Eiger og Mönch
Bildet inngår i albumet Sveits - Bilder fra Sveits.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2020-10-03 22:26:49
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2020-10-04 16:23:54
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D850
  • Nikkor 105 mm f/1.4
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1126222} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Keshav N.
Fint fjelllandskap, vanskelig å velge her men ender med V2.
mvh Keshav
Geir B.
Hei Keshav,

Takk for kommentar. Enig i at S/H gjør seg best. Det er veldig lite farger i bildet, så like greit å konvertere til S/H.

Mvh

Geir
karin s.
Nei jeg velger originalen her,fabelaktig tyngde og en følelse av at jeg har sett det før,ikke her,men ett eller annet uvirkeligt over det,knallfin farge, med breen og mektigheten,vi blir små! Små prikker.
Mvh karin.
Helge A.
Imponerende fjell. Det er kanskje toget til Jungfraujoch man ser på bildet. Har en gang gått dagsturer langs noen av stiene i området.
jon b.
Fint fjellpartibilde. Liker begge vers.
Jon
Ragnar S.
Flott bilde av den berømte og samtidig beryktede nordveggen på Eiger (til venstre i bildet). Beryktet på grunn av menge dødsfall av klatrere som har forsøkt å bestige fjellet. Selve veggen er på ca 1.800 høydemetre.

Mvh Ragnar
Geir K.
Fantastisk fjellandskap du viser her.
To flotte versjoner, men velger meg originalen med de flotte blåtonene. Om jeg får pirke litt ville jeg fjerne stålwirene nede i høyre hjørne.
Vilt og vakkert!

Geir
Geir B.
Takk for mange positive kommentarer. Dessverre er bildet litt grøtete her på foto.no sammenlignet hva jeg ser lokalt på skjermen her hjemme. Som Ragnar forteller, den beryktede nordveggen på Eiger er til venstre i bildet. Det røde nede til venstre er rett ved inngangen til Eiger-tunnelen. Det er ikke toget, men forskalinger i forbindelse med arbeider. Etter oppfordring fra navnebror Knutsen har jeg lagt ut versjon 3 der stålwirene er klonet vekk.

MVH

Geir
susanne j.
Hej Geir det er bare for vildt og stor slået utroligt smukt billede fine detaljer...Hvor har du stået for at kunne tage sådanne et foto Mvh Sus
Geir B.
Hei Susanne,

I Sveits er det lett å komme seg opp i høyden for å ta bilder. Dette bildet er tatt fra Schilthorn, også kjent under navnet Piz Gloria, kjent fra James-Bond-filmen "On her Majesty's secret service" fra 1969. Her kan man ta heis opp og det er restaurant og James-NBond-museum her. Dette er noen av de mektigste fjellene man finner i Alpene med en rekke 4000 meter-topper. Eiger er riktignok ikke fullt 4000m men like fullt en majestetisk topp hvis nordvegg var et av "de tre siste problemene" i Alpene rett før 2. verdenskrig. De to andre gjenværende problemene i Alpene var nordveggen på Matterhorn og nordveggen på Grandes Jorasses. Alle tre ble beseiret på slutten av 1930-tallet.

MVH

Geir
susanne j.
Hvor spændende Geir :-) mange tak for din fine fortælling omkring dette sted.Ville ønske jeg var i nærheden Mvh Sus
Oddvar S.
Flott bilde av disse mektige fjelltoppene med den beryktede Eiger Nordwand. Gikk forresten en meget god film på NRK i fjor eller forfjor om Kurz og Hinterstosser sitt dramatiske forsøk på å bestige veggen. Begge omkom, men Kurz' siste ord "Ich kann nicht mehr" er blitt berømt i klatrehistorien.
Hans Rich. A.
Mektig fjellparti. Tungt å innrømme, men de er på nok kakken mektigere enn her i Lofoten :). Liker best blåtoneversjonen(e). Godt presentert.
Mvh Hans Richard
Geir B.
Takk igjen for fine kommentarer. Ja, det er mye dramatikk rundt Eigers nordvegg. Ikke bare er den vanskelig å klatre, men det er også en del objektive farer, spesielt isklumper som kommer deisende fra oven. Her kan man lese litt mer om Eiger:
http://en.wikipedia.org/wiki/Eiger

Førstebestigningen av nordveggen i 1938 tok 3 dager. I 2015 "løp" Ueli Steck opp nordveggen på 2 timer 22 minutter og 50 sekunder. Dessverre omkom Steck i 2017 på Nuptse mens han forberedte seg på en Mt Everest-travers.

MVH

Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu