Markusplassen
En arkitektonisk perle
Bildet inngår i albumet Venezia i høstlys - Et forsøk på å få frem det spennende høstlyset i Venezia.
Utstyr
  • Nikon Nikon F90x
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger158
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_111564} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Inger Lene H.

At dette er en arkitektonisk perle er det ingen tvil om....synd med gjerdet på høyre kant og den rød reklamebanneren (?) midt imot... ;)

-i
Sidsel A.

Hei Steinar,
Syens du har fått frem høstlyset og arkitekturen fint i Venezia-bildene. Fikk lyst til å grave frem noen av mine fra et par år tilbake, sommer riktignok, og fra før jeg ble digital og helt fotofrelst, men likevel.
mvh Sidsel
Anniken S.

Hei STEINULF...
Arkitekturen i Venezia er virkelig spennende. Det er noe eget med Italia og dets overdådige utsmykning av fasaden. Var i Roma forrige helg og da fikk jeg virkelig med meg ett og annet hva angår arkitektur.
Spennende å følge historikken på slikt nært hold. Duene, jeg husker alle duene fra den gang i herrens år jeg var i Venezia. Selger de fremdeles frø poser til duemating på torget? En god reiseskildring dette Steinulf, jeg har drømt meg både til Roma og Venezia bare ved å se på stemningen du formidler i bilde ditt....
Tom A. T.

Noen går, noen står, noen fotograferer, noen ..... Det skjer mye forskjellig i bildeflaten og det gir bildet en fin fortelling. Komposisjonen lukker bildet på en god måte samtidig som du evner å vise det arkitektoniske særpreget. Kanskje kan man kalle dette en arkitektonisk miljøskildring ;o)..
mvh Tom T
Nina S.

Hei Steinulf.
Jeg var der sjøl for 14 dager siden. Har også lagt ut noen bilder fra Venezia og takker deg for kommentarer.
Bygningen i front er et kunstmuseum og det røde banneret er informasjon om utstillingen der. Synes du har fanget plassen godt, den er enorm og vanskelig å fotografere. Da jeg var der var hele plassen full av vann. Ved flo pipler det vann opp fra kanalen og opp mellom brosteinene, en ganske underlig opplevelse.
Mvh Nina
Inger-Lise S.

Fint motiv med god vinkling. Et godt reisedokument.
Her var det fin arkitektur. Yrende liv med både folk og duer.
Venezia er et sted jeg aldri har vært.

mvh Inger-Lise
Odd Eirik S.

Igjen viser du et flott motiv. Enestående arkitektur og for en som ikke har vært der temmelig overveldene. Ganske forskjellig fra det vi finner her til lands. Fin skilding av miljøet på plassen. Hadde nesten forventet at det skulle myldret av folk på et slikt sted. Men her er det jo langt fra overfylt.

Teknisk så synes jeg det er under det jeg må kunne forvente. Utbrent himmel med mye støy i sidene og en del prikker som jeg neppe tror hører hjemme der. Kanskje litt hard USM da det er synlig halo rundt personene i bildet. Er dette scannet så kan jeg bedre forstå det.

mvh
OddES
Janne L.

Jeg har lest i brosjyrer om denne plasen. Om alle duene. Og alle gjøglerene som er her om sommeren.
Er enig med Odd Eirik ang kvalitet. Men bildet er spennende alikevel.
Janne
Steinulf L.

Takk for kommentarer. Skanneroperatøren er nok den skyldige her, dette var blant de første bildene jeg skannet, så jeg er ikke uenig i kritikken av det tekniske, bortsett fra at dette var en grå ettermiddag. Da er ikke himmelen blå, og den er så langt fra utbrent.
May-Lise L.

Det er merkelig at noen vil at himmelen alltid skal være blå! ;) Jeg syns heller ikke at den er utbrent. Fint situasjonsbilde fra denne berømte plassen. Du har muligens vært litt uheldig med kuttingen av høyre side, der er en grå skråstripe som ikke burde være der. Bildet er litt mørkt i mine øyne, men det er sikkert ikke din feil! Uansett, jeg har fått så lyst til en tur dit ned! :)
Odd Eirik S.

For å oppklare litt rundt det jeg mener med utbrent.
Når RGB verdiene viser 255-255-255 som det gjør på det meste av himmelen i midtpartiet på bildet så betyr jo det at ikke finnes noe fargeinformasjon igjen i pixlene. Jeg har da hele tiden blitt fortalt at dette kaller man utbrent.
Har tatt mange bilder av overskyet himmel på gråværsdager men har aldri opplevd at det ikke er fargeinformasjon i disse - så fremt man ikke får en overeksponering.

Har da heller ikke nevnt med et ord at himmelen skulle ha vært blå.

mvh
OddES

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu