Bleeding Heart Dystopia - 2
Oj,san, lenge siden jeg har vært på Foto.no. Ikke sikker på om det er noen vits i å fortsette medlemskapet, men får kanskje la det skure og gå litt til. Det er så mange andre viktigere fora å forholde seg til.
Bildet inngår i albumet By Invisible Light - UV/IR bilder:
Fotografering uten å se noe som helst. (i søkeren), men med alle muligheter for å ta bilder på tradisjonelt vis likevel
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1112812} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Rune Edvin H.
Hei. Det var da hyggelig å se ett litt mer eksperimentelt bilde igjen. Liker det grafiske uttrykket med hjertet i forkant og den nokså stramme komposisjonen som avsluttes i lyktestolpa. Den totale utbrentheten av trestammene og hjertet gjør det hele litt overraskende, men det er jo også det som er kult. Lurer litt på hvordan denne teknikken ville tatt seg ut under vann :)
Rune
Birna R.
Kameraet mitt ville ha druknet ....

Fra spøk til alvor: fremgangsmåten i dette bildet betinger at lyssettingen er frontal og lysfeltet nokså flatt. Dessuten absorberer vann voldsomt i IR, så dét alene gir et nesten uløselig dilemma på den første betingelsen.

Snøen her var forøvrig funnet i et snødeponi langs E6 ved Alnabru og var omtrent så svart (på nært hold) som bildet viser. Lukta var ufyselig grunnet all forurensningen fra urban snø, men hva gjør man ikke for et godt motiv. Jeg tok en lang serie den dagen, variasjoner over det dystopiske temaet. De fleste av dem er bygd opp over et svart snø-rød himmel tema.

Etterpå sto jeg en time i dusjen for å få vekk den verste lukta.
Harald N.
Takk for at du er med på å friske opp "Dotten" att med interessante bilder og friske kommentarar.
Mvh Harald
Roar B.
Eve of Destruction, sangen kom umiddelbart da jeg sveipa over landskapet, ødelagt, forlatt, uten tegn og muligheter for liv. Selv hjertet, håpet, synes heller ikke ha noen kraft i denne dystre fremtidsvisjonen som for meg mest handler om skjebnefelleskap og kampen mot klimaødeleggelser.
Sterk påminnelse, men håpet, det har jeg fortsatt.

Ps. Har også tenkt "indre bane", kriser, sykdom og død. Livets skyggesider.

Fredrik N.
Flott og svært severdig!
Fredrik
Avsluttet .
Interessant og annerledes bilde. UV/IR-fotografering kan jeg ingenting om. Bruker man et spesiellt kamera til det? Eller et filter? Finnes det forskjellige muligheter for innstillinger? Som sagt, jeg er helt uvitende her, men skulle gjerne visst mer.
Birna R.
Både spesielt kamera, om nødvendig også med filter(e).

Kameraet her en spesialombygd eldre Fuji S3Pro som er sk. "fullspektrum", dvs. bildebrikken forsøker etter beste evne å registrere alle bølgelengder den kan mestre, frsa UV over synlig lys til IR. Dvs. alt som objektivet kan sende igjennom og evt. filter slipper forbi. Her er det brukt et dypt oransje filter på et 15 mm supervidvinkel.
Avsluttet .
Hei Birna, takk for informasjon. Spennende og annerledes. Tar du bilde i helt mørke, eller i dagslys, eller bruker du ekstra lys? Og når det nevnes ovenfor her, at lyset er utbrent på trestammene, er det noe man ikke kan unngå, eller har man valgmuligheter der og? Spør av ren nysgjerrighet, ikke for å kritisere noe ( regner meg som helt amatør selv).
Birna R.
Akkurat dette bildet er tatt i dagslys. Men IR kan også tas i tilsynelatende stummende mørke, bare "lys" fra varmelamper elller kokeplater på komfyren :) Evt. så kan du ta IR-bilder med et IR-filter på objektivt og da er en (optisk) søker helt svart, altså blir det bokstavelig talt å skyte i blinde. Har laget mang av mine beste IR-bilder på den måten.

Det er akkurat de samme mulighetene for prosessering og utvikling av egne uttrykk her som ellers innen fotografien. Jeg ønsket en hard og grafisk stil på denne bildeserien og la opp til dét allerede ved opptaket.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu