bilde fra en restaurant som kommenteres med "god mat" etc. er veldig konstruktivt, men en samler jo kommentarer.
Geir
Keshav N.
Foltt og dramatisk bilde med øyenkontakt. Folk lager sine bilder og kommenterer dem på den måten de kan. Jeg er nok middelmådig på begge måter men jeg prøver og forbedre meg. Men jeg hverken samler på kommentarer eller kommenterer dem.
Enig med Fredrik her.
mvh Keshav
Geir F.
Takk for kommentar, Keshav. Jeg er også en skarve amatør og har mye å lære. At bildekvaliteten varierer er naturlig og bra for et slikt forum. Det som ikke er bra er at mer eller mindre middelmådige bilder (-selv om oppfatningen selvfølgelig er subjektiv) roses opp i skyene uten noen form for kritikk så sant det er "den rette" som er opphavsmannen (-slik at en kan sikre seg kommentarer på egne bilder). Skal vi forbedre oss må vi tåle både ris og ros. Hvis en ser på svært mange av kommentarene inneholder de ikke noen form for bildekritikk og det er vel ikke formålet med denne siden. Enkelte har blitt så fornærmet over kritikk at de "skygger" de som har gitt denne kritikken. Enkelte har sogar drevet med utskjelling fordi de har fått noen kritiske tilbakemeldinger.
Geir
jon b.
Dette er i mine øyne et meget bra bilde. Fint plassert motiv og god skarphet. Konverteringen og behandlingen forøvrig er også meget bra.

Forøvrig er jeg enig i deler av dine betrakninger når det gjelder kommetarer ris/ ros her inne på siden.
Det er nok slik at man får som man høster her og at "kritikken" er stort sett positiv for de som selv er flittige til å kommentere andre i rosene ordelag. Når det er sagt må man vel kanskje vurdere bildene og kritikken litt individuelt utfra erfaringsnivået som har et vidt spenn her inne. Formålet skal jo være å motivere, ikke knekke en nybegynner som synes han/ hun har tatt et bra bilde.
Foto som alt annet av visuelle opplevelser er jo også basert på en subjektiv forståelse. Og når noen f.eks. skriver at bilde hadde blitt bedere hvis du kutter portrettet mitt i pannen er det basert på en annen måte å lese på som ikke nødvendigvis er riktig.
Når det er sagt skal det jo helt klart være lov å påpeke opplagte feil innenfor gitte parametere.
for så å utdype det. Men det er også lov og bare skrive at det var et fint bilde.
Mvh.
Jon
Keshav N.
Helt enig med Jon her. Jeg husker et av mine første bilder hvor jeg rådet til å crope noe som gjorde bildet mye bedre.
mvh Keshav
Roar B.
Når det gjelder nyankomne så har disse selvsagt krav på forsiktighet og særbehandling, ingen tvil om det. Når det gjelder oss "gamle og etablerte", så er jeg enig med Geir at det har gått alt for langt i dette å knytte kontakter gjennom ensidig ros for så igjen forvente det samme tilbake. Det som da ofte skjer er at en vikler seg inn i et (nabo)felleskap som mer og mer handler om generelle hverdagsbetraktninger og utenforting enn det som BK egentlig er ment som, nemlig bildekritikk. Å pleie felleskapet i gruppa har blitt viktigere enn å komme med kommentarer som en frykter skal tas ille opp og virke sårende. Resultat, tannløst og lite inspirerende, det hele.
Min spissformulerte oppfatning er at det har gått alt for langt i favør at førstnevnte gruppe. Av den grunn har også mange av de virkelig gode og spennende fotografene forlatt oss, i tur og orden, dessverre.
Roar B.
Glemte jo helt bildet, ble så fokusert på tittelen og teksten under.
Glenten ja, fint gjengitt diagonal med sitt lange og vide spenn. Muligens Kneppens mange av samme art har gjort meg litt "matlei" den siste tida (?)
Geir F.
Takk for kommentarer og synspunkter. Absolutt enig i at erfaringsnivået bør tas i betraktning, og at en da bør være ekstra varsom. De "overstrømmende" kommentarene gis imidlertid svært ofte til dem som har vært på foto.no i lang tid, og således burde tåle både ros og ris! Det er helt tydelig at formålet hos enkelte er å samle flest mulig kommentarer på egne bilder. En blir imidlertid ikke bedre dersom en ikke gir konstruktive tilbakemeldinger. En skal rose det en synes er bra og gi kritiske kommentarer til det som er mindre bra. I tillegg bør en komme med konstruktive forslag til hva som kunne vært gjort annerledes (selv om det selvfølgelig er subjektivt). Hvis en ikke gir konstruktiv kritikk mener jeg at en gjør fotografen en "bjørnetjeneste"; -konstruktiv kritikk er vel den måten en lærer på; -i hvert fall i "min verden". Det er etter min mening ikke veldig konstruktivt å rose "alt mulig". Ei heller bare "å slakte" et bilde. Legger jeg ut et bilde ønsker i hvert fall jeg konstruktive tilbakemeldinger, og det er også i tråd med intensjonen til "Bildekritikken". Jeg blir hverken fornærmet eller sur over å få forslag til forbedringer, og det synes jeg heller ikke andre som benytter denne siden skal bli. Motivet/ fortellingen er vanligvis det viktigste, men både motivet og fortellingen kan bli bedre med konstruktive tilbakemeldinger vedrørende teknikk og komposisjon. Jeg mister i hvert fall litt av interessen slik "Bildekritikken" nå har utviklet seg. Jeg har hele tiden prøvd å gi ærlige og konstruktive tilbakemeldinger (selv om enkelte ikke tåler slike tilbakemeldinger), og tåler å få slike igjen. Mine kritiske bemerkninger har i seg et håp om mer konstruktive tilbakemeldinger og dermed også et mer dynamisk forum.
Geir
jon b.
Konkluderer med at vi er helt enige.
Mvh.
Jon
Keshav N.
Ja, hvs mine bilder er bedre I dag enn for 3 år siden skyldes det jeg har lært her inne. både foto og editering.

mvh Keshav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu