2021-23-FujiFilm S5Pro
Fra Fredrikstad.
For moro skyld fant jeg fram ei gammel fil tatt med min S5Pro (2006, APS-C SuperCCD sensor og 6/12 MP) for en lett sammenligning med hva min X-T10 (2015, 16 MP, CMOS, APS-C sensor og EXR processor II) leverer. Gjett hvem som vinner! Ikke så vanskelig å svare på, FujiFilm har gjort et formidabelt arbeid med hva de har i butikkhyllene i dag... S5Pro etterfulgte S3Pro (På Nikons F-80 hus) og ble levert med "lånt" D200 hus fra Nikon, med F-fatning, begge med egen elektronikk. Kameraet fikk strålende kritikker, og til å være en digital olding så har den fortsatt noe å by på.
Bildet inngår i albumet " Rundtomkring i Østfold " - stort sett med landskapsbilder fra Ytre Østfold.
Utstyr
  • FUJIFILM FinePix S5Pro
  • AF-S Nikkor DX 3.5-5.6/16-85 mm VR
  • Brennvidde22.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 100.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1130360} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Walter S.
Fint landskap fra Cicignon (Tolboden og barne- og ungdomsskolen der), tatt med din gamle S5Pro. Skal ikke innlate meg med å tro hva som er bedre. S5Pro eller din nye X-T10, men den nye sensoren (generasjon 2-3) i X-T2 / CX-Pro2 er sikkert bedre, med 24Mp - X-T10 har vel bare 16Mp ...?
Uansett, morsom at du sammenligner disse to hvor det er så mange som 10 år i mellom.

Mvh,
Walter
P.S.: Tipper jo, at du er mere (eller like godt) fornøyd med filene fra S5Pro som fra din nye Fuji ...?
Olav Bjarte K.
@:Walter: For sin tid var det vel SuperCCD-sensoren som skåret veldig høyt med egne kanaler fra sensoren for R, G og B. I dag er det kanskje de ypperlige fargene som blir tryllet fram av processoren til dagens kameraer som favoriseres . Nevnes uten at jeg har kapasitet for noe teknisk dypdykk. Dagens fuji-kameraer representerer et savn jeg ofte har lett etter. Alle merker har sine egne følgere, og vi har alle et personlig og forskjellig krav til det ferdige resultatet. For jeg gjelder de dype fargene til X-T10s "smukke olje-preg"... Til slutt: Mine andre kamera-merker skal fortsatt luftes, men kanskje litt mer selektivt ift motiv, vær og vind.
Takk for kommentaren!
vh.
Jostein S.
Hei
KNALLFLOTT
Noe av det beste jeg har sett fra Fredrikstad
Olav Bjarte K.
Takker, Jostein!
vh.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu