Kingdom of Boredom
Utstyr
  • Nikon cp 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger446
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_112274} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Avsluttet .
Tja..hm..helt greit liksom. Veldig pixlete da.. Kjeder du deg? :)
Janne L.
Fint bilde. Hadde vert bedre uten kornene. Men et absolutt fint motiv. Merkelig tittel.
Janne
Arild S.
Tja.. selvsagt spennende landskap med tåkedotter, men kanskje litt udramatisk og pyntelig?
Øyvind A.
Hei Fred.
På tide å komme ut av tåka?
Ø.
Jarle K.
Nydelig bilde, herlig stillhet, og samtidig majestetisk.. Men jeg skjønner ikke tittelen helt.
Jarle Knapstad
Sverre Farstad H.
Dette liker jeg igrunnen veldig godt. Ser at pixler er nevnt, og toppen kan virke noe kornete,ja, men bildet har ro, stemning og varhet. Liker dessuten formatet riktig godt. SYnes også du har fått en slags trolsk stemning. Skulle gjerne hatt noe mer konstruktivt å si, men liker det som det er, så da så...
Mvh Sverre
Anniken S.
Hei Fred, ser av datoen bilde er lagt inn at det er flere av oss som ikke er så aktive om dagen. Vel jeg er aktiv på fotofronten, men ikke på dotten.
Kingdom of boredom...kjeder du deg så mye at du må leke frem effekter i PS? Tåkehavet har sine effekter og som maleri har du truffet veldig godt.
Det blir som med keiserens nye klær...liker du dette bilde vet ikke vi andre bedre enn å nikke bekreftende tilbake :-)
Fred S.
Hei, hei, og takk: Tittelen henspiller selvsagt på den nye utgaven av foto.no. Ikke mye plass for ærlig og direkte meningsutveksling om bilder der nei...
''Boredom'' er oppriktig talt min følelse i forhold til foto.no akkurat nå.

vh fred
Odd Tore S.
Hei, Fred!
Grunnen til at jeg fant bildet ditt og kommer med en kommentar denne gangen er en av de egenskapene ved NYE fotodot som jeg egentlig ikke liker, men bruker mye likevel: Sist kommenterte bilder. Jeg synes det er en urettferdig ordning, fordi det fokuserer på bilder som får kommentarer, og lar andre som overlever to sider med nye bilder uten kommentarer, komme i glemselen alt for tidlig. Før brukte jeg mer Mine bokmerkete fotografer, og syntes egentlig at det også ga noe smalsporet fokus. Jeg tar sjølkritikk, er vel alt for lett å lede mot enkle løsninger.
Ellers konstaterer jeg at øket kvantitet i seg selv ikke er en garanti for at summen av kvalitet øker. Det går fort i svingene både for fotografer og kritikere for tiden. Sukk!
Over til bildet ditt: Kan jeg si at det minner meg noe om Til dere i ''tåka'' tidligere i år?
Mer direkte: Jeg savner det som kjennetegner det jeg oppfatter som dine virkelig gode tåkebilder, f.eks. brubildene dine. Her blir tåka effekter, ikke gjennomarbeidet på samme måte. Jeg har en viss følelse av at dette også er litt av hensikten med å legge det ut, du vil sjekke om vi er våkne?
Jeg vet ikke om jeg er overvåken eller har for mye sol rett bak skjermen nå mens jeg venter på at printeren skal skrive ut en lang rapport, men dette ble run-of-the-mill for meg, mest rutine.
Odd Tore
Fred S.
Takk for kommentar, Odd Tore; du fortjener nesten et svar, ikke minst fordi jeg betrakter deg som de litt mer reflekterte her på dotten. Tankene dine rundt bildet mitt først: Du treffer rimelig bra; har allerede nevnt bakgrunnen for tittelen, og bildet, med run-of -the mill preg uten forsøk på innlevelse er lagt ut i omtrent den hensikten du antyder. I tillegg må det nok sies at jeg har gått litt lei tåkemotiver, og at ''Boredom'' dermed også henspiller på det.

Mitt største problem mht dot.no er at jeg ikke blir engasjert lenger. Siten var en enorm inspirasjon da jeg begynte for et par år siden, ikke minst det å delta sammen med ''navn'' jeg forbinder med det fremste innen amatørfoto i Norge. Nå er det svært vanskelig å bli inspirert; selv om det faktisk igjen begynner å dukke opp mange bra bilder som fenger meg. Det som er en skikkelig turn-off for meg, og det har jeg vel aldri lagt skjul på, er det generelt svært miserable nivået på billedkommentarene.
''Nye'' foto.no kommer til å forsterke denne utviklingen: Innføringen av muligheten til å filtrere bort medlemmer som våger å si noe negativt om bildet ditt er en skam for en hver fotoside, etter min oppfatning. Forhåpentligvis vil bare et stakkarslig lite mindretall velge en slik løsning, men bare det at en slik mulighet finnes gjør dagens foto.no til temmelig uspiselig for meg. Kunne nevnt mer. men dette får være et svar til deg, og eventuelt flere. Finner sikkert ut at jeg har lyst til å legge ut bilder her før eller siden, og dukker garantert opp igjen.

vh fred
Kristoffer R.
Fred,

Jeg liker panorama-formen og kompen generelt her -- det går en svak diagonal gjennom bildet som gjør det behagelig å lese. Jeg gleder meg til hvert nye tåkebilde fra deg -- de har masse god stemning. Dessverre finner jeg ikke den stemningen helt i dette bildet. Kanksje det er grovkornheten, kanskje det er mangelen på et holdepunkt i bildet. Men det traff ikke helt.

Håper du finner tilbake til inspirasjonen!
monica p.
Hjelpe meg så enig jeg er med deg Fred.............
Mvh Monica:o)
Hans Olav S.
Hei

Bildet er ikke så verst, men har nok sett bedre bilder fra deg tidligere. Liker panorama-utsnittet, som er bedre for øynene enn det vanlige 4:3 forholdet. Ellers har du nesten fått til en diagonal...

Angående kjedsomheten på dotten, så håper jeg det ordner seg nå. De hadde visst en oppgradering av hardware og software sist natt.

MVH
Hans Olav
Ishi K.
nesten orientalsk preget, så av fordommene mine liker jeg dette bildet godt, fantasien løper.
Fred S.
Takk for flere kommentarer ! Hadde ikke fått meg meg dem. Fint at du liker det, Ishi K, jeg liker det også mer enn jeg egentlig vil innrømme, ikke minst fordi jeg la det ut i sedvanlig irritasjon. Det orientalske preget er ikke tilsiktet, men jeg ser det selv. For meg er det måten trærne avtegner seg som først og fremst gir meg en slik følelse. Men fordommene dine.... ?

vh fred
Ishi K.
selv om ordet fordom har idag blitt brukt i rein negative sammenhenger, dreier fordommene mine seg her om at jeg rett og slett liker denne type orientalsk preget i bildet. Dvs den måten det ''negative rommet'' i bildet, nemlig hvordan skyene/tåket legger seg slik at det ikke er tegning overalt i bildet, minner meg sterkt om typisk kinesisk landskapmaleri. Av min egen bakgrunn gjenkjenner denne fremstilling og undringen den skaper for ting vi ikke kan se. Vi kinesere er bare så *godt trent* i løpet av oppveksten å bli glad i skyer og tåke :).

Håper du forstår forklaringen min. Et av kriterier til begrepet ''fordom'' er jo tross alt noe som ikke kan forklares, ihvertfall ikke rasjonelt :).

Jeg vil likevel foreslå å kutte bort en del himmel for å rendyrke dette preget. Igjen, dette fordi jeg mener det er styrken i bildet. *Something left unsaid*.
Birna R.
føyer meg til ishi pluss fremmer ønske om å fintrimme utsnittet litt mer. min første reaksjon var å tenke fjerning av en del på høyre side, men ved annen gangs gjensyn aner det meg at det kan vinnes mer på å høvle himmelen hardhendt slik at ''blyantformatet'' rendyrkes enda kraftigere.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu