Kl 04:00 på Litjefjellet
Overnattet i friluft på Litjefjellet med datteren min sommeren 2020. Planen var og ta et bilde av begge dalene, Romsdalen til venstre og Vengjedalen til høyre, fra oppe i skråninga på Romsdalshorn. Sola gikk ned ved midnatt på venstre side over Åndalsnes, og ligger her bak fjellet midt i, før den en halvtime senere dukker opp over fjellkjeden til høyre. :-)
Panorama satt sammen av 8 vertikale bilder i PS
Bildet inngår i albumet iPhone - Bilder tatt med iPhone
Utstyr
  • Apple iPhone X
  • iPhone X back camera 4mm f/1.8
  • Brennvidde4.0mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/140s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1143106} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Keshav N.
Imponerende flott landskap med god komp og fine farger. Pluss for hytta og speilingen i vatnet.
mvh Keshav
Harald N.
Storslagent og flott foto av mektig landskap.
Vakkert lys.
Mvh Harald
Per L.
Et innholdsrikt og imponerende bilde med flotte farger! Mvh Per
Agnar H.
Litlefjellet er vel en av de fineste utsiktene en kan oppleve med minimal egeninnsats, Tar ikke mange minutter å gå opp fra Vengedalen. Dette var et uvanlig, men flott perspektiv. Å få med både Romsdalen og Vengedalen i samme bilde. Det mest vanlige motiv fra dette ståsted er vel å snu seg 180 grader i retning Romsdalshorn og Trolltindene. Ble et flott iPhone bilde dette.

(PS - Var selv på dette stedet i fjor. Tok en del bilder, både med skikkelig kamera og iPhone 11. Det som overrasket var at for skjemvisning så fremstod mobilbildene mer attraktive. Mer smell i fargene, mer konturer i skyene og helt OK skarphet)

http://fokus.foto.no/bildekritikk/bilde/1125118-litlefjel...;offset=80
Hans Jørgen L.
Takk for hyggelige kommentarer, Keshav, Harald, Per og Agnar
:-)
Agnar... ja, det er vel normalt å ta bilder utover Romsdalen og bakover mot Trolltindene som du sier. Jeg tok vel ett av de også :-) Planen for denne turen var denne komposisjonen, men egentlig med både solnedgang og soloppgang satt sammen i samme bildet, 2 daler/2 soler. Husker ikke om jeg la det ut her.. ble litt kult men jeg rotet det til med noen innstillinger eller noe på Nikon'en, så det tekniske var jeg ikke fornøyd med. Det var også planen og krabbe litt høyere opp i fjellveggen bak meg, men det var masse snø en 40-50m oppover, så jeg tok ikke sjangsen på det.
Så ja, litt spesielt at det beste bildet fra turen var tatt med en mobil. :-)
Roar K.
Når jeg ser fjellene og den nærmest brennende himmelen får jeg litt fornemmelse av vulkanutbrudd selv om det ikke er tilfelle her.

Roar
Emil C.
Flott fjelllandskap her!
Oddvar S.
Interessant og spennende bilde av dette vakre landskapet. Nydelige farger på himmelen.
Åpningsvinkelen på objektivet må vel tilsvare en brennvidde på max 20 mm referert til fullformat.
Hans Jørgen L.
Takk for kommentarer, Roar, Emil og Oddvar
:-)
Oddvar.. jeg er tror man må ha 14 eller 16mm for å få bredden i bildet med fullformat. Jeg har en 24-70mm og på 24mm var det altfor lite. Jeg kompenserer ofte på mangel av vidvinkel på D750’n, og ta vertikale bilder og sette dette sammen til panorama. Man får med mer himmel og forgrunn. Prøvde også en versjon med en Sigma 10-20mm cropp linse på en D7000, det ble akkurat bredt nok. Men litt overraskende ble 8 bilder med iPhonen, satt sammen i panorama litt skarpere. :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu