"Kvelden lister seg på tå"
Tretåspett fotografert i kveldslys 15.05.22.
Fotografert 1000 moh i Jotunheimen.
Utstyr
 • Canon EOS R5
 • RF600mm F11 IS STM
 • Brennvidde600.0mm
 • Blenderf/11
 • Lukker1/1600s
 • Nei
 • AnnetHåndholdt. ISO 1600.
  Fotograferer ikke ved bruk av skjul eller åte.
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriFugler
 • Lastet opp
 • Visninger95
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1147719} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Odd Helge G.
Nydelig fanget, godt gjort å komme så nær. Pen bouquet. Utvilsomt en dyktig fotograf. OHG
Geir F.
Takk for det, Odd Helge.
G
kaare F.
lekkert bilde bra skarphet bra
Arild T.
Eit veleksponert bilete av den sjeldne fuglen. Her har eg ingen forslag til endringar, då det meste stemmer!

Noko anna: Det gjeld utsnitt. Ser at nebbet til fuglen er lagt heilt i nærleiken av Det gyldne snitt, ja litt over.
Dersom du croppar litt på venstre sida, vil nebbet ligge perfekt i Den gyldne spiral. Eg eksperimenterer for tida med ulike utsnitt på bileta mine, Det gylne snitt og Den gyldne spiral. Kva utsnitt brukar du mest? Er det skilnad på val om du tek landskapsfoto eller fuglebilete! Er nysgjerrig kva du brukar på ulike motiv.

Helsing Arild
Geir F.
Takk for kommentarer.
Arild: Å finne et optimalt utsnitt er ikke lett, og det dreier seg selvfølgelig mye om smak og behag. På fugle- og dyrefoto tar jeg vanligvis utgangspunkt i "tredelingsregelen", og tilstreber mest luft i blikk-/ bevegelsesretningen. Avhengig av hvordan bildet ser ut blir det selvfølgelig en del modifikasjoner. Noen ganger plasserer jeg øyet i dette krysningspunktet, andre ganger den "sentrale delen" av kroppen. Ved plassering av øyet i dette punktet vil en i en del tilfeller nærme seg "den gylne spiral", men det er vel flere varianter av denne. Portretter plasserer jeg ofte lett asymmetrisk, men her vil sikkert portrettfotografer ha bestemte meninger. Landskapsbilder tilpasser jeg motivet, og de har ofte lett for å bli ganske symmetriske. Kun unntaksvis plasserer jeg et motiv helt symmetrisk, men av og til kan det være spennende og utfordrende som f. eks. her; http://fokus.foto.no/bildekritikk/bilde/1132970-eremitten...;offset=0.
Jeg må imidlertid presisere at jeg kun er en amatørfotograf som kombinerer tur og fotografi, og av den grunn "jakter" motiv nesten uten unntak uten bruk av skjul eller åte. For meg er det en utfordring å komme tett på et motiv med forsiktighet og tålmodighet.
Dette er bare noen enkle tanker jeg har om plassering av motiv/ utsnitt. Det er mange som kan mye mer om dette temaet. Artig at du eksperimenterer med ulike utsnitt, og ofte kan helt uortodokse utsnitt være både spennende og meget effektfulle. Viktig å utfordre tradisjonelle "dogmer"!
G
Harald N.
Dette var nå flott Geir, skarpt og fint mot roleg bakgrunn. Særdeles fin fargebruk med god samanheng mellom fugl og stubbe. Komposisjon har mykje med følelse å gjere. Her føler eg harmoni, og ville kutta noko.
Mvh Harald
egil l.
Fint bilde av Tretåspetten på den gamle mosegrodde trestubben med ren og fin bakgrunn. God skarphet. Mye fornuftig sagt her da!

Mh. Egil
Harald N.
Ikkje kutta skal det vere
Geir F.
Takk for fine tilbakemeldinger, Harald og Egil
G
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu