Bilde av gammel fiske/jakthytte tatt øverst i setesdalen. Manipulert i ps. Blant annet lagt til ny himmel, ettersom den opprinnelige himmelen var flat og kjedelig. Tonet svakt.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikon 18-70mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/90s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger236
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_110790} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Thomas H.

Ser at bildet kommer frem betydelig rødere på RGB-skjermen jeg sitter på nettet på, enn det gjorde på LCD-skjermen jeg manipulerte det i. Vet ikke om dette gjelder alle som ser det. Konsekvensen er i hvert fall at veldig mye detaljer faller ut, og at bildet fremstår som langt mørkere enn jeg ser det på LCD-skjerm.
Daniel T.

Utrolig bra harmoni og balanse i bildet. Ingen kritikk å komme med her nei..!
Janne L.

Nydeligt bilde. Flott vinkel du har brukt. Likte godt den nye himmelen. Sykkelen var velplasset. Flott komposisjon.
Janne
Anya K.

Kjempe bra arbeid... Dette likte jeg godt!
Aslak T.

Flott bilde, synes ikke det ble for mørkt. Liker også slåmaskinen = sykkelen. ;-). Stillig med den nye himmelen, men overgangen til fjellsidene ble litt kunstig, du har fått en liten glorie i mellom. Fargene på bildet passer knall bra til motivet. Keep up the good work!
A :-)
Thomas H.

Mange takk for kommentarer. Og Aslak, takk for fin kommentar og kritisk innspill! Setter stor pris på det. Men jeg forstår ikke helt hva du mener med glorie, kunne du ha spesifisert det litt? Dette bildet er andre gangs forsøk på å fjerne himmelen. Første forsøk resulterte i en lang og fæl stripe langs fjellet og taket. Denne versjonen ble bedre. Men jeg må innrømme at jeg ikke har helt kontroll på hva som er beste måte å fjerne feks en himmel på i 7.0. Tar gjerne imot forslag! Så vidt jeg har skjønt er det feather og anti-aliased som skal brukes, men jeg skjønner ikke helt hvordan eller hvorfor:-)
Aslak T.

Hei Thomas!
Hvis du ser f.eks. i første søkket på venstre side i overgangen mellom fjellsiden og himmelen, så ser du en lys overgang mellom himmelen og fjellsiden. Hadde du lagt himmelen i et eget layer og jobbet med en egen layer-mask, som masket ut hovedmotivet - så hadde du hatt muligheten til å få en helt usynelig overgang uten tegn til glorie. Du har også tendenser til ''glorie'' på taket, men der reddes overgangen ved at det er så mange lyse skyer som forstyrrer øyet. Vet at dette er flissespikking, men siden du spør. Keep up the good work!
A :-)

PS! Loves PS!
Thomas H.

Hei Aslak!
Jeg tar som sagt gjerne imot kritikk, og spesielt når den blir så spesifikk og konstruktiv som din! Jeg er som sagt nybegynner, så jeg måtte lese et par ganger, og innsert at layer mask, og å maske ut, er to begreper jeg må lese litt om:-) Har akkurat begynt å få teken på layers generelt, og vet lite om masks annet enn de som lages automatisk i det jeg lager et adjustment layer...igjen; mange takk!

Th
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu