Sjønelliker
Sjønelliker på torskeoppdrett
Utstyr
  • ixusv2
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger423
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_113559} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Veldig flatt og hardt lys - dermed kommer ikke disse skapningene helt til sin rett.
leif b.

Oj,vilken fantastisk verden dette er. Nydelige farger.
Aslak T.

Enig med Knut-Sverre dette så flatt og litt kjedelig ut. Sjekk ut bilde - http://www.foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=137051 og se hvor spennende og fargerrikt et slikt bilde kan være med riktig lys og god skarphet. Du kan også se flere bilder av samme fotograf på hans sider her på foto.no og på denne linken - http://www.dykkesiden.com/forum/index.php/topic,13904.0/all.html eller på flere tråder under UV foto / UV film på Dykkesiden. Det er lov å hente inspirasjon og tips fra andre UV-fotografer. Keep up the good work!
A :-)
Eirik S.

Bildet er tatt med intern blits, har endelig fått meg lykt so eg og kan starte med litt meir eksperimentering. Kva slags lys bruker du Christian ''Froskemannen'
Christian S.

Enig i at lyset ble litt hardt og flatt her ja, og fargene mangler litt futt.

Jeg bruker en Kowalski 50W HLX (halogen) lykt. På bildet som Aslak referer til over har jeg kun brukt lykten, ikke blitsen. Tar som regel mine bilder med supermakro, f8.0 og lykt, og det fungerer rimelig bra. Holder lykten med venstre hånd (er jo ikke til å unngå) og prøver meg frem med lys fra siden/nedenfra/ovenfra avhengig av motivet. Prøver jo å unngå skygger så langt det er mulig! Prøv deg frem med lykten og innstillingene på kameraet så vil du fort finne ut hva som fungerer.

Utgangspunktet ditt over er igrunnen bra, og med riktig belysning blir det et knallbilde :) Gleder meg til å se hva du får til!

Mvh Christian :-)
Eirik S.

kjøpte meg ei vega 100 watt, har hørt ho skal være god til bilder på grunn av fargen på lyset.
Christian S.

Wow, da skulle du jo ha nok lys! Pass på at det ikke blir for mye når du tar nærbilder, der er veldig lett at du får utbrente partier da. Det beste er om du har trinnløs justering på lykten, da kan du lett tilpasse lysmengden; ellers må du prøve å holde den lenger unna om det blir for mye.

Et annet godt tips er å få tak i en videoreflektor med 60 graders spredning (om dette finnes til Vega 100) - eller tape foran glasset med sykehustape (sånn hvit) så du får bedre spredning på lyset og unngår hotspots.

Er spent på å se resultater etterhvert!

Mvh Christian :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu