Bestilt evaluering: Usikker på om jeg burde kutte vekk den lyse delen av himmelen øverst. Kritikk, ros og ris, mottas med takk og endringsforslag blir lagt ut eller i det minste kommentert. Best mot mørk bakgrunn ved å klikke på bildet!
Utstyr
  • FUJIFILM X-H1
  • XF16mmF1.4 R WR
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger355
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1113770} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
jon b.
Fint gatefoto dette. Himmelen bør være som den er.
Mulig jeg tar feil, men det ser ut som du selektivt har lysnet deler av bilde og spesielt parkering forbudt skiltet. Pass på at du ikke "søler" (tenker da på veggen bak skiltet.
Mvh.
Jon
Arild T.
Takk for kommentar, Jon! Godt observert av deg dette med skiltet.

Arild
karin s.
Røft og tøft! Likte det,
Mvh Karin.
Hans Petter S.
Liker virkelig det du er inne på her... Flott i s/h, med et herlig lys og et godt motiv. Ved å beskjære oppe får du får du senket betrakterens blikk mot det som kanskje er selve motivet? Men samtidig synes jeg lyset der oppe bidrar meget godt i bildet. Så du blir nok ikke noe klokere av denne kommentaren. Uansett får jeg i alle fall sagt at bildet faller i smak!
Avsluttet .
Har tittet på det noen ganger og skjønner ikke helt lyset i bildet. Det er den selektive bruken av lys som blir litt unøyaktig og ikke stemmer helt på flere plasser. Greit komponert med fin dyster stemning. Kanskje et kutt oppe ned til de mørke skyene vil fremheve dette ytterligere.
Arild T.
Christer: Jeg bekreftet lyset på og bak skiltet til Jon. Kanskje du kunne presisere hvor ellers det selektive lyset ikke stemmer? Men takk for ditt innspill.

Arild
Avsluttet .
Veggen på venstre side litt bak i bildet har du noen lysflekker på veggen, samt hjørnet. Også over skiltet på høyre siden. Er det naturlig lys er det jo greit. Jeg bare stusset på dem.
Arild T.
Christer: Har nok forsterket allerede eksisterende lys på veggen. Kanskje for mye??

Arild

SveinM M.
Kontrasfullt og fint s/h-foto! Synes himmelen skal være som den er, kfr. det skinnet i asfalten... :)
Roar F.
Jeg synes dette fungerer fint. Dramatisk himmel og god separasjon av mennesker mot bakgrunn. Skiltet til høyre er det flere som har kommentert - det ser påfallende ut. At du ellers har økt lyset i veggene, og at dette er variabelt, synes jeg ser bra ut. Det kan være mange grunner til at vegger i utgangspunktet mottar eller reflekterer ulike mengder lys. Å se detaljer som grafittien til venstre bidrar positivt. God komposisjon, ser ingen grunn til kutt noe sted.
Vidar Magnus J.
Flott gatebilde med fine kontraster, stemningsfullt med den hvite himmelen øverst, ved å kutte den ned til de mørke skyene vil du få et mer dramatisk uttrykk. Jeg tror begge vil bli like gode på hver sin måte. Jeg synes også de lyse partiene på den venstre veggen passer godt inn i bildet. Guttene på vei innover i bildet lager også mye av stemningen .i motivet.
Keshav N.
Jeg syns det er fint slik det er og skiltet på veggen bør vere på bildet også.
mvh Keshav
Roar K.
Jo, absolutt beskjæring oppe så du får rein avslutning med det mørke skypartiet hvilket nok også øker dybdefølelsen.

Roar
Arild T.
Mange takk for kommentarer!


Arild
Torstein H.
Fint bilde. Jeg synes godt du kan kutte litt i overkant. Da synes jeg bildet blir mer stemningsfullt / dystert.
Arild T.
Takk for kommentar, Torstein.
Tar jeg bort mye av himmelen, så har jeg egentlig tatt bort lyskilden som forårsaker glansen i gata. Kan se det slik, men fungerer også godt slik du har foreslått, også. Takk for ditt innspill!


Arild
Marius Foss H.
Spennende gatefoto. Dette likte jeg godt. Fin behandling av lys.
Arild T.
Takk til Torstein og Marius for kommentarer!

Hilsen Arild
Torstein H.
Som Jon sier, spennende gatefoto. Om du bør kutte i himmelen er kanskje et valg om bildets uttrykk. Begge deler kan være like bra. Men med et kutt oppe synes jeg uttrykket blir litt dystrere og gutta vil se litt mer som de er i målbevisst bevegelse fremover.
Arild T.
Hei, Torstein!

Takk for oppfølgingskommentar!. Skal se om jeg finner dette bildet igjen i arkivet. Så skal jeg komme med en versjon som du foreslår.

Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu