Ravn
Ravnen er for de aller fleste en stor svart fugl. Men hvis en skulle være så heldig å komme nær en ravn og lyset faller rett på den så ser en at svart er ikke alltid bare svart.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-11-16 14:45:38
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger332
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_114955} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Randulf V.

Fin ravn! Spesielt fin mot en såpass mørk bakgrunn.

La nettopp inn et bilde fra ekspedisjonen gjennom Nordvestpassasjen vinteren 2003, og som et lite sidesprang kan det nevnes at pulkene våre på denne turen hette Hugin og Munin.

Den dagen vi skulle starte skituren filmet Bengt pulkene og forklarte for kameraet hvem Hugin og Munin var. Da kom det to ravner gjennom lufta, sirklet ei stund over pulkene og forsvant mot øst - dit vi skulle. På resten av turen var møte med ranver stort sett et varsel om at noe bra kom til å hende den dagen.

Vel - her holder jeg helt klart på å rote meg inn i no' New-Age greier, men jeg er i alle fall veldig glad i ravner, og syns dette var et veldig fint ravnebilde ;-)

Randulf
Reidun G.

Ja for meg er den ''bare'' en svart stor fugl, har aldri klart å komme i nærheten - har du brukt åte ?

Nydelige blåsvarte farger og fine detaljer, jeg ville ha valgt litt mer USM.
Fin presentasjon/bakgrunn og bra plassering i bildet.

Reidun
Ole Birger S.

Hei. Overraskelsen ble stor da jeg åpnet dette bilde. Visningsbilde var ikke noe spesielt, så det er nok mange som bladrer forbi dette bilde. Synd for dem. Dette synes jeg var ett kjempebilde. Jeg ville muligens ha prøvd med litt beskjæring på venstre- og nedre kant. -olebig-
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer.

RV: Ravnen er vel kanskje den mest myteomspunnede fuglen vi har her i Norge. For noen varsler den død og ulykke, mens andre derimot sier at ravnen fører hell med seg. For min del er den mest av alt en utrolig facinerende fugl. De kan jo bli riktig gamle disse, og det er slett ikke utenkelig at denne ravnen er like gammel som meg selv, kanskje eldre. Dessuten er de sky og forsiktige som få, og med sanser som er helt utrolige. Ravnens flygeoppvisninger i kurtisetiden på senvinteren og våren er en opplevelse i seg selv. Den har også en utrolig viktig rolle i naturen som ''renholdsarbeider''.

RG: Her er den ved åte ja. Jeg ser at deler av ravnen kanskje kunne fått noe mere USM, men jeg synes selv at hodet og nebbet har fått nok, og kanskje mer til.

OBS: Takk for innspill ang beskjæringen. Jeg er noe usikker på hvordan jeg best skal beskjære dette bildet, og skal gjøre noen forsøk slik du beskriver.

Mvh
Svein B
Stig B.

Et flott ravnebilde. Jeg har ikke kommet nært nok til å se fargespillet, men her har du fått det godt fram.

Fuglen er spesiell med sin plass i mange mytologier, slik at mange også i dag har et spesielt forhold til den.

Synes dette er teknisk veldig godt, fin skarphet på hele fuglen og spesielt på øyet, masse detaljer i fjærdrakten, bra komposisjon med fin daude-grein. Fargen på bakgrunnen står godt til fuglen. Er enig med deg mht usm på hode / nebb.

Liker best v1, men tror jeg ville ha beskjært bunnen, til akkurat der greina kommer inn i bildet. Synes nå at det ikke er helt balanse, med litt trangt over hodeet og masse plass under.

Mvh Stig
Tore U.

Flott bilde av en flott smarting. Fint at du har fått fre så mye nyanser i den mørke fjærdrakten. Foretrekker v1. Synes bildet trenger litt luft.

mvh
Tore
Jan Fredrik I.

Veldig fint det her.
Liker godt hvor fint du har fått frem fargenyanser og detaljer i fjærdrakta.
Det lyse treet i bakgrunnen trekker litt oppmerksomhet fra den mørke fuglen, men ellers synes jeg komp og bakgrunn var meget bra. Synes forøvrig at skarpheten er upåklagelig der fokus er lagt så jeg ville ikke brukt mer Usm her. V1 er for meg klart best da jeg synes en så stolt fugl trenger litt plass rundt seg.

Mvh

Jan Fredrik
Henning Notland S.

Meget fint bilde - ble helt overasket da jeg kom fra preview-bildet som bare så ut som en mørk klump.
Kjempebra!!
.....synes komposisjonen er helt fin; trenger ikke beskjæring.

mvh
Henning
Frank N.

liker best V1. Nydelige toner og kompen sitter.

Frank
Venche J.

Dæken - sir æ bare... og ser, og ser...

Utrolig godt ravnebilde. Liker versjon en best.

Wenche.
Stine J.

Ble veldig bra dette. Slutter meg til all rosen ovenfor. :-)
mvh Stine
Erlend G.

For ett flott bilde! Liker også ver.#1 best. Ravnen kler den mørke bakgrunnen godt. Passer godt ettersom ravnen har den plassen i folkloren som den har...
Men lurer litt på hva den lyse flekken bak på vingen er? Syntes den stjeler litt av fokuset.
Mvh. Erlend.

Svein B.

Takker så mye for kommentarer igjen.

EH: Den lyse flekken er ett eller annet slags rusk som sitter på ravnen, klarer ikke helt å se hva det er om jeg blåser opp området der rusket sitter.
Jeg kunne selvfølgelig klonet det vekk, tar gjerne imot innspill på dette.

Mvh
Svein B
Arve G.

Veldig bra ravnebilde!
Med utgangspunkt i versjon 1 ville jeg ha skjært bort nedre del, slik at greina forsvinner ut i høyre hjørne.Da ville ravnen få en mer sentral plassering, og
ravnens blikk som er det naturlige fokuspunkt vil bli ytterligere forsterket.Samtidig vil rommet foran ravnen (blikkretningen) virke relativt større og gi bedre balanse i bildet.

Arve
Jonas L.

Meget pent bilde av ravnen, med fine detaljer i fjærdrakten.
Dette er en art jeg selv mangler i bildesamlingen.

mvh JL
Rune S.

Nydelig bilde av en flott fugl!

Rune
Jan-Eilert P.

Meget flott bilde av korpen. Skarpt nok og du har klart å få fram detaljene. Bra!

Jan-Eilert
Rolf S.

Flott bilde av Ravnen, ett pluss for detaljene i fjørdrakten, ravnene er noen artige fugler og studere på nært hold, jeg får nok få ut ett åte ved ørnekamuflasjen med det første jeg og.
Mvh Rolf
Kjartan T.

Supert ravnebilde... har sett på det to ganger nå, men har vel egentlig ikke så mye mer å legge til. BRA!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu