Trebåtmiljøet på Isegran i Fredrikstad
Jeg har lagt på ny himmel her og da er det kanskje greit å meddele dette. Jeg tror imidlertid at vi fotografer etter hvert harblittt litt mere tolerante når det gjelder dette med "manipulering" av bilder. Er det dokumentarblder så gjør man jo bare enkle forbedringer så som lys og kontrast, men hvorfor skal vi fotografer være så opphengt i om bildet viser slik det "egentlig var" eller ikke. Når jeg av og til blir spurt om dette hender det jeg stiller motspørsmål om vedkommende bruker blits... Dere forstår vel hvor jeg vil med det spørsmålet. Jeg er absolutt for å gjøre bildet mere attraktivt og spennende og bryr meg vel ikke så veldig mye om hva andre mener om det. Jeg tror fotografier eller rettere sagt bilder hadde blitt mere akseptert som kunstform om vi hadde sluppet oss litt mere fri og ikke vært så opptatt av hvordan det "egentlig var".
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2021-07-10 14:44:16
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1136968} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Roar K.
Alle mine bilder er jo egentlig manipulerte, men så lager jeg da også bilder og ikke nødvendigvis perfekt foto.
Skulle jeg gjort noe forandring her så ville jeg kanskje lyst opp de mørkeste partiene ørlite.
Men nødvendig er det ikke.

Roar
Jostein S.
Hei
Veldig GOD komposisjon
Skyformasjonen og gløden i skyene gjør susen her
Skyggevirkningen gir fin dybde innover
Hans Jørgen L.
Flott kveldslys og motiv fra Isegran, Viggo.
:-)
Noen er jo så imot all form for redigering i bilder, så selv det og ta bilder i RAW er en styggedom. De tenker ikke på at den JPEG-versjonen som kameraet gir er kameraprodusentens versjon og ikke sin egen. og alle kameraprodusentene har sine forskjellige versjoner.
Selv så er jeg ikke veldig opptatt av at mine bilder er 100% dokumentariske. Jeg går ikke for de veldig store forandringene i mine bilder, legger ikke til noe som ikke er der, men kan uten blygsel fjerne slikt som ledninger, søppel og kvist/greiner som stikker inn i bildet, for å rydde opp komposisjonen. Har også, som deg her, prøvd og bytte til en litt mer dynamisk himmel enn den noe kjedelige blå. Ikke gjort for ofte da jeg prøver og ikke ta bilder av kjedelig himmel. :-)
For meg virker det som du har brukt en av standardhimmlene i PS, ulempen er jo at jo flere som bruker samme himmel, jo kjedeligere og mer negativt er det for fotografen. Jeg har slettet alle de, og har brukt mine egne.
:-)
Olaf M.
Jeg slutter meg 100% til din kommentar. Synes du har utført et fremragende arbeid.
Olaf
Emil C.
Flotte farger og majestisk gjengitt av en flott seilskute
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu