Aiguille Verte og Dru m.m.
Bildet er tatt fra Villars sur Ollon i Sveits. Fjellene vi ser i bakgrunnen ligger nær Chamonix i Frankrike.
Bildet inngår i albumet Sveits - Bilder fra Sveits.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2020-06-18 17:44:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2020-06-18 17:49:30
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon Z 6
  • 300.0 mm f/4.0
  • Brennvidde420.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1122238} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Per L.
Fra skyggene og ut i lyset! Imponerende fjellparti med flott lys og skyggespill! Mvh Per
Geir B.
Takk for kommentar, Per.

Og velkommen tilbake til BK etter noen dager med nede-tid.

MVH

Geir
Oddvar S.
Flott bilde av de dramatiske Chamonix-tindene. På så lange avstander blir bildene sjelden sylskarpe på grunn av turbulens i atmosfæren.
Aiguille Verte som er av de vanskelige topper å bestige, har krevd mange menneskeliv siden førstegangsbestigningen i 1865 av Edward Whymper med ledsagere. Toppen til venstre i bildet er vel Aiguille Argentiere som ligger på motsatt side av Argentiere-breen.
Agnar H.
Ikke ulikt Romsdalsfjella dette, men trolig noe høyere. Fin skarphet selv med 300mm. Et alternativ kan være å kutte noe av den mørke forgrunnen. Kanskje øke skarphet og/eller kontrast litt?
Avsluttet .
Fint motiv med pent lys på den øvre delen. Litt justering av farger og kontrast generelt hadde nok gitt deg et penere bilde sånn sett, den nedre delen er veldig disig med relativt mye blått/cyan i seg. Det som jeg synes ødelegger generelt for bildet er treet du har valgt å plassere midt i bildet nede. Hadde kanskje valgt et annet ståsted/komposisjon for å unngå det.
Keshav N.
Flott fjelllandskap med lys og skygge over det hvite toppene.
mvh Keshav
Kjetil N.
Mektig og flott fjellandskap i fint lys.
Mvh Kjetil
Tom F.
Mektig landskap som er godt presentert. Eneste minus for meg er grantoppen som Christer nevner. Jeg liker godt utsnittet og eksponering her. Dette er du god på.
Mvh: Tom.
Geir B.
Hei Oddvar,
Ja, Aiguille Verte er en seriøs topp. Jeg har lagt til et par nye versjoner der versjon #3 viser navnet på toppene vi ser.

MVH

Geir
Geir B.
Hei Agnar,
Ja, disse fjellene vi ser her i det fjerne er rundt 4000 m høye. Jeg la ut en versjon 2 der jeg kuttet litt i bunn som du foreslo.

MVH

Geir
Geir B.
Hei Christer,

Takk for kommentarer. Enig med deg når det gjelder det treet. I versjon #2 er det fjernet. Bildet ble tatt ut av et åpent vindu fra soverommet, for jeg oppdaget soloppgangen i det jeg våknet, så det ble ikke tid til å flytte seg noe særlig. Forgrunnen er nødvendigvis litt blåaktig siden den ligger i dyp skygge. Jeg skal se om jeg kan endre hvitbalansen litt i den delen av bildet. Hvis du har noen konkrete tips til endring av farger og kontrast er jeg mer enn villig til å gjøre et forsøk.

MVH

Geir
Geir B.
Hei Keshav, Kjetil og Tom,
Takk for kommentarer. Grantoppen er fjernet i versjon #2.

MVH

Geir
Avsluttet .
V2 ble mere bildet jeg tenkte på, nå kommer fjellet og lyset mere til sin rett. Prøv Hue/Saturation i PS og juster cyan i den nedre delen sammen med litt kurve kontrast. Ta deretter bildet inn i Camera Raw og juster bildet litt varmere og prøv de andre som kontrast, tekstur osv. Tilbake i PS kan du desaturere fjellene litt oppe. Prøv deg litt frem med masker osv på deler av bildet. du kan få et ganske bra resultat av dette med små justeringer.
John Reidar P.
Liker best V2 da jeg synest motivet kler bedre panorama-formatet, og treet i forgrunnen på V1 virket forstyrrende.
Fargene passer bildet utmerket.
Kan man våkne til finere utsikt?
Roar K.
La nå V1 være ifred, men jeg kunne tenkt meg ytterligere beskjæring nede på V2 slik at den bølgende diagonalen ender ut på nedre ramme med lit luft fram til høyre hjørnet.
Dettew motivet gjør seg jo så absolutt i panorama.

Roar
Tom F.
Den ver#2 ble sprek! Mektig med avstand til fjellene som begynner å vise "blåner". Panoramaformatet kledde fjellpartiet godt synes jeg.
Mvh: Tom.
susanne j.
Her synes jeg at version to er bedst..meget dekorativt de sne klædte bjerge..må være dejligt at have dem i nærheden af hvor man bor. Mvh Sus
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu