Stokkand i skogen
Denne stokkanden dukket plutselig opp i sidesynet da jeg sett ved et vann for å observere dyrelivet. Isen har akkurat gått og det er kun små lommer med åpent vann. Plutselig dukket anden opp i sidesynet. Den satt delvis skjult bak lyng og kvister. Frøken stokkand lå i vannkanten like ved. Hannen hoppet etterhvert i vannet og det var en fornøyelse å se kurtiseringen på nært hold. Jeg hadde hedligvis på kamuflasje så de ble ikke forstyrret av min tilstedeværelse. Dog måtte jeg vente en god stund før de kom på litt mer avstand slik at jeg kunne trekke meg unna. Bildet er redigert i Lightroom og farger i skogen er bevisst nedtonet for å skape et "minimalistisk" uttrykk.
Synes selv at det ble et stemningsfullt naturbilde av stokkanden. Litt utenom det vanlige. Om man studerer bildet nøye er det litt "soft". Var litt vanskelig å få riktig fokus mellom lyng og kvister.
Bildet inngår i albumet Dyreliv -
Utstyr
  • NIKON Z 6II
  • Tamron VR 150-600mm f/5-6.3E
  • Brennvidde600.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1147118} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Rolf D.
Stilig blide av stokkanda. Øvre venstre dela av bildet ødelegger litt heletsintrykket. Jeg ville ha beskjert bort den grankvisten oppe til venstre og klonet bort den grove greina som blir igjen oppe i venstre hjørne.
Arvid E.
Hei Rolf, takk for hyggelig og konstruktiv tilbakemelding. Jeg er enig med deg, men jeg er dessverre ikke noen ekspert på kloning osv (enda) så jeg fant ut det var best å la det være :) Uansett veldig fint å få en tilbakemelding.
Mvh Arvid
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu