Test av effekt.
For mye, for lite eller passe?
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeProvia 100 F
  • Nei
  • AnnetBlender 28
    Tid 2 sek.
    Zoom 28-50
    Nokså nær, i alle fall, etter hukommelsen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger583
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_11111} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
julie s.
wow! dette var det fart i!
passe, etter min smak.
Per-Åge e E.
Kult bilde! Hva har du gjort?
Ann F.
Per-Åge: Kamera på stativ, innstilt slik at lukkertiden blir lang nok til at jeg rekker å bevege zoomringen på objektivet fra, i dette tilfellet, 28-50 mm i løpet av eksponeringen.
Ann
Dag T.
Jeg synes det funker bra oppe, der du får en litt diffus effekt på fargene, men zoomingen blir litt for tydelig nede.
Ann F.
Dag: kunne gradert gråfilter nederst hjulpet tror du? Skogbunnen var ganske lys mot trestammene.
Ann
Dag T.
Jeg er ikke sikker, men det bør være verd et forsøk.

Jeg tror grunnen til at det er mindre tydelig opp er et det er så mange andre dominerende linjer som krysser zoomingen og kamuflerer effekten. Nede har du en masse punkter i lyngen som lager linjer på grunn av zoomingen, og uten konkurranse blir de ganske tydelige.
Tor Rune L.
Passe! Fine farger også.Likte bildet godt.
Hans- Georg S.
Jeg synes ikke effekten er overdreven, og tror heller ikke et gradert gråfilter hjelper i denne sammenhengen. Ved å bruke dette på skogsbunnen, vil lysgjennomtregningen i skogen sannsynligvis bli enda sterkere og det er uheldig.
En lett beskjæring i bunnen, og muligens treet til venstre hadde etter min mening hjulpet.
Ann F.
Hans-Georg: bildet er allerede litt beskåret i bunnen, men jeg kunne kanskje tatt enda mer, til over den hvite pinnen midt på nede eller over den hvite stenen i høyre billedkant.
Treet til venstre tok jeg med bevisst for å få dybde.
Ann.
Hans- Georg S.
Ok, med treet til venstre, tenkte jeg det var uheldig og beskjære det midt på, men du har kanskje ikke mer på orginalen?
Ann F.
Nei, det var noe kvistkvas rett t.v. for det som jeg ville unngå, og det var bare på dette punktet jeg fant en sti som gikk såpass rett innover.
Ann
Carsten A.
Artig teknikk med fine farger. Jeg ville beskåret fra venstre så langt at den lyseste flekken i himmelen blir borte. Når det gjelder avtonet gråfilter, syns jeg dette bildet har såvidt mange toner å gå på at svært mye kan utrettes digitalt (jeg har prøvd litt i PS). Bildet er jo allerede en manipulasjon i opptakssituasjonen, så noe ytterligere manipulasjon må være problemfri.

Den beskjæringen jeg antyder vil gi stien en meget fin innføring til bildet - og ikke blir så midtstilt som nå.
MVH CA
Torbjørn S.

Artig, jeg får følelsen av å bli trukket rett inn i bildet. Veldig bra!

Vennlig hilsen
Torbjørn.

Ann F.
Carsten; jeg ser forsåvidt poenget med beskjæringen og stien, men vil ikke da også litt av dybdevirkningen med det ene treet så nær da forsvinne? Det synes i alle fall jeg.
Ang. PS får vi komme tilbake til det i Kr. Himmelfarthelgen.....
Ann
Torbjørn S.

Jeg får bare ikke dette bildet ut av hodet, så nå har jeg bestemt meg for å prøve det samme med selvportrett i kveld, så får vi se hvordan det blir når jeg har vært på jobben og fremkalt i morgen.

Vennlig hilsen
Torbjørn.

Avsluttet .
Denna har du lyckats bra med..drömlik,sagoskog med varma och harmoniska färger..Solen som tittar fram tycker jag ger en skirhet i det gröna som passar in fint..några små pinnar i förgrunden kunde varit bortplockade,men det kommer du ihåg nästa gång...Vänstra trädet och stigen ger ett fint djup in i bilden..
mvh/gunte..
Thomas A.
Fader Ann, dette var rått, fant ut at jeg vill prøve på noe lignende selv! Ville kanskje beskjært det litt, som du nevner ved den hvite pinnen! Men uansett hvor tydelig zoomingen blir i nederkant av bildet, er effekten helt herlig etter min smak!
For ett sug!! ;)
Jan Rune B.
Kult Star Wars bilde.

JRB ::)
Ann F.
Takk for positive kommentarer, det er jo moro når noe nytt man prøver blir akesptabelt. Slike effekter er det nærmest umulig å forutsi på forhånd, må bare vente på fremkallingen for å se resultatet.
Torbjørn: det selvportrettet skulle jeg like å se, hvordan denne effekten virker på den slags motiver. Send meg det på mail, er du snill, hvis du ikke legger det ut her.
Ann
Aleksander J.
Minner litt om Star Wars ja.
Synes denne moderate bruken av zoomeffekten fungerer bra, og er forsåvidt enig ang. beskjæringsforslaget til CA. Problemet er bare at da blir ikke zoomeffekten sentrert i bildet.
Torbjørn S.

Bedre sent enn aldri!
Nå har jeg omsider klart å gjøre som jeg ovenfor skrev at jeg skulle, se: bilde nr. 16186

Vennlig hilsen
Torbjørn.


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu