• Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2021-10-31 10:53:17
  Versjon #2
 • Lagt inn: 2021-10-31 12:36:55
  Versjon #3
Fotograf
Utstyr
 • Nikon Z 7
 • NIKKOR Z 50mm f/1.8 S
 • Brennvidde50.0mm
 • Blenderf/1.8
 • Lukker1/2000s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriDiverse
 • Lastet opp
 • Visninger91
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1141621} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Øyvind B.
Så bra med bidrag fra deg igjen Jon!
Dette har alt som gjør fotografering så spennende og interresant. Antydningens kunst, en kirkegård med et mystisk gjenskinn i noe i front. Topp på en gravstøtte vil jeg tro.
Bl 1,8 med sylskarpt snever fokus punkt på spiss front viser vei innover. Tankefullt, mystisk og interresant foto.
Mvh Øyvind
Kjell H.
Enig med ØB, og er absolutt en måte å gjøre fotografi på. Ett spørsmål; Rent teknisk så reagerer jeg litt på det "urolige mønstret" i flatene bakgrunnen som dette objektivet viser på full åpning, og som jeg synes blir litt forstyrrende, særlig i s/h versjonen. Bokhold heter det vel..
Jon S.
Tusen takk begge to.
Øyvind B.: Du har rett. Det er toppen på en gravstøtte og en speiling av et tre. Flott at du oversetter mye av det som gjorde at jeg tok sjansen på å legge ut bildet. Jeg er en praktiker, og har ingen nevneverdig tro, men av og til bringer et besøk på gravstedet meg nærmere noe som kan minne om vei visning med et snev av ettermæle fra nære mennesker som nå er historie.
Kjell H. : Du har også rett. DOF kulene har en tendens til og bli for markante i høylys på full åpning. Objektivet er nytt for meg. Vet heller ikke om dynamikken i brikka (Z7) bidrar i feil retning.
En stor takk til deg for konstruktiv ærlighet.
Mvh Jon
Avsluttet .
Liker dette godt, så absolutt. Gravstøttene i fin diagonal i bakgrunn og speilingen av trærne på den nærmeste gravstøtta med fin kontrast som slynger seg utover. Det eneste som jeg bemerker er de 2-3 lyse ringene i bakgrunn som sannsynligvis kommer av bruk av F/1.8 Kunne tenkt meg de vekk slik at bakgrunnen ikke hadde noen lyse områder og all fokus gikk til den nærmeste. Men uansett ingen store ting og bildet ga en visuell veldig fin opplevelse med fin litt dyster stemning. S/V på meg.
Jon S.
Tusen takk for fin tolkning med konstruktivt innspill, Christer. Jeg ønsker ikke de lyse ringene helt bort, men har møtt deg på halvveien i V3.
Mvh Jon
Geir F.
"Reisen". "Twilight". Her er det rom for å la assosiasjonene få fritt spillerom. Et tankevekkende og spennende fotografi.
G
Avsluttet .
V3 ble all fokus på nærmeste, den satt for meg. Takk takk.
Jon S.
Tusen takk Geir F. : Og etter "Reisen" gjenfødes vi på ett vis, når vi ender som organisk næring til nettopp slik som dette treet du ser i speilingen.
Christer: V3 fungerer nok bedre visuelt, men så var det noe med disse små viktige lyspunktene i livet da, som jeg hadde mest i tankene. Takk igjen.
Mvh Jon
Avsluttet .
Når jeg leser forklaringen din Jon så kan jeg nok være enig i at originalen blir et bedre valg. Ting som dette som gjør bildekritikk vanskelig.
Andreas K.
Jadaaa - som Fleksnes sier....
Hva vil kunstneren fortelle oss med dette?
Jon S.
Christer: Syntes dine bidrag her inne er veldig nyttig lærdom for meg. Ærlighet fremfor alt, og jeg ble og er fortsatt i tvil om hva som er best av original og V3.

Andreas K: Skjønner hvor du vil : ). Kunstner har jeg aldri kalt meg, men jeg får ofte høre at jeg er rar. Karakteren Fleksnes derimot..... : ).
Har i en senere periode lagt merke til dine fantastiske stacking fokus bilder som viser en grundighet og teknikk som jeg virkelig beundrer. Oppfatter deg som meget seriøs på det området. Du har nok lest det som er skrevet her og jeg tviler på at du vil ha et grundig seriøst svar på spørsmålet ditt. Takk for at du stakk innom med din form for ærlighet.
Mvh Jon
Jostein S.
Hei
Det er et bilde jeg ikke får helt taket på for å si det sånn
Men så absolutt noe å grunne på
Det er ikke alltid en skjønner det med det samme
Jon S.
Tusen takk for en ærlig kommentar Jostein.
En slags stilleben på livet og døden, nærmest. Veldig sært. Mvh Jon
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu