Hvalsund
På Hvaler en januarkveld. Stod egentlig og fotograferte andre veien(mot sola), snur meg tilfeldig og ser at himmelen er helt rosa/oransje/lilla.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2021-08-20 17:26:48
    Versjon #2
Utstyr
  • NIKON D7000
  • 10.0-20.0 mm f/4.0-5.6
  • Brennvidde14.0mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/5s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1138628} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Oddvar S.
Vakker kveldsstemning med nydelige farger. Kanskje kunne kameraet vært dreiet litt mot høyre så båten ble mindre midtstilt.
Jorunn V.
Nydelig bilde! God komp, og flotte farger og speilinger!
Olaf M.
Flott motiv, nydelige farger
Olaf
Roar K.
Lekkert lys og farger.
Her ville jeg også laget en V2 uten det blå feltet øverst for å få en versjon med mer dybde også.
Men har jo innsett at de fleste er interessert i mer himmel og mindre dybde i bildene sine av en eller annen grunn.

Roar
Viggo Strand K.
Ja det lønner seg å snu seg i blant på denne tiden av døgnet. Ofte kan det være vel så vakkert.

Et nydelig bilde som bærer din signatur.

Ha en fin helg

Viggo
Per L.
Nydelig landskapsbilde med gjennomgående god skarphet og flotte varme farger! Mvh Per
Hans Jørgen L.
Takk for kommentarer, Oddvar, Jorunn, Olaf, Roar, Viggo og Per.
:-)
Hans Jørgen L.
Oddvar... Husker ikke riktig hvorfor jeg ikke gjorde det du skriver. Dvs ikke midtstille båten i bildet. Men det var ett eller annet til høyre for det grantreet som jeg ikke ville ha med. Var også veldig usikker på grantreet også. Det er klemt ut i kanten på bildet, noe jeg heller ikke liker. Men det stod mellom det eller croppe bildet på venstre side av treet og da kutte endel av bryggefestet på svaberget, som jeg heller ikke ville. :-)
Vurderte det slik at jeg sentrerte båten i bildet og samtidig sentrerte den i sundet bak båten. Og så ville jeg ha med lyset som traff øya til venstre i bildet
:-)
Hans Jørgen L.
Roar.. Jeg er en som liker himmel med skyer, som du sikkert har fått med deg og synes blå skyfri himmel er VM i kjedelig :-) men jeg er litt usikker på dette du mener med dybde. Det blir vel ikke mer dybde i bildet om jeg cropper bort halve himmelen? Det det blir er vel kanskje mer fokus på det som skjer på bakkenivå, enn at øynene vandrer over alt? Så opplevelsen av dybde kanskje blir større?
Lagt ut en versjon 2, som er mer konsentrert. Croppet bort mye himmel og flyttet båten litt til venstre i bildet.
:-)
Bjørn Eirik B. H.
Speilblankt hav med en meget flott fargegjenspeiling! Du har evnen til å skape gull av gråstein ved å ta bildene til rett tid, og å etterbehandle på en god måte.

Her går jeg for v2. Er ett eller annet jeg reagerer på med overgangen fra berg/trær til himmel i det lyseste partiet. Det er noe som ikke ser naturlig ut der, uten at jeg klarer å beskrive noe godt hva det er.
Bjørn Eirik B. H.
Er ett eller annet jeg reagerer på med overgangen fra berg/trær til himmel i det lyseste partiet I ORIGINALEN - skulle det være :)
Hans Jørgen L.
Takk for kommentar, Bjørn Eirik
:-)
Er enig i din betrakting ang overgangen mellom himmel og trær. Dette er ikke et bilde jeg har satt inn ny himmel, det er tatt slik du ser det. Men det er tatt 3 eksponeringer, Normal, over og undereksponert og satt sammen med HDR funksjonen i Lightroom Classic. Det virker som det er denne sammenslåingen av bilder som lager endel "halo" rundt kontraster, særlig innimellom trær. Jeg prøver og redusere dette i Photoshop ved og pensle inn farge/mørke inn i Halo'en med større og mindre hell :-) ... samt at jeg har jo en tendens til og dra spakene til 8,5 :-) Og jeg tror den Sigma 10mm som jeg brukte her og endel tidligere heller ikke var den skarpeste linsa i skuffen.
Hans Jørgen L.
Bjørn Eirik... På versjon 2..så er ikke det en cropp av originalen, det er et eget bildet tatt med 24-70mm f2.8 som er et betraktelig bedre objektiv
:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu