2011-2021
Her vises litt av endringen av faunaen i Oslofjorden siste ti år. Der man tidligere hadde enger av store anemoner er det nå tilløp til litt vekst som forsvinner etter kort tid og ellers et tynt lag med mudder som ligger over alt. Økt avrenning, mer gjødsling med avløpsvann fra renseanleggene og muligens også økt sjøtemperatur sies være årsaken.
Utstyr
  • Canon EOD 5D MK IV
  • EF 17-40 f4L
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger17
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1138230} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Knut Georg F.
Blodfattig bevis:-)
Samme sted? Samme årstid?
Ok undevannsfoto.
Mvh Knut
Rune Edvin H.
Takker for påminnelsen om presisjon og redelighet, Knut. Jeg burde ha spesifisert bildteksten bedre. Det er samme stein, fotografert hhv. 12 september 2011 og 9 august 2021. Øverste bilde er fotografert gjennom en 15 mm fisheye fra nord mot sør. Nederste bilde er fotografert med en 17-10 mm (17 mm. ) fra sør mot nord. Dette utgjør en forskjell i sikt og dermed også lys (begge tatt på dagen i sollys) . Bakgrunnen var at jeg gikk gjennom bilder tatt på det aktuelle sted (utenfor Badeparken i Drøbak) der jeg har tilbragt mellom 500 og 600 timer under vann siden 2004. Jeg så at mengden anemoner hadde gått drastisk ned. Ut fra hva jeg kunne forstå av NIVA sine rapporter skyltes det overgjødsling (dvs, at man har nådd kapasitetsgrensen på nitrogenfjerning i renseanleggene) og muligens også at vannet har vært varmere de siste årene. Fram til år 2010 ble vannet og livet i fjorden bedre og det kan det godt bli igjen derom man utvider rensekapasiteten i takt med befolkningsveksten i regionen. Minn meg gjerne på at jeg skal gjenskape det øverste bilde eksakt i midten av september så det blir likest mulig.:)
Roar K.
Neimen ikke rart at fisken også har forsvunnet fra fjorden.
Likevel står det ofte folk og fisker langs Akershus kaia i Oslo.
Om de får noe, aner jeg ikke.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu