Lat vårkveld
Bengt slapper av foran bålet i Lakadalen i Verdal. Gleder meg virkelig til å komme meg ut på vintertur igjen...
Bildet inngår i albumet På tur i Midt-Norge - Bilder fra turer i Midt-Norge. En landsdel med både kjente og ukjente naturperler.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-11-14 16:15:21
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-11-14 16:16:45
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-11-14 23:04:10
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon F100
  • Nikkor 50 mm f 1,8
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/1.8
  • FilmtypeFuji Velvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger352
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_114544} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Per Harald O.

Fin ro i dette bildet!
Steinulf L.

Fin dynamikk. Du har fått med de kraftige fargene og lyset i bålet samt de duse kveldsfargene. Bra.
Jan-Eilert P.

Flott stemning i dette bildet. Har stor sans for situasjonen ;-)

Har litt lyst til å skyve kamera ørlite mot venstre for å få luft mellom bålet på venstre side. Bålet er jo litt utbrendt, men det er jo nesten umulig å unngå på slike bilder og tørrfurudrageren skjuler mesteparten. Men som sagt kjempeflott stemning og jeg ser gjerne flere slike.

Jan-Eilert
Otto V.

Synes komentarer som at bålet er utbrendt er toppers.
Ov.
Jan-Eilert P.

:-) hahaha- ser humoren i det .
Birna R.

stemningen er upåklagelig, men ikke fargestikket i bildet (drar mot skitten magenta).

vurdér en beskjæring på høyre side samt i bunnen (kraftig) så det ''utbrente'' bålet kommer skikkelig i fokus, på brennpunktet så og si.
Randulf V.

Takker for kommentarer.

Fargestikket kommer nok av tukling med enkeltfarger i ''levels'' i et forsøk på å dra opp nivået i ansiktet og klærne til Bengt, mens jeg samtidig beholdt en dyp farge i himmelen. Det var nok i beste fall delvis vellykket.

Har prøvd å beskjære som BR foreslår og syns det hevet bildet. Prøvde også å beskjære til kvadratisk format. Kvadratet skal vel i seg selv inngi ro, så formatet i seg selv er med og understreker stemingen i bildet. Syns det fungerte ganske fint.
Svein B.

Komposisjonsmessig liker jeg best ver #3, men jeg synes kontrasten er litt lav i den versjonen, (samt i ver #2). Ellers fin stemning.

Mvh
Svein B
Birna R.

jeg mente nok at du skulle være adskillig røffere i beskjæring, Randulf. Helt inn i bålet eller iallefall langt inn på stokken som ligger på tvers. det er klart at et kvadratisk format virker mer stillestående og dermed ''rolig'', men du kan lett gi bildet en mer dynamisk indre spenning ved å være litt mer dristig i beslkjæringen. prøv iallefall en gang i blant for å se hva som skjer med bildet og dets formidling. misliker du hva som skjer er det bare å la være, men ikke å prøve er enda mer å la være.

det noe matte inntrykket av farger spesielt inn i skyggepartiene ka nlett ordnes. prøv f.eks. å kombinere to lag i PS med blending mode ''soft light'', det hjelper nok adskillig. du kan deretter justere fargetone i ett av lagene (helst det øverste) til helhetsinntrykket blir bedre. siden du har store kontraster i bildet er det nok både mulig og sannsynlig at du trenger et adjustment layer med kurve i tillegg. prøv deg frem.

siste mulighet er å skanne bildet på nytt med skanneren stilt inn for å få maksimalt ut av akkurat dette bildet.

Randulf V.

Hei og takk igjen.

Hvordan får jeg satt blending mode i Photoshop? Det står i hjelp at den kan settes i ''by choosing a blending mode in the tool’s Options palette'', men hvor finner jeg denne? Har Photoshop LE 4.0.1. Mangler denne funksjonen her?
Birna R.

mulig at LE utgavene ikke kan bruke layers? da har du utilstrekkelig verktøy for bildebehandling etter mitt syn.
Randulf V.

Jo da, det kan bruke layers, men jeg finner ikke ut hvoran jeg kan sette options for blending mode. Finner bare ut hvordan jeg setter options for tools.
Nathan W. L.

Du må fyrst ha to eller fleire lag før du kan velge blending mode og då finner du kontrol for det i layers pallete.

Likte v3 best her.

Helsing, Nathan
Randulf V.

Nå har jeg høyreklikket på det ene layeret, valgt fill, satt mode til soft light, justert opp blått og rødt i skyggepartiene og satt opacity til ca 20%. Dette var ganske spennende, og jeg har nok et par tusen ting å lære om photoshop. Takk til BR og NWL for hjelp i denne omgang.
Thomas R.

Bra bilde. Liker siste versjon av bildet best. Masse god stemning her, selv om fargene ser litt rare ut på skjermen min.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu