Vinteren kommer sigende II - Sysenvann
Gjennomvåte og dråpetunge strå heller mot vinterleiet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-11-07 23:33:31
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger244
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_113470} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Inger Anne Maritsdotter V.

Fin oversikt dette her.
Fin høstfarge på stråene , men syns strået til venstre blir for høgt og forstyrrer balansen ellers i bildet.
Mvh Inger Anne
John-Tore G.

Hei. Fin dybdeskarphet her. Muligens litt digitalstøy i bildet men er ikke sikker.
Jeg syntes ellers at det var behagelig å se på og gir meg god fjellfølelse.
mvh John-Tore
John-Tore G.

Hei igjen. Jeg tror kanskje det er noe med skjermen min for nå ser jeg et slags mønster her og det er sånn på andre bilder også:-(
mvh John-Tore
Janne L.

Nydelige strå. Dråpene gjorde bildet. Nydeligt.
Janne
Inger Lene H.

Flott balanse mellom forgunn og bakgrunn! Enig i at dråpene er et stort pluss! ;)

-il
Inger-Lise S.

Et nydelig motiv. Dråpene på stråene gjorde seg virkelig her. En god komposisjon,dyktig presentert igjen;) Klart og fint vann,-blankt. Gode farger i bildet ditt.

mvh Inger-Lise
Kurt S.

Er igrunnen enig med Inger Anne ang. det venstre strået. Skulle gjerne sett at alle stråene hadde holdt seg under horisontlinjen.Det venstre strået brøt litt med det fine mønstret de andre stråene danner.
Stråene til høyre synes å peke innover i bildet og bidrar da til å forsterke dybden, mens det venstre strået peker til høyre og skaper dermed litt uro i systemet synes jeg. Tror du kanskje kunne fått et roligere bilde dersom du hadde benyttet et standpunkt litt lenger til høyre. Vet ikke om dette var mulig.
Bildet ble uansett fint med en flott senhøststemning. Veldig stilig med dråpene. Godt sett og et fint motiv.
mvh Kurt
Odd Eirik S.

Litt uheldig med de stråene til venstre. Har hatt dette bildet oppe flere ganger før jeg greide å bestemme meg for om jeg likte ikke likte det. Skulle nok ønsket de ikke stakk over vannlinja i horisonten.

Selv om det stort sett er gråvær for tiden så synes jeg du får frem naturen på en storslagen måte. Tåka som henger ned i fjellene gjør at man bare aner konturene. Spennende å ikke se mer. Pent med dråpene som henger på stråene. Ikke alle som får noe så vakkert ut av en gråværsdag. Du får frem stemningen på en fin måte. Dette likte jeg.

mvh
OddES
Roger K.

Hei Odd Tore,
Flott gråværsbilde dette og like før vegetasjonen i naturen går i vinterdvale. Nå har jeg brukt litt tid her og er ikke helt sikker ang stråene som nevnt ovenfor. Jeg tror det hadde gjort seg med ca 2 cm mere himmel. Tror faktiskt det hadde hjulpet på med mere luft over det lengste gresstået. Dette er litt pirk for bilde faller godt i smak hos meg.

Ha en fin søndag

Mvh RK
Odd Eirik S.

Litt uheldig med de stråene til venstre. Har hatt dette bildet oppe flere ganger før jeg greide å bestemme meg for om jeg likte ikke likte det. Skulle nok ønsket de ikke stakk over vannlinja i horisonten.

Selv om det stort sett er gråvær for tiden så synes jeg du får frem naturen på en storslagen måte. Tåka som henger ned i fjellene gjør at man bare aner konturene. Spennende å ikke se mer. Pent med dråpene som henger på stråene. Ikke alle som får noe så vakkert ut av en gråværsdag. Du får frem stemningen på en fin måte. Dette likte jeg.

mvh
OddES
Kay R.

Ble greit nok det hær. Synes forgrunnen dominerer litt mye. Strået kommer også veldig høyt opp i bildet. Stemningen e derrimot veldig bra. Synes du gjengir denne årtiden på en meget bra måte. Stor plus for vanndetaljene i stråene...

MVH Kay:-)
Bjørn H.

Hei Odd Tore -

Med engang jeg så bildet ble jeg litt usikker..., men når jeg sitter og betrakter det nærmere, faller det mer og mer i smak ...

Liker det flate grå lyset, det gir stemning.

Stråenede syns jeg dominerer, men alikevel fungerer det fint, og dråpene gjør selvfølgelig mye ..

Får litt melankolsk fellings på en måte !!!

God kveld -

Bjørn ;¤

Odd Tore S.

Hei, og takk for interessante kommentarer!
Jeg har lagt til v2, som vel stort sett tilsvarer ønskene om mindre dominerende strå. Det ble tatt en regnskur før, og mangler derfor bl.a. mesteparten av dråpene.
Når det gjelder selve motivet, tok det ganske lang tid og mange overveielser før jeg klarte å bestemme meg til å legge det inn. Årsaken var nettopp stråene, som ikke ble slik som jeg ønsket. Jeg ville egentlig bare hatt med skråstilte strå som de i v1, men fant ingen andre slike, og ville ikke tråkke ned de andre stråene. Dette, sammen med kraftige regnskurer, gjorde nok at motivet ikke ble helt gjennomarbeidet.
Jeg synes kritikken var på sin plass her.
Bjørn er inne på grunnen til at jeg la det likevel: Tung høst og melankolsk stemning, men fortsatt spor etter en varmere årstid.
Odd Tore
Eli B.

Hei, er enig med Inger Anne, det skråstilte strået ødelegger ,mye av bildet, det blir alt for dominerende. Sånn sett liker jeg v2 bedre, bare her er det ikke så fine dråper. Derimot liker jeg dråpene på v1. Skjønner at været heller ikke var på din side når bildet ble tatt. Likevel et stemningsfullt bilde som gir en god dokumentasjon på denne årstiden.
mvh Eli
eivind H.

Fantastisk Fine bilder! alle sammen:) dyktig!
Eivind
Anniken S.

Flotte bilder begge to.
Holder en liten knapp på v1.
Likte så godt dråpene på stråene som gjorde bilde så levende.
De er virkelig værtunge og henger med hodet.
Et flott stykke natur, selv i en regntung og dyster stemning.
Rune T.

For min egen del har jeg stor sans for stråenes dominerende plassering. Kunne dog ønsket meg et lavere kamerastandpunkt slik at jeg slapp å se ned på dem. Du formidler en god og våt høststemning fra førvinterfjellet slik jeg selv har erfart det ved fler anledninger.

Mvh
Rune
Jonny E.

Hei hei Odd Tore

Du har her tatt bilde av strå med dråper på og
da bør stråan etter min oppfatning være domineranes.
Sysenvann og en tung himmel e jo en passende bakgrunn,
eg kunna klart meg med enda mindre himmel.
Eg synes ikke den tekniske kvaliteten e god....
stråan blir ikke skarp og detaljert nok og virker nok derfor nokka rotat.

Ha en god dag

. JonnyE
Odd Tore S.

Hei igjen, og takk for flere kommentarer!
Der spriker meningene en god del, også mine egne.
Jeg heller nok etterhvert mest i retning av å kutte rett over fjellene, men slik at inntrykket av tåke opprettholdes, og så sørge for at stråene holder seg foran vannet og ikke kommer opp i fjellene. Dvs. bildet må tas en gang til.
Jeg er også enig i at stråene virker noe rotet, uskarpe burde de ikke være med bruk av stativ og forholdsvis liten blender.
Men kombinasjonen av søker og autofokus på 300D er ikke toppen, og jeg har sett at fokusplanet ikke stemmer helt med det målepunktet jeg har valgt ved enkelte andre anledninger. Her må råfila sjekkes, resizing og .jpg kludrer det litt til av og til i tillegg.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu