Rainbow
Gull i enden av regnbuen, sies det..men i dette tilfellet blir det nok aluminium. :)
Utstyr
  • SONY ILCE-7RM4
  • FE 24-70mm F2.8 GM
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger51
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1123082} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Keshav N.
Flott bilde med regnbue og dramatiske skyer.
mvh Keshav
Morten E.
Keshav: Takk for det. :)
Avsluttet .
Blir for mye i forgrunnen av bildet som kjemper om oppmerksomhet. Hengeren på venstre side samt det gule skiltet på høyre side. Hadde prøvd lenger frem og fokusert mere på selve regnbuen og blendet omgivelsene mere inn uten for mye oppmerksomhet. Bare et generelt spørsmål men synes himmelen bærer preg av dårlig kvalitet da man lett ser det man kaller banding, bildet er også noe uskarpt. Ved redigering av jpeg filer forekommer dette relativt ofte hvis man pusher litt langt. Ei raw fil har sjelden dette problemet. Er det brukt ei jpeg fil som utgangspunkt? Hadde også vurdert og dra det røde litt tilbake da det ligger litt mye magenta i bildet (justere fargestikket). Kontrasten mot regnbuen blir da bedre.
Morten E.
Får da være måte på slakt Christer. :D Jeg har brukt RAW, jeg bruker ALLTID RAW. Og jeg dro spakene langt denne gangen, har vært grått og kjedelig fotovær og jeg trengte å se noe annet.

Jeg har også en annen versjon av bildet der henger og skilt er borte som er tatt nærmere. Syntes dette ble bedre.

Uenig i at det er uskarpt. Jeg dro spakene langt som sagt for å få frem det dystre uttrykket i skyene.

Forventer ikke at alle liker det. Om du titter lenge nok kanskje du finner noe positivt du også? :)

God helg videre.
Emil C.
Godt kontrast med dramtsike skyer og fin fin plassering av Regnbuen i bildet
Avsluttet .
Ikke slakt, bare slik jeg leser bildet. Når det gjelder ståsted for bildet som jeg nevnte så har du en versjon som er tatt lenger frem, så det er bra. For moro skyld tok jeg bildet ditt inn i både PS og Lightroom og skarpet det opp samtidig som jeg brukte noe støyreduksjon. Bildet ble da skarpere med en mye klarere overflate. Jeg senket også det røde. Skarphet brukte jeg 40 og støyreduksjon 28. Senket deretter blå og lilla ganske mye. Justerte noe eksponering, kontrast og høylys. Har du lyst så prøv deg litt frem. Bildet forandrer seg ganske mye og stemningen som du har i utgangspunktet kommer bedre frem. Feil redigering kan noen ganger velte et bra bilde, men man kan aldri reise et dårlig bilde med god redigering. For ordens skyld, hadde jeg ikke likt bildet ditt hadde jeg aldri kommentert det.
Morten E.
Emil: Takk for det. :)
Morten E.
Christer: Hadde fokus på regnbuen og få frem fargene her. Forholdene var ikke allverden så derfor jeg eksperimenterte litt. Ble greit fornøyd med resultatet selv om det ikke er av mine bedre.

Flott med innspill, men det kommer litt an på øyet som ser også, så jeg lar det bare være sånn.

Takk for interessen og tilbakemeldingen.
Øyvind B.
Enig i noen av synspunktene fra Christer.
Har selv kritisert et av dine bilder.
Det falt ikke i god jord.
Smak og behag så det jeg lærte av min kommentar til deg var nyttig.
Finne fotografer og bilder som personlig fenger og tåler kritikk.
Din statistikk tilsier at du helst vil ha rosenrøde kommentarer på egne bilder og hvis mulig unngå kommentere andre fotografer her inne.
Ha en fin kveld!
Mvh Øyvind



Morten E.
Øyvind: Jeg tåler kritikk. Men har jeg reagert på deg så har nok tilbakemeldingen vært i krasseste laget for din part. Er noe med det å se hva en lirer ut av seg og skjønne hva det kan forårsake hos motparten.

Tenk litt over det. En nybegynner her er det ikke sikkert tåler en slik krass tilbakemelding.

Flott at du viser til statistikker, og jeg kunne sikkert vært flinkere til å kommentere hos andre.

Din merknad om at jeg bare vil ha rosenrøde kritikker er i beste fall flåsete og poengterer vel problemet lengre opp i teksten her.

Selvinnsikten sitter langt inne hos mange. Men gjerne la vær å komme med tilbakemelding om du synes du fikk en medfart i tilsvaret mitt.

Ha en fortsatt finfin helg videre.
Øyvind B.
Jeg tar hensyn til kommentarer nybegynnere.
Du er en dreven fotograf, halvt profesjonell.
Du nevnte ordet selvinnsikt...?
Begynn og være mer aktiv i kommentarfeltet så får vi se hva som kommer.
Ferdig snakket for min del.
Morten E.
Øyvind: Dreven ja, men jeg føler meg ikke utlært, langt der i fra. Det er alltid noe nytt å lære seg. Så når jeg får kritikker/innspill så tar jeg til meg det jeg føler jeg kan dra nytte av.

Om jeg er uenig i kritikken så sier jeg også i fra. Det skjer også om kritikken er ensidig negativ og man opptrer som en bedreviter. Da er gjerne katastrofen total for min part, det takler jeg dårlig.

Har selv prøvd litt av hvert hva kritikker angår. Er sjef i en stor fotogruppe og prøvde å være rimelig hard og ærlig i kritikkene, noe som falt uheldig ut.

Viktig å tenke på at bildet gjerne betyr noe for fotografen, en opplevelse der og da som man ble glad for. Når man så får en flengende kritikk fra en som ser bildet på et helt annet vis slår det gjerne uheldig ut.

Så jeg prøver å balansere kritikken, kommenterer det jeg synes er bra, samtidig som jeg kommer med forslag til forbedringer. Kritikken bør ikke være ensidig negativ, har du ikke noe positivt å si om bildet er det jo bedre å ikke si noe som helst.

Jeg presiserer at jeg har ikke noe horn i siden til hverken deg eller Christer her, men jeg sier i fra når jeg er uenig.

Nå anser jeg meg ferdig her, lykke til med videre bilder.

Morten.
Øyvind B.
Hei Morten er absolutt enig i alt du sier her.
Godt skrevet!
Men ikke slutt med å legge ut bilder da!
Mvh Øyvind
Avsluttet .
Ser at det slo litt feil ut denne kommentaren min, ble kanskje i krasseste laget. Men jeg skal ikke være dårligere heller enn at jeg beklager det. Kommentere bilder har vel aldri egentlig vært min sterke side så jeg lærte noe av dette jeg også, skriver ofte hva jeg mener. Men fortsett og legg ut bilder, kommenter andres bilder utifra erfaringen din, som jeg vet du har mye av. Så legger vi ballen død og fotograferer videre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu